Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tanárverés fórum

Tanárverés (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Tanárverés

1 2 3 4 5 6
50. a7a90ace89 (válaszként erre: 37. - Ea9bff1b44)
2008. ápr. 5. 09:38

Nagyon köszönöm, hogy ez Te is íy látod.

Megdöbbenéssel hallottam a legtöbb szülőtől, hogy a nevelés a MI feladatunk. Szmorú, hogy így gondolkodnak.:((


A szülő lehet leterhelt, hajthatja a napi megélhetés kerekét, csak a pedagógus nem? Ő csak nevelje az elnevelt beste lelkeket?:((

49. sport (válaszként erre: 47. - Petiandi)
2008. ápr. 5. 00:10
Hulladék:)Így igaz az alma nem esik messze.......
48. sport (válaszként erre: 44. - Zsuzsa74)
2008. ápr. 5. 00:08
egyetértek Zsuzsa. gondolom a te gyerekeidet nem kell nevelni mert tanulni járnak a suliba és nem lógni.én is igy gondolom.Mert megkapták otthon a nevelést és nem azt várod te sem hogy a pedagogus mondja el nekik mi illik és mi nem.a renitensek leszivják a pedagógus vérét....Elég baj hogy az órákon nevelni kell és nem tanitani illetve ismereteket átadni:(az unokáink milyen iskolába fognak járni?Gyalázat ami itt folyik
2008. ápr. 4. 22:31
Az én időmben (nem volt az annyira régen) a diákoknak kötelességei voltak első sorban, és nem jogaik. Ezek a gyerekek akik a tanárokat terrorizálják véleményem szerint az otthoni példát viszik be az iskolába. Meg akarják mutatni ki a kakas a szemétdombon. Úr isten, milyen felnőttek lesznek belőlük????
2008. ápr. 4. 21:52

Felesleges pénzkidobás...

Iskolán kívül ezektől a gyereknek nem igazán nevezhető valakiktől ki védi meg a többi embert, állatot stb...?

2008. ápr. 4. 21:47
lehet, hogy az iskolákban is bevezetik majd a biztonsági embereket, akik majd megvédik a tanárokat a renitens diákoktól:)))
2008. ápr. 4. 21:46

Az én lányaim 10 és 14 évesek. Kérdezem én, hogy a neveletlen kölöknek, aki a tanórát folyamatosan zavarja jogai vannak. Az én gyerekemnek, aki tanulna, haladna miért nincsenek jogai?

Nyílt napon a szülők előtt a másodikos gyerek rohadt gecinek nevezte a tanítónőt. Komolyan elöször meg se bírtunk szólalni, szegény pedagógus elsírta magát. Mondanom se kell a gyerek szüleit még egyszer sem láttuk szülőin. Családlátogatásra nem tud menni a tanár mert egyszerűen nem engedik be. Ez csak egy példa volt, de lehetne sorolni tovább.

Komoly gondok vannak a mai iskolai oktatásban. Igen is szigorítani kellene nagyon sok mindent és a pedagógusnak is több jogot kellene biztosÍtani. Nem hiszem, hogy egy iskola pszichológus megoldást jelenthet a problémákra.

43. mona82 (válaszként erre: 40. - Egypt)
2008. ápr. 4. 18:59

Kedves egypt!


Teljesen egyetértek önnel. Bár még nincs saját családom, mégis az a véleményem,hogy a gyereket otthon kell elkezdeni nevelni. Mert már egy 15-16 évest nagyon nehéz elkezdeni. Aki otthon nem kapta meg az alap nevelést a szülőktől, annak nagyon nehéz lesz.Sajnos a mai világban egyre több szülő csak magával van elfoglalva, a munkájával és minden mással. Nem szeretnék egy szülőt sem megbántani(és persze tisztelet a kivételnek), de nagyon sok helyen sajnos a szülő és gyerek együtt járnak szórakozni, mindent megengednek nekik, mert azt hiszik,hogy akkor majd jobban fogja a gyerek őket szeretni. Hányszor látom pl. Mónika vagy Balázs showban,hogy ott mondják el a tinik a véleményüket a szülőnek és nem otthon. Én úgy gondolom,hogy akkor ott már elég nagy probléma van.Persze voltak akkor is ilyen gyerek csínytevések mikor én voltam 15-16 éves, de a normál határokon belül. Egy diák volt az osztályomban aki köpködött a tanárra és kiabált vele, de őt ki is dobták az iskolábol. Felháborít,hogy ilyen dolgokat megcsinálhatnak a diákok és nincs rá törvény. Én vajdasági vagyok és sajnos egyre többet hallok itt nálunk is, hogy milyen dolgokat visznek végbe a diákok az órán. Szidják, dobálják a tanárt. Nem mondom,hogy a tanárokban nem lehet hiba, és hogy ők nem hibázhatnak, sőt követnek el ők is hibákat. De ...

Ilyen dolgokra amiket órán a diákok művelnek nincs bocsánat.

2008. ápr. 4. 17:06
Amikor én általánosba jártam, 2.osztályig lehetett választani, hogy körmice vagy beírás/egyes. Nem volt sem beírásom, sem egyesem. Azt jött egy törvény, beírták, hogy rossz voltam, vagy a rossz jegyet, nem volt választás.... hiányzott a körmice... Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy vegyük elő a fa vonalzót, de gyerekként úgfy ítéltem meg kb 10 évesen, hogy a tetteimnek következményei vannak, és örültem amíg ezek a következmények egy megaláztatásban kimerültek (mert azért nem fájt az annyira, mint a többiek röhögése).
41. ilchie (válaszként erre: 13. - Csibi59)
2008. ápr. 4. 14:44

Teljesen egyetértek.Ez a nevelés lényege!CSak így lehet embert faragni gyermekeinkből.Összefogva, egyetértve, problémáinkat megbeszélve.Sehova sem vezet az egymás köpködése, mert nyilván mindenkiben találunk hibát.Sajnos ilyen tanárok is vannak, akiket én inkább nem neveznék pedagógusnak, mert én is azt mondom.Miért van, hogy egyes tanárokat tisztelni tudnak, míg másokat nem???

Nemcsak a szülő hibázik, de sajnos egyre többen tartják nyűgnek, hogy neveljék azt a gyereket, akit a világra hoztak.Én sosem alkottam véleményt egyetlen szülőről sem.Hogy így, vagy éppen úgy neveli a gyerekét...Megpróbáltam minden gyerekből kihozni a legtöbbet!

40. egypt (válaszként erre: 35. - Sport)
2008. ápr. 4. 14:36
Nekem pedagógusként az a véleményem, hogy a nevelés éppolyan fontos, mint a tanítás. Nekem könnyű, mivel nyelveket tanítok, így a különféle témák kapcsán mindig van lehetőség az erkölcsi nevelésre, de ide tartozik persze a konkrét nevelés is (pl. ha eszik valaki órán, elmagyarázom miért nem lehet vagy illik ilyet csinálni, mert sajnos van, aki megkérdezni). Viszont egy 16-17 éves "gyereket" hiába próbálok nevelni, ha 16-17 éven át nem nevelték otthon. Csak tartják őket, mint a tyúkokat. Sajnos ez egyre gyakoribb, nem tanítják meg őket köszönni, viselkedni, stb..., még az ún. jó családból valókat sem.
2008. ápr. 4. 11:55

Szerintem ez a jelenség már régóta fennállhat ,csak most a média előszedte.

Amikor én 7 vagy 8.-os voltam akkor élőben láttam nem egy ilyet...Oroszóra volt ,a tanár kihívott egy "nem az idén barnult " gyereket feleltetésre , a gyerek megmakacsolta magát és nem volt hajlandó felelni......szót szó követett és a végén összeverekedtek....mi meg néztünk mint Jenő a moziban....ja és a tanár nő volt...

38. wolf38
2008. ápr. 4. 10:53
hát volt mikor én is ütöttem volna meg tanárt.mert azért ők is tudnak durva dolgokat müvelni
2008. ápr. 4. 10:33
Beszélünk a tanárról, beszélünk a diákról. Pedíg szerintem a szülő felelőssége a legnagyobb.Tudom, hogy mindenki leterhelt, hajtja a megélhetés kerekét, de aki gyereket vállal, az vállalja a nevelését is. A legtöbb gyerek sajnos úgy indul iskolába, hogy otthonról az elemi viselkedés legapróbb szabályait sem hozza magával.
36. sport
2008. ápr. 4. 09:42
Lassan ot tartunk hogy mindent a pedagógus csináljon?ennyi erővel a szülő is tanithatná a gyereket otthon....na akkor lenne kaosz:)
35. sport (válaszként erre: 32. - A7a90ace89)
2008. ápr. 4. 09:39
Én kicsit érintett vagyok mindkét oldalon de nem iskolában hanem sportra tanitom illetve tanitanám a gyerekeket.Tűz igazad van egy padagogus is segithet nyilván de ő azért van ott hogy az aktuális tamtárgyat tanitsa a gyereknek legfőképpen szerintem.Nyilván az iskolába történt dolgokat a tanárnak megitélni vitákban dönteni, megoldani, de elsősorban matek,angol töri írás olvasás egyéb dolgokra megtanínati a gyermekeket.
34. a7a90ace89 (válaszként erre: 32. - A7a90ace89)
2008. ápr. 4. 09:39

Jav.: Melyik szülőnek tegyek a kedvére a velük töltött naponta abban az időben, amit együtt töltünk? => Melyik szülőnek tegyek kedvére abban az időben, amit naponta velük töltök.


(még álmos vagyok, elnézést:))

2008. ápr. 4. 09:38

Nem azt mondom ne legyünk tisztába a jogainkal hanem ne használjuk ezeket ilyen célokra.

Pl:egy gyerek ordit a folyóson a tanár után: maga bús pi..a akkor se irhat be nekem....

32. a7a90ace89 (válaszként erre: 13. - Csibi59)
2008. ápr. 4. 09:32

Igazad van. De ahogy Ti, szülők sem vagytok egyformák, így mi, pedagógusok sem. SENKI sem tökéletes, s ezt nem lehet elvárni senkitől sem.


Ez a mondatod gondolkodóba ejtett: "...de a pedagógusaiktól is azt várnám, hogy neveljék Őket, lehetőleg hasonló értékrendre, mint én."


Te nevelsz 2 gyermeket. Nekem pld. van éppen 34 a csoportomban. Melyik szülőnek tegyek a kedvére a velük töltött naponta abban az időben, amit együtt töltünk? Próbálkozni lehet, de 34 féle értékrend szerint nem tudok nevelni egy időben. Lehetséges, hogy én vagyok a tapasztalatlan és buta (22 év munkaév után), de egyszerűen nekem NEM MEGY!

De ha adsz tanácsot, hogy tehetnék mindenki kedvére, meghallgatlak, s ha olyan, el is fogadom.

31. loch ness (válaszként erre: 30. - Csikita)
2008. ápr. 4. 09:27

Oké, de a kötelességeikkel is tisztában vannak-e? Könnyebb a jogokat tudni, azok mindig kellemesebbek. De van-e, aki megtanítja ezeket a gyerekeket arra, hogy a jogok és a kötelességek csak együtt működnek?


Nem vagyok a jogok ellen, félre ne érts. Nekem is volt olyan tanítónőm, aki bizonyos értelemben egy életre tönkretett, és akitől meg kellett volna vonni azt, hogy gyerekekkel foglalkozzon. Jó lett volna, ha akkor tisztában vagyok a jogaimmal. De egy gyereknek még nem ez a legfontosabb, hogy a jogait tudja! De nem akarom ismételni az egyik korábbi hozzászólásomban mondottakat.

2008. ápr. 4. 09:16
...de mamár mindenkinek jogai vannak még a kis iskolásoknak is akik tisztába is vannak vele.
29. csikita (válaszként erre: 28. - 4fb920abf7)
2008. ápr. 4. 09:16
Igen ezt énis szoktam hallani: Bezzeg az én idömbe akkora körmöst kapot volna aki vissza szól hogy csak na....
28. 4fb920abf7 (válaszként erre: 27. - Csikita)
2008. ápr. 4. 09:13
Én 79-ben végeztem el az ált.sulit. Akkor még más világ volt.
2008. ápr. 4. 09:11

A mi sulinkba ezt valahogy senki nem meri megtenni mert van tekintélye a tanárnak.....


De mit láthat otthon az a gyerek aki lazán szembe köpi a tanárát?

26. ea9bff1b44 (válaszként erre: 20. - 4fb920abf7)
2008. ápr. 4. 09:03
Egyetértek Betyár utolsó mondatával. Valóban nem csak azzal kellene mindent telekürtölni, ha a tanár marad alul, hanem arról is szóljanak a hírek,amikor a diákkal nem bánnak tisztességesen. S ezalatt nem biztos,hogy csak a testi erőszakot kell érteni. Ugyanakkor természetesen elítélendő és megengedhetetlen a diákok egy részének viselkedése is.
25. sport
2008. ápr. 4. 08:53
betyár igazad van ami a tanárokat illeti, mindenhol akad ilyen aki ilyen pályát választ tudnia kell mire vállalkozik.És egyre nehezebb dolgok lesz lásd amit 21 es hozzászólásban írtál azok miatt.De hol vannak a modern nagyokos szülők?
2008. ápr. 4. 08:52
Az a baj, hogy a sok okos nem látja, hogy a szabályok, megkötések pont azért vannak, hogy a jogaink érvényesülhessenek. Mert ha valakinek tele a hócipője velem, és úgy érzi, joga van engem szájon vágni, akkor az én emberi méltósághoz való jogom sérül. Mondjuk nekem is van jogom őt errefel bokán rúgni, de szerintem mindenki érzi, hogy ez már nem jogok érvényesítése lenne, hanem anarchia. Újságban olvasok ilyen, sokszor késeléssel végződő "jogok érvényesítéséről", ahol mindenki úgy érzi, joga van ahhoz, ami neki kényelmes. Hogy ezzel másnak a jogaiba gázol, azt nem fogja fel primitívségében. Megdöbbent, amikor ilyenekért agyon tudják verni egymást az emberek. És még azt sem mondhatnám, hogy ez kőkorszaki gondolkodás, mert az ősembernél tuti megvoltak a szabályok és a tekintélytisztelet, mert ha náluk is kitör az anarchia, elpusztultak volna. Mint ahogy mi is fogunk, de a civilizált társadalomban ezt nehezebb észrevenni, mint a természetben. Ott, ha nem tudnak összefogni, nincs vadászzsákmány. Nekünk csak később fog leesni, hogy itt sincs...
23. sport (válaszként erre: 22. - 4fb920abf7)
2008. ápr. 4. 08:51
Nehéz ebbe belenyugodni.....
2008. ápr. 4. 08:50

Sok gyerek a számítógép előtt nő fel. Öldöklős játékokat játszanak naphosszat.Most nő fel egy új generáció akik sokkal kegyetlenebbek és agresszívabbak lesznek elődeiknél. Villamos kisiklatás, karddal való átdöfés, lány felgyújtás, szurkálás az aluljáróban, tanárverée.

Nesze neked Magyarország.

21. Nikice
2008. ápr. 4. 08:39

Sziasztok!


Sajnos még nem volt időm végigolvasni az összes hozzászólást, de pótolom.

Engem mélységesen felháborítanak ezek a dolgok. Nem mondom, hogy maradjon a körmös, meg az iskolaköpeny, de nem hiszem el, hogy nem lehet az iskolának olyan szabályzata, amely több "megszorítást", ne adj' Isten büntetést tesz lehetővé. Nagyon szépen megtanulja mindenki, szülő, gyerek egyaránt, hogy mik a jogaik, de a kötelesség hol marad? Hogy mer egy diák szájalni a tanárával? Hogy mer ő rendre utasítani? És ez egyáltalán nem tanár-diák viszony kérdése, hanem eleve, egy felnőttnek megjár a tisztelet. Nem kell szeretni, de a tisztelet elvárható. Erkölcsi romlás az egész...

Persze utána anya apa rohan megvédeni a Mazsoláját, ha valami atrocitás éri, és elérkeztünk a lényeghez, szerintem a szülőnek rettenetes nagy felelőssége van ebben. Persze nem foghatja a gyerek kezét, és nem lehet ott mindíg, de alapvető normákat csak neki kéne belenevelnie a nebulóba. Igazából emelett pedig szigorításra lenne szükség. Valamelyik iskola köteles befogadni még a legelvetemültebbeket is. Ez pl milyen dolog? Ne tanuljon, ha nem akar, de a későbbiekre nézve komoly következményt helyeznék kilátásba. Amit akkor nem végzett el, azt később kemény pénzért tehetné, vagy csp megvonás vagy valami szankció, bármi, ami kicsit felnyitná anya szemét, hogy csak oda kéne hatni. Bár nem kétlem, biztosan van, hogy a szülő is tehetetlen. De magatartászavaros gyereknél lássa be a szülő, hogy nem "normális" közösségbe való, és ne az iskolán legyen a felelősség. Pszichiáter? Külön azt is fizetni azoknak is a pénzéből, akik normális gyereket küldenek az iskolába??? Velem sem beszélgetett egyszer sem pszichiáter, volt az életemnek nehéz időszaka, de nem töröltem képen a tanáraimat!!!

Több eszközt adnék az intézmények kezébe is. Pl a mi időnkben jött be az a mondhatom nagyon jó kis "divat",hogy ha elmúlt a diák 16 éves, szülői engedéllyel egy kijelőlt helyen dohányozhatott. Gratulálok... Erre volt egy iskolaigazgató a városunkben, aki azt mondta, őt ez a lehetőség nem érdekli, aki ide akar járni, az ne dohányozzon. A tanulók közül a megyében legnagyobb arányban jutottak be főiskolákra. El lehetett dönteni, jó képzést kapnak, jó körülméyneket biztosítanak, cserébe lemondanak a bagóról. És érdekes, nem pangott az a suli sem...

Egyszerűen itt mindenkinek mindenhez joga van. Nagyon "elszállt" a társadalmunk. Csak a villogás, a "majd én megmutatom", csakhogy a kivívott nagy szabadság mellé észnek is kéne társulni, akkor jobban mondhatnánk magunkat civilizált embereknek.


Még hozzátartozik, hogy biztosan van olyan pedagógus is (lássuk be, a felnőttek viselkedésével is egyre több gond van), aki nem igazán erre a pályára való, de az erőszak semmire nem megoldás!

1 2 3 4 5 6

Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook