T25...aki végigcsinálta milyen eredményeket ért el? (beszélgetés)
Nekem változó az edzés ideje. Volt, hogy reggel hatkor éhgyomorra nyomtam egy kardiót, de volt, hogy este fél 10-kor kezdtem bele, mert így alakul. Sokáig olyan 5-fél 6 körül edzettem, mostanában szeretem reggel lenyomni ébredés után egy órával. De sajnos programfüggő is.
A panelra nem tudok jó megoldást mondani, nincs tapasztalatom benne. Esetleg egy gumiszőnyeget érdemes lenne beszerezni, hátha elnyeli valamennyire a zajokat. Itthon én egy 0,5*0,5 csúszásmentes szőnyegen szoktam ugrálni. Halkabb, és érzem, hogy a térdem is jobban örül neki.
Igen, fehérjét kb. 3 héttől iszom, azóta egyre mélyebbre ásom magam a témában. Mellé még omega 3-at, illetve az Eurovit Multilongját szedem épp, valamint edzés előtt egy fél-1 órával L-karnitin tablettát.
Egyébként a fehérjétől ne félj, jót tesz, de érdemes megnézni, hogy milyet választasz.
Én egyébként a kalóriabázison szoktam követni az étkezéseimet is, főként a ch-fehérje-zsír arány tartása miatt. Az is lehet egy nagy segítség, ha látod magad előtt, hogy mi az, ami rossz, mi az, ami nem. Fehérjéből érdemes 2g/testsúlykilogramm(tskg)-al számolni, szénhidrátból pedig kezdetben 2g/tskg, majd folyamatosan csökkentve, ha megáll a fogyás.
A magas fehrjebevitel az izmok megóvásához kell, mert a szervezet számára gyorsabb és egyszerűbb, ha az izmot bontja, aminek fenntartása lényegesen több, mint a zsíré, melynek elenyésző a kalóriaigénye.
Szálkásításnál ezért csinálják egyébként a grammra kiszámolt csirke-rizs kombót, mert azzal egyszerűen lehet számolni. Én tudom magamról, hogy nem bírnám tartani, így beviszem másból, ami lassú felszívódású és figyelek a mennyiségére. Most a kuszkuszra vagyok rákattanva. A mai reggelim pl. 30 gramm kuszkusz volt tejjel felfőzve és csokis fehérje porral. Isteni volt, mintha csak tejbegrízt kanalaznék.
Összességében ennyi. Ha van egy kis időd, érdemes letölteni A Sárga Kapszula című kis könyvet. Az egyfajta gyorstalpaló a témában, és segít, hogy jobban átlásd.
Dupla edzés: sajnos hajlamos vagyok arra, hogy siettessem a változást....
Adri te iszol esetleg fehérje turmixot, vagy szedsz mellé vitamint?
Én csinálom....csak azt nem tudom mi lesz szeptembertől???
3 gyerkőc van: 2 oviba jár, a nagyfiam meg kezdi a sulit, én meg munkát keresek és remélem szeptembertől lesz is. Szóval nem tudom mikor tudom majd beiktatni a napi edzést, pedig nem sok 25 perc (jó mondjuk rákészülés+zuhannyal együtt 40 perc). Gondolkoztam a reggelen, de szerintem az alattam lakó nem örülne, ha 6-kor ugrálgatnék...,de az este 21:00-nek sem...
Ti mikor csináljátok?
Kis pozitívum, hogy ma reggel hosszú idő óta újra 56,6-ot a mérleg. Ti hogy álltok csajok? Van még aki T25-zik?
Dorci11: Én azt javaslom, hogy csak a pénteki duplákat csináld továbbra is. Volt egy hét,amikor a több jobb elvén én is minden nap kettőt csináltam,de nem volt jó gondolat. A túledzettség jeleit mutattam, illetve rendkívül fáradt es nyomott is voltam.
Én is csinálom még a t25-öt, bár most 2 hetet kihagytam nyaralás, családlátogatás miatt, de tegnap újra nekiálltam.
tegnap: cardi+ab volt a menü, ma speed+p.e. kar-comb. Arra gondoltam ezen a héten minden nap megcsinálom vagy a cardiot vagy a speedet és ha van időm még mellé valami, a jövőhéttől pedig újra követem az eredeti edzéstervet.
Eredmény: párom-anyukám-anyósom is azt mondta kisebb lett a fenekem, formálódtam. Hip-hip hurrá!!!!
A naplómban találsz egy-két dolgot, meg paramétereket is. Olvass bele ha gondolod.
Paleózom, szóval nem hiszem hogy mérvadó lenne egy napi étkezésem :) Nekem mindig azzal van a bajom hogy túl kevés ch-t eszek, ez sem jó. Nekem erre kell jobban odafigyelnem de rajta vagyok az ügyön.
Nem semmi vagy, gratulálok!
A T25-öt te egyébként milyen eredményekkel zártad?
Én mostanság eléggé stagnálok ezen az 56 és 57 kg közötti értéken. Holnaptól próbálok jobban figyelni a tápanyageloszlásra, hogy meglegyen a fehérje, ch-ból pedig ne menjen annyi. Esetleg egy napi étrendedet letudnád írni légyszi, meg az adataidat, hogy tudjak viszonyítani?
Illetve a másik kérdés, szerinted jó gondolat, ha beiktatok heti 2-3 súlyzós edzést?
Megosztanék veletek némi tapasztalatot ha nem bánjátok :)
Körülmények:
- júni 30án fejeztem be a max30-at
- azóta nem tornáztam a kézműtétem miatt
- múlthét szombat óta most péntekig nyomtam az ágyat lázzal és vírusos torokgyulladással
Holnap kezdem az insanityt, gondoltam nem a "nulláról" kellene indítani, így ma megcsináltam a Speed 2.0-t. Erősödtem annyit a max30-tól hogy gond nélkül végig tudtam csinálni, sokkal könnyebben ment mint az előtt még úgy is hogy a fent leírtak miatt nem vagyok az erőm csúcsán...
Viszont egy negatívumot tapasztaltam, egyszer meg kellett állnom inni. A max30-ban kb 4percenként szünetet tart Shaun T, ahol inni kell. Ez a T25-ben nincs, így félidőben már nem bírtam tovább, muszáj volt innom. Azelőtt ez nem volt gond.
Összességében jó mércéje volt a fejlődésemnek hogy újra megcsináltam :) Még mindig ez a kedvencem.
Sziasztok!
Már régóta nézem a topikot, és így lassan 4 hét Alfa után gondoltam írok én is.
Az biztos, hogy nagyon kemények az edzések! :) Eleinte nekem több megállás, akár fél perces szünet is kellett, bár lehet, csak az akaratom volt kevés, de azért most már fejlődtem. Tegnap pl. végigcsináltam egy total body-t megállás nélkül, és kb. 20% könnyített változattal.
Még az utolsó hetet kell megcsinálnom az Alfából és jöhet végre a Béta. Már nagyon várom, bár már most látom, hogy brutál lesz. Ti egyébként mekkora súlyzókat használtok? Én két kilósat akarok majd beszerezni. A pénteki duplákat én csak szimplázom, most nem fér bele az időmbe, meg a térdem sem díjazná annyira. Viszont nem hagyom ki az edzéseket, a péntekit szombaton pótolom, illetve plusz egyet be is iktatok a héten, ami vagy a cardio, vagy a total b. Így a szombati pihenőnap átcsúszik vasárnapra, a nyújtást pedig kihagyom.
Én egyébként eddig olyan 3,5 kilót fogytam (jelenleg: 164cm/56,6 kg), és a centik is szépen vándorolnak. Sajnálom, hogy csak a héten kezdtem el mérni, és nem az elejétől.
Remélem a végére sikerül majd visszakapnom a régi alakomat.
Kitartás nektek lányok! :)
Anno amikor belevágtam sokat gondolkodtam hogy mivel is kellene kezdeni. Mondjuk én csináltam régen a Beach bodyt is Shaun-tól meg még egy-két táncos verziót. A T25 nekem nagyon jó alap volt. Ha itt visszaolvasol én is bizonytalan voltam hogy mivel folytassam. Nem bántam meg hogy a max30-ot választottam, én akkor még gyengének éreztem magam az Insanityhez. Imádtam a max30-at, nagyon jól van összerakva. Kicsit félek tőle hogy ehhez képest az Insanity retro lesz de majd beszámolok ha elkezdem :)
Péntek Enikőt én is szeretem, tavasszal tornáztam vele a FittBalance-on. Őt tartják egyébként Shaun T magyar helytartójának :)
Hú az insanity-t én is szeretném majd csinálni- Szerinted a t25 jó alapozó rá?
A max30 nem keményebb mint az insanity? Kicsit összezavarodtam a sorrendet illetően (ha egyáltalán van sorrend?)
Ma túl vagyok a cardion és az ab intervallon. (kicsit felborult a sorrend a héten:)) Tulajdonképpen a speed1-en mellett a hasazós a kedvencem (jelenleg), bár hasizmom nem sok van MÉG!
(zárójelben megjegyzem 2-3 nap egy héten Péntek Enikő erősítést is csinálok-has, far és most, hogy szereztem súlyzót kart is szeretnék)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan fogyjak le? Kinek milyen módszer hozott eredményeket?
- Narancsbőr eltüntetéséhez milyen kezeléseket próbáltatok, milyen eredményekkel?
- Szedett valaki Szűztea+ C.L.A. Max-ot? Milyen eredményel?
- Naponta, vagy kétnaponta 20-25perc futással milyen eredményeket érhetek el?
- Kombucha teáról tudtok információt adni? Használta-e már valaki? Milyen eredményei voltak?
- Fogyott valaki valamilyen fogyiporral? Például dm-es tejsavó por? Eredmények?