Szoptatás közben hányinger!? (beszélgetés)
Ha a szoptatás körüli problémára gondolsz, akkor, hogy teljesen őszinte legyek, nem az hogy nem érdekel, de mivel már nem szoptatok annyit a tünetek is enyhültek.Szerencsére már így is tovább szoptatom a kicsit, mint anno a nagyobbat, és még tart is!
Nincs oka, egyszerűen jó alvó,pontosabban mély alvó, annyit mondtak, hogy ilyenkor még instabil az agy és lélegző reflex közötti kapcsolat (ez minden babánál megvan, de nem jön elő, vagyis hamarabb észhez térnek, ha nem kapnak levegőt).
Nem tehetek semmit, de tudnom kell újra élesztenem!
Értem... És van valami változás az alapproblémával? Változott valami? Vagy már annyira nem is érdekel?
Hallottam erről, hogy nagyon mélyen alszik... Olyan furcsa... :( Azért valami oka ennek is van, nem? Mert akkor minden gyerek ilyen lenne... A dokik mit mondtak? Mit lehet ilyenkor tenni?
A tejem, bár a kórházi idegeskedés után megcsappant, de az helyre állt, tejtesónk is lett.
A tej minőségem tápértékben nem a legjobb, nem bírja ki vele a három órát, sűrűbben meg nem ehet, így jött a képbe a tápi és utána sodródás az árral!
Ha minden jól megy egy éves korára kinőheti, mert nem szervi probléma van a dolog hátterében, csupán "csak" annyi, hogy olyan mélyen alszik, hogy "elfelejt" levegőt venni!
Vau, ez durva! Szegény kicsi! És szegény ti... És ez kb. mikorra múlik el? Meddig kell félálomban aludnotok? Nem lehet könnyű...
Értem a szopizást... Furcsa, ha mindig rajtad lógott, miért volt kevés a tejed...
Nem lehet, hogy ez a stressz is benne volt az alapproblémádban? Hogy féltetted a kicsit, hogy megfullad szopás közben vagy mit tudom én... Én most magamból indulok ki, én totál be lennék parázva...
Pl.Az én babám akkor is szopizott, ha nem volt éhes, azaz megnyugtatás gyanánt(védőnőm azt mondta nyugodtan).Ezzel az a baj, hogy a túl telített pocak felnyomja a rekeszizmot és az tüdőt és az amúgy észre sem vehető, azaz teljesen egészséges babáknál is probléma lép fel, azaz a légzésük lelassulhat, vagy akár le is állhat!
Légzésleállással kerültünk kórházba, a diagnózis Alvási Apnoe, azaz a csecsemő-bölcsőhalál egyik ismert ága. pl:az alváslabor vizsgálat során 280 min. alatt 5 *volt 10 másodpercnél hosszabb légzéskimaradása!Szigorúan csak háton és légzésfigyelővel alhatunk!A sétánál folyamatos "cumimozgatás" általam!
Na, erre kíváncsi vagyok... Miért baj?
Egyébként akkor örülök, hogy ilyen toleránsak voltak veled. Gondolom, a babának volt baja... Publikus, hogy mi?
Engedtek szoptatni,csak nem igény szerint (volt hogy óránkét a cicimen volt,), be lettünk állítva a három órás etetésre, amit nem is bánok.
Végig a Babámmal lehettem, nem tettek semmit rosszat, sőt hálás lehetek nekik.
az igény szerinti szoptatás elvetését is elmagyarázták, vagyis hogy miért is nem jó a babáknak egészségügyi szempontból és igazuk volt!csak azt nem értem, hogy mások miért mondogatják, pedig árt a babáknak!
Szóval, tényleg rendesek és türelmesek voltak!
A tejserkentő teát iszom tovább, a sört nem próbáltam!
Sajnos nem tehetem mellre sűrűn, mert mikor kórházba kerültünk, közölték, hogy nem szabad (előtte igény szerint szoptattam, tejem is sok volt, de volt egy légzésleállásunk és bár nem volt köze a szoptatáshoz, mondták, hogy a sűrű ciciztetéstől is megtörténhet még egyszer).
Még nem adom fel, de már több étkezést is kiváltottam más bébiétellel ill. desszerttel.
Köszi a jó tanácsokat!
Voltál dokinál?
Sajnálom, hogy már nem szopizik a baba... Semmi praktika nem jön be? (Tea, sör... - ezek a barátnőmnek segítettek.)
Azt olvastam, hogy úgy indul be a tejed, ha sokat rakod mellre a babát. Kipróbálni sajnos még nem tudtam, de a barátnőm is nagyon sokat kínlódott az elején, a baba sem akart szopni és ő sem akarta kínozni - nyilván teje se volt elég... De ez kb. 1-2 hónapig tartott, utána mindketten ráéreztek az ízére és most 8 hónapos a baba és megy nekik. :) A csajnak teje is van, mindenféle praktika nélkül... Én a helyedben lehet, hogy elmennék egy szoptatási tanácsadóhoz. Hol laksz? Van a környékeden ilyen?
Szia!
köszi az érdeklődést!
Alakult valamennyit csak nem úgy ahogy szerettem volna!Sajnos nagyon kevés a tejcsim, pontosabban arra elég, hogy reggel cuppogjon rajta egy kicsit, de másra nem, de nem adom fel, maga a hányinger csillapodott, de már maga a szoptatás sem olyan!:-(
Szia!
Mi a helyzet veled? Alakult a probléma? Kiderült, mi a baj?
Szia!köszi a választ!a várandóságot kizárhatom, hisz már rögtön szülés után kezdődött a probléma!
az a baj, ha előtte eszem még rosszabb, ha közben iszom, visszajön :-(de még próbálkozom!
De legalább van mire fogni, csúnya gonosz oxitocin!
Köszi
Sziasztok!
Úgy látom talán még nem jövök túl későn a válasszal. Sajnos előfordul a szoptató anyukák egy részénél az a probléma, amit írsz. A dolog mögött a szoptatás alatt jelentkező tejleadó reflexet kiváltó oxitocyn áll.
A következő dolgokat érdemes megpróbálni. A szopi előtt enni, összetett sénhidrátot tartalmazó rágcsálnivalót, kekszet például. Emellett inni. És a szoptatástól függetlenül is érdemes megpróbálni kicsit több folyadékot fogyasztani, és a vércukor szint állandó szinten tartása érdekében "nassolni", összetett szénhidrátot tartalmazó ételekből mindig keveset enni.
És esetleg felvetődik a várandósság lehetősége is :).
Remélem tudtam segíteni! Ha van még kérdésetek írjatok!
Attól, hogy nem érzed a hasgörcsöket, még lehetnek. Nekem például más jellegű problémát okoz (proctológia).
Mindenképp menj el dokihoz, majd írd meg, hogy mi volt
Szerintem nődokihoz menj el mindenképpen (mákod van a dokiddal, ha szereted, elég keveseknek adódik ez meg sajna...), és én lehet, azért egy sima hasi ultrahangot is bevállalnék (nem a lenyelőset), vagy egy sima vérképet, nehogy valami rejtett gáz legyen...
Remélem, megoldódik, mert (azt mondják), a szoptatásnál nincs jobb a világon - és most 2 barátnőm is műveli, én meg irigykedem... :(
Őszinte legyek, nagy levegőt kell vennem minden szoptatás előtt, de tudom, hogy a babámnak szüksége van rá, de amint betölti a hat hónapot el nem veszem, de erőltetni sem fogom!
Igen, nekem is lelki eredetű, pedig nekem is bókol sokat a párom, de mi nők mindig is ferde képet látunk magunkról!:-(
Szia!A méhem már nem húzódik sehova,mármint nem görcsölök, nem érzek semmit, a szülés után két napig persze igen, de a kórházból haza menet már normál méretű volt a méhem!
Persze az is igaz, hogy attól még hogy nem érzem, lehet, hisz a szoptatáshoz is oxitocin szabadul fel, na de ki tudja.
Szó ami szó megkeresem a legjobb dokit a világon (számomra, nála szültem).
Nagyon köszönöm a segítséget!
sokat gondolkodtam azon amit írtál.
Szoptatáskor méh összehúzódások vannak és szerintem az válthatja ki nálad ezeket a tüneteket. Nőgyógyásszal beszéltél már?
Szia!
Annyira sajnálom, hogy senki sem tud segíteni. És azt még jobban, hogy én sem... :((((((
Szerintem nőgyógyász... Valami naaaagyon okos és törődő, aki nem küld el, hogy hülye vagy... :S
Egyébként azért írok, mert nekem is nagyon érzékeny a mellem, sokszor irritál, még ha én ránézek is... :O Furcsa és szerintem ez nálam önbizalomprobléma... Hmmm. Nem tartom magam szépnek, hiába hallom éjjel-nappal, hogy az vagyok (a férjemtől). DE lehet, hogy ez ennyire kijön, fizikailag is? ... Nekem két kicsikém van és egyiket sem szoptattam. Az egyik 1 hónapig feküdt inkubátorban, addigra elapasztották a tejem, mert a (bunkó és idióta) orvos azt mondta, hogy életem végéig gyógyszert kell szednem (2 hét múlva befejeztem, azóta se szedek...). A kislányomnál tűzön-vízen keresztül kínlódtam vele (ő is inkubátoros volt), néha rátettem, nem nagyon érdekelte, és nem volt kitartásom kínozni, volt, mikor percekig nyugodtan szopizott és volt, mikor teljesen elutasította és üvöltött. És... volt, mikor nem volt "kedvem" hozzá, hogy rátegyem, mert idegesített, ha hozzáértek... Hmmm. Érdekes... Na, ennél tovább én nem jutottam, mert, mivel a baba nem szopizott, így elapadt a tejcsi és viszollátás... :(
Szóval érdekel a válasz, komolyan!!!
És addig is kitartást! Győzd le valahogy!!! :( Szorítok!!! :)
még nem beszéltem.
Én arra gondolok, hogy valami vitamin hiány okozhatja
Végre valaki hasonló cipőben!(sajnos)
Azt tudom, hogy a mellem a gyenge pontom, akár hogy hangzik,utálom, ha a mellemhez érnek, de nem gondoltam volna, hogy a babámra is kiterjed, remélem nem ez a gond, mert ez ellen még tippem sincs!
TE kérdezted az orvosod ill. védőnőd?
Segítséget és tippeket kérnék mitől lehet ez!
Az első perctől kezdve (mindegy hogy ettem e vagy sem előtte) hányingerem van szoptatás közben és ez nem valami kellemes.
Mellé társul egy eszeveszett teltség érzet is !
A Babám már négy hónapos, kitartóan szoptatok, de nem múlik, így néha nehéz.
Volt valakinek hasonló tapasztalat, mert jól jönne egy pár jó tipp!!!
Előre is Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- H1N1 oltás - terhesség vagy szoptatás alatt
- Előfordulhat szoptatás közben a terhesség?
- Sportolás után és néha közben is rosszul vagyok. Szédülök, hányingerem van, rossz a közérzetem. Mi lehet az oka?
- Hogy lehet leszoktatni a 7-8 hónapos babát arról, hogy este szoptatás közben aludjon el?
- Kisfiam harap szoptatás közben, hiába szólok rá, kinevet. Mit tegyek?
- Hányinger evés közben, étvágytalanság .. lehet, hogy a szorongás része?