Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok fórum

Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
245. 40f26c89e8 (válaszként erre: 244. - Jolanka_m)
2013. febr. 15. 08:32
melyikben van a mikrós pizza?azt a kelttésztásból lisztből kell?
244. jolanka_m (válaszként erre: 243. - Dindin19)
2013. febr. 15. 08:31
akkor az a következő könyv lesz... a mikrós pizzát próbáltad már? én megcsináltam - a sima lisztből, lehet itt rontottam el -, kicsit gumis lett, de azért megettük, finom íze volt. Én idő hiányában egyelőre ezeket a gyors recepteket próbálgatom...
2013. febr. 14. 12:21
a lakomákban van a félbarna kenyér
242. jolanka_m (válaszként erre: 241. - Szeszil74)
2013. febr. 12. 13:44
melyik könyvben is van a kenyérrecept? nálam most a sütemények és a finomságok van, de nem emlékszem benne kenyérre, persze lehet csak elsiklottam felette. biztos a sütemények miatt :-))
2013. febr. 12. 10:01

A kf. kenyerek is - mint a többi - nagyon jól fagyaszthatóak.

Én megsütök egyet, és felszeletelve, 2-3 szeletenként lefagyasztom.

Este kiveszem, reggelre friss kenyerem van.

240. jolanka_m (válaszként erre: 239. - Dindin19)
2013. febr. 12. 08:12

ki fogom próbálni! jelenleg up1-es kenyeret eszek, de kezd már unalmas lenni, kell az újdonság! :-)

bármi tapasztalatotok, tanácsotok, saját receptetek van, szívesen fogadom! (második gyermek után szeretnék visszatérni a "régi énemhez"...)

239. dindin19 (válaszként erre: 238. - Jolanka_m)
2013. febr. 11. 21:47
nekem egy hétig elég, konyharuhába tekerve el van
2013. febr. 11. 20:42

...azt hiszem lassan megveszem a kelt tésztás lisztet is... :-)

a kenyér egyébként mennyire tartós? fagyasztható? illetve nektek mennyi ideig elég, kiadós?

Bocs a sok kérdésért, csak még annyira új ez a dolog...

2013. febr. 10. 19:48

igen, Judit is simán süti


[link]

236. zena01 (válaszként erre: 234. - Jolanka_m)
2013. febr. 10. 14:45
Nekem sincs kenyérsütőm, de a gázsütőben is meg tudom sütni. Most éppen lekváros buktát fogok sütni.
2013. febr. 10. 13:38
nálunk nem lehet kapnia kilófaló liszteket, fél évbe egyszer rendelek a Judittól, vagy ha a másik városban járok, akkor Herbáriában vásárolok
234. jolanka_m (válaszként erre: 232. - Dindin19)
2013. febr. 10. 11:23
én egyelőre a zabpelyhes palacsintánál tartok, meg a sós kekszeknél, talléroknál. A péksüteményeken is gondolkoztam, igaz nincs kenyérsütőm :)
2013. febr. 10. 11:19
beszerzed egyenként a hozzávalókat? herbáriában, bioboltokban lehet kapni ezeket, vagy bevásárlóközpontban is? melyik széndhidrátcsökkentett lisztet használod hozzá?
232. dindin19 (válaszként erre: 230. - Jolanka_m)
2013. febr. 9. 20:27
sok receptjét kipróbáltam, a kenyér rendszeres vendége a konyhámnak
231. Tmanka65 (válaszként erre: 230. - Jolanka_m)
2013. febr. 9. 15:18

Én ezt a lisztet használom. Mivel keverve van más liszttel, kicsit olcsóbb.

[link]

230. jolanka_m (válaszként erre: 229. - Dindin19)
2013. febr. 8. 13:42
köszi a választ! van egyébként tapasztalatod ezzel a módszerrel kapcsolatban? vagy csak a lisztet használod? én most kezdek el próbálkozni a dologgal... meg egy kis update ... próbálnám ötvözni, de így eléggé belekavarodok. csak hát a norbi liszt nekem drága. így találtam rá a kilófalóra!
2013. febr. 8. 09:28
igen, mindenhol használhatod. Ha élesztős, akkor a kelttésztásat, ha nem, akkor a simát
228. jolanka_m (válaszként erre: 227. - Dindin19)
2013. febr. 8. 07:51
Köszi! ez több folyadékot vesz fel, ugye? A "kilófaló finomságokban" lévő recepteknél is mindig használhatom az ő lisztjét ugye? Ott hol ilyen, hol olyan lisztet ír, nem nagyon tudok kiigazodni rajta...
2013. febr. 7. 21:17
igen, teljesen tudod vele helyettesíteni, esetleg a folyadéknál lesz minimális eltérés
2013. febr. 6. 15:15

sziasztok!

tudnátok segíteni? az első könyvét olvasom Juditnak, ha jól tudom akkoriban még nem volt lisztje. Az lenne a kérdésem, hogy az abban a könyvben lévő receptek átültethetők 1:1-ben az ő lisztjére? Köszi ha valaki tudja a választ!

225. zena01 (válaszként erre: 222. - Szeszil74)
2012. dec. 28. 14:23
Sima sütit kf kelttészta liszttel készítettem el. sokkal szebb lett, mint a sima sütiliszttel.
224. kapiannacka (válaszként erre: 223. - Blueman)
2012. júl. 12. 15:14
Sütibe de leginkább bevonóként használtam.
223. blueman
2012. jún. 11. 19:20

Ma megvettem a KF termékcsalád Étcsokoládé Darabkátit Kókuszcukorral édesítve.

Összetevők: kókuszcukor, kakaóvaj, kakaópor, emulgeátor: szójalecitin

567kcal

52Ch

3,3Pro

38,2Fat

Véleményem: Emlékeztek a 90-es évek elején lévő csoki mikulás és nyuszi figurákra amiket nem ettek meg a gyerekek és sütibe tettétek? Na olyan az íze.

222. szeszil74 (válaszként erre: 221. - Boldi83)
2012. márc. 12. 08:19
A sima lisztet nem érdemes kipróbálni az élesztős dolgokhoz, mert csak csalódni fogsz a végeredmény miatt, és ahhoz meg nem olcsó, hogy elpocsékold. Szerintem vegyél egy készen kapható kelt tésztás lisztet, próbáld ki, és ha működik, érdemes beszerezni a hozzávalókat.
221. boldi83 (válaszként erre: 220. - Szeszil74)
2012. márc. 11. 11:35

Köszönöm. Ha ez a lisztem van csak, akkor nem jó a kelttésztára? Vagy inkáb ne próbálkozzak? Mondjuk van sokminden amit megsüthetek, de nem is tudnék hol tárolni annyiféle lisztet. Egyenlőre a hozzávalók sokba kerültek, merthogy 5 dekás kiszerelés nincs, de majd idővel behozza az árát.

Remélem:)

220. szeszil74 (válaszként erre: 219. - Boldi83)
2012. márc. 11. 10:21

Az összetétel nem változott, van sima, és kelt tésztás lisztkeverék.

Csak most már bekavarva is lehet kapni, pontosan azért, hogy akik nem tudnak minden hozzávalót beszerezni, vagy egyszerűen nincs kedvük otthon "kutyulgatni".

219. boldi83 (válaszként erre: 204. - Kapiannacka)
2012. márc. 10. 20:24
Nekem a Kifofaló finomságok van meg, abból vettem medg a hozzávalóükat, mindent megkaptam egy helyen a Lehel piacon egy kis boltban. Sokáig kacérkodtam a gondolattal, de most elizonytalanodtam, annyiféle kisztet emlegettek. Változott az összetétel?
218. zena01 (válaszként erre: 217. - Szeszil74)
2012. márc. 5. 16:28
Köszönöm, jövő héten megcsinálom.
2012. márc. 5. 15:48

Vaniliás fánk - sütőben


A tésztához:


•50 dkg finomliszt

•10 dkg vaj

•5 dkg élesztő

•4 dkg kristálycukor

•3 dl tej

•1 csapott tk só

Töltelékhez:


•1 cs vaníliaízű Aranka krémpor

•2 dl tej

Mázhoz:


•1 tojás

Bevonathoz:


•kevés vaj

•kristálycukor


1.Az élesztőt tálba morzsoljuk. A vajat megolvasztjuk és a tejet hozzáadva megmelegítjük. Ráöntjük az élesztőre és addig kevergetjük, amíg az fel nem oldódik.

2.A sót és cukrot 30 dkg liszttel összekeverjük, majd fakanállal 6 percig verjük, amíg a tészta sima és rugalmas lesz. Konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.

3.A tésztát átdagasztjuk a maradék liszttel. Két egyforma részre osztjuk, majd hosszúkásra nyújtjuk és 12-12 szeletre vágjuk. Ezeket gömbölyűre formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Még 15 percig kelesztjük.

4.A vaníliás krémport kikeverjük a tejjel, félretesszük 5 percre. Közben a fánkok közepére mélyedést nyomunk, majd a krémet kiskanállal beleadagoljuk. Még 10 percig kelesztjük.

5.A sütőt előmelegítjük. A fánkokat simára kevert tojással megkenjük, és a sütő középső rácsára tolva megsütjük.

6.Rácsra téve hűlni hagyjuk, olvasztott vajjal megkenjük, és kristálycukorral megszórjuk.


--------------------------------------------------

Recepthez képest:

Természetesen a liszt kilófaló kelt tésztás, cukor helyett a már említett xilit v. folyékony édesítő (vagy kinek mi a jó).


Én mindent bedobáltam a kenyérsütőbe, az jól összedolgozta. Kelesztés, újradagasztás, és utána szaggattam.


Főzős vaniliapudingot készítettem (1 cs + 3 dl tej), így sűrűbb lett.


Tetejéről elhagytam a vajas-cukros kenést/szórást!


Jó étvágyat!!!!!

216. zena01
2012. márc. 5. 13:59
Köszi a válaszokat. Szeszi, kérném szépen a sütőben sütött fánk receptjét. Köszönöm.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook