Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok (beszélgetős fórum)
A kf. kenyerek is - mint a többi - nagyon jól fagyaszthatóak.
Én megsütök egyet, és felszeletelve, 2-3 szeletenként lefagyasztom.
Este kiveszem, reggelre friss kenyerem van.
ki fogom próbálni! jelenleg up1-es kenyeret eszek, de kezd már unalmas lenni, kell az újdonság! :-)
bármi tapasztalatotok, tanácsotok, saját receptetek van, szívesen fogadom! (második gyermek után szeretnék visszatérni a "régi énemhez"...)
...azt hiszem lassan megveszem a kelt tésztás lisztet is... :-)
a kenyér egyébként mennyire tartós? fagyasztható? illetve nektek mennyi ideig elég, kiadós?
Bocs a sok kérdésért, csak még annyira új ez a dolog...
Én ezt a lisztet használom. Mivel keverve van más liszttel, kicsit olcsóbb.
sziasztok!
tudnátok segíteni? az első könyvét olvasom Juditnak, ha jól tudom akkoriban még nem volt lisztje. Az lenne a kérdésem, hogy az abban a könyvben lévő receptek átültethetők 1:1-ben az ő lisztjére? Köszi ha valaki tudja a választ!
Ma megvettem a KF termékcsalád Étcsokoládé Darabkátit Kókuszcukorral édesítve.
Összetevők: kókuszcukor, kakaóvaj, kakaópor, emulgeátor: szójalecitin
567kcal
52Ch
3,3Pro
38,2Fat
Véleményem: Emlékeztek a 90-es évek elején lévő csoki mikulás és nyuszi figurákra amiket nem ettek meg a gyerekek és sütibe tettétek? Na olyan az íze.
Köszönöm. Ha ez a lisztem van csak, akkor nem jó a kelttésztára? Vagy inkáb ne próbálkozzak? Mondjuk van sokminden amit megsüthetek, de nem is tudnék hol tárolni annyiféle lisztet. Egyenlőre a hozzávalók sokba kerültek, merthogy 5 dekás kiszerelés nincs, de majd idővel behozza az árát.
Remélem:)
Az összetétel nem változott, van sima, és kelt tésztás lisztkeverék.
Csak most már bekavarva is lehet kapni, pontosan azért, hogy akik nem tudnak minden hozzávalót beszerezni, vagy egyszerűen nincs kedvük otthon "kutyulgatni".
Vaniliás fánk - sütőben
A tésztához:
•50 dkg finomliszt
•10 dkg vaj
•5 dkg élesztő
•4 dkg kristálycukor
•3 dl tej
•1 csapott tk só
Töltelékhez:
•1 cs vaníliaízű Aranka krémpor
•2 dl tej
Mázhoz:
•1 tojás
Bevonathoz:
•kevés vaj
•kristálycukor
1.Az élesztőt tálba morzsoljuk. A vajat megolvasztjuk és a tejet hozzáadva megmelegítjük. Ráöntjük az élesztőre és addig kevergetjük, amíg az fel nem oldódik.
2.A sót és cukrot 30 dkg liszttel összekeverjük, majd fakanállal 6 percig verjük, amíg a tészta sima és rugalmas lesz. Konyharuhával letakarva, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
3.A tésztát átdagasztjuk a maradék liszttel. Két egyforma részre osztjuk, majd hosszúkásra nyújtjuk és 12-12 szeletre vágjuk. Ezeket gömbölyűre formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Még 15 percig kelesztjük.
4.A vaníliás krémport kikeverjük a tejjel, félretesszük 5 percre. Közben a fánkok közepére mélyedést nyomunk, majd a krémet kiskanállal beleadagoljuk. Még 10 percig kelesztjük.
5.A sütőt előmelegítjük. A fánkokat simára kevert tojással megkenjük, és a sütő középső rácsára tolva megsütjük.
6.Rácsra téve hűlni hagyjuk, olvasztott vajjal megkenjük, és kristálycukorral megszórjuk.
--------------------------------------------------
Recepthez képest:
Természetesen a liszt kilófaló kelt tésztás, cukor helyett a már említett xilit v. folyékony édesítő (vagy kinek mi a jó).
Én mindent bedobáltam a kenyérsütőbe, az jól összedolgozta. Kelesztés, újradagasztás, és utána szaggattam.
Főzős vaniliapudingot készítettem (1 cs + 3 dl tej), így sűrűbb lett.
Tetejéről elhagytam a vajas-cukros kenést/szórást!
Jó étvágyat!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Szólánc ételekkel, süteményekkel
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Szipogás, puki és egyéb finomságok...
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Használta már valaki Szoó Judit kilófaló lisztkeverékét?