Szoó Judit - Kilófaló sütemények és Kilófaló finomságok (beszélgetős fórum)
Hát minden elismerésem, nem tudtam, honnan is tudtam volna:)
kreatív és ügyes vagy
gyorsan megkerestem a könyvbem:):):)
na mesélnél nekem erről a tangó szeletről?
Hátha még tudnád, hogy ez a kenyér recept részben az én érdemem.
Ugyanis én voltam az a "debreceni olvasó", aki anno a kilófaló kenyérreceptnél a 20 dkg zabpehelyliszt helyett 20 dkg zabpelyhet tettem bele, és nagyon jó kis kenyér lett.
Ezt megírtam Juditnak, és belerakta a könyvbe. :)
Tényleg jó kis recept a kenyér..mert olyan puha másnap is...
Hát irigyellek hogy a rokonok is ezt az életmódot követik, mi egyedülállóak vagyunk igy a családban sajna....néznek ránk mint az idiótákra:) nem baj, mi csináljuk
Tangó szelet? az milyen? mi kell hozzá?
A sörtésztát meg ugyanúgy csinálod mint a normált csak kf lisztkeverékalappal?
jó kis kaja:)
én csevapt csináltam tegnap
hétvégén gulyás lesz és kf fánk,másnap asszem gyros
Sziasztok!
Kapiannacka, örülök, hogy sikerült a kenyered! Én is tegnapelőtt sütöttem.
Holnapra ebédmeghívásunk van, így nem kell főznöm. Szerencsére a sógornőmék is kilófaló-fun-ok, így hízlaló kajára ott sem kell számítanom, a sütit pedig én készítem.
Tangó szeletet szeretnék kipróbálni kilófaló módra.
A tetején kicsi kerek piskótatallérok vannak, azt már tegnap meg is csináltam. Tök jók lettek.
Mai ebédem: sörtésztában sült brokkoli. Isteni!
na, tegnap megsütöttem végre a kenyeret tök jóóóóó lett és másnap is iszonyat puha!
hogy vagytok lányok? hogy haladtok?
hétvégén ki mit főz?
olyan fo. idő van....
Köszönöm a részletes leírást, ki fogom próbálni. A fagyasztást én is alkalmazom, és így tényleg minden nap friss szendom van.
Köszi még egyszer, üdv, Viki
Vicky2!
A gép dagaszt, majd pihen. Majd a második dagasztás után veszem ki, és a jénait kicsit kikenem margarinnal, így teszem bele a tésztát ovális cipóra formázva. Tetejét 3 helyen bevágom, és beteszem a mikróba kelni. Nem beindítani! :)
Én semmivel nem kenem le.
Ha kisűlt, még benne nagyon a jénaiban izzadni, így könnyebben kijön. Felszeletelem, és 2 szeletenként beteszem a fagyóba, így nem romlik rám. Este kiveszem, és reggelre van "friss" kenyérkém. De ha elfelejtem kivenni este, csak bedobom a mikróba, és úgy is olyan, mint a friss kenyér.
Szia Szeszil!
Azt szeretném kérdezni, ha a kenyérsütőben dagasztod a tésztát és utána a sütőben sütőd meg, akkor a jénai alját kikened vmivel, vagy teszel alá papírt? És a tetejét mivel kened le?
Eddig a gépben dagasztottam, sütöttem a kenyereimet, de mostanában egyre többször nem sikerül, és gondoltam, kipróbálom másképp sütni, hátha jobb lenne...
Jó reggelt!
Kapiannacka: Tatareket DVD-ről csináltam, szerintem a héten is sorra kerítem. Brutál, de jó.
Én a férjemnek, - aki ragaszkodik a fehér kenyeréhez, és őrá bizony nem hogy fogyás, de inkább hízás férne rá - a kenyérsütőben készítem a kenyerét, viszont a saját zabpehelykenyereme a géppel megdagasztatom, formázom, és ovális jénaiban szoktam keleszteni, és mikor szép nagy, beteszem sülni. Imádom.
A magokat próbáljátok meg egy kicsit belenyomkodni a tésztába még kelesztés előtt, hátha úgy nem pereg le sülés után.
Babatéma: én egyszer Rékától hallottam, hogy a babák attól hasfájósak, hogy az anyuka sok cukrot, cukros dolgot fogyaszt, és ez átmegy a tejcsibe. Lehet benne valami, érdemes elgondolkodni rajta.
Nekem is mindkét lányom hasfájós volt, kár, hogy akkor még nem ismertem sem az Update, sem a kilófaló módszert.
Hát én is jelentős túlsúllyal vágtam bele, 175 cm-hez a lányomnál 105 kilóval, a fiamnál 109 kilóval, össz a terhesség alatt kb 5 kilót híztam+ utolsó 2 hétben kb 15 kiló viz. A terhességet a lányomnál -4 a fiamnál -5-el zártam a kezdethez viszonyítva. Állítólag, aki gömbölyűbb, az nem hízik annyit. Sajnos nekem mind a kettő császár volt-bár ki tudja, melyik jobb? :) - és a lányom után vették észre, hogy a pajzsmirigyem gyakorlatilag alig működik. Kb ennyi. A szüléstől ne félj! Fogd fel, mint egy állapot, sokkal könnyebb, ha van egy igazi társad,meg sem érzed, hihetetlen erőt ad :) szerintem sokan felfújják a dolgot...
Az inzulinozást nehéz volt "megszokni" főleg amikor éjjel 3-kor is kellett szúrni :S de túl vagyok! ÉS a cél, nem akarok cukros lenni! Ez akkora sokk volt, hogy akkor kattantam, és lelkes vagyok, szülinapomra tegnapelőtt csináltam orosz krém tortát, hát mit mondja? Sok cukrászdai elbújhat mellette! Holnap is sütök valamit :) még nem tudom mit, most megyek kinézni valamit .)
Szia, Boglárka lesz a csaj. :-)
Igen, először volt is aceton, az összes eddigi diétám együtt nem volt számomra ilyen nehéz, mint ez az elején. Állandóan éheztem, aztán elegem lett. Most is nagyon-nagyon odafigyelek, de nem számolom a szénhidrátot. Sokkal kevesebbet eszem és nagyon megnézem hogy mit, de koplalni terhesen senki kedvéért nem fogok. Így is fogyok, pedig nagyon hízékony vagyok, eleve túlsúllyal indultam a terhességnek.
Jó kemény időszak lehetett akkor hallod, azok alapján amit írsz, mikor jött a kistesó nálatok. Le a kalappal! A szülésen szívesen túl lennék már, de sajna más jelentkező nem akadt, aki helyettem megszülné a Törppillát, szóval nem úszom meg. :-)
Szió,
Valóban hatalmas löketet ad, ha az ember lánya nem egyedül diétázik. :-) A napraforgómagos csak annyiban különbözik a reciben leírttól, hogy szórok bele szotyit. :-)
Én kenyérsütőben megdagasztom, ha kész formázom, papírral kibélelt tepsire,magozom, vágom sütöm :)
gyönyörű lesz :) tegnap idő hiányában kenyérsütőben sült, az is jó lett, de a sütős finomabb...
Bekacomb, nagyon ügyes vagy, ha én is előbb tudtam volna,lehet, hogy 2 terhességet inzulin nélkül lehetett volna végigcsinálni!
egy dologra figyelj, NE FOGYJ, mert aceton szabadulhat fel, az pedig nem jó... Kitartás :)
nem biztos, hogy nehéz lesz, nekem lány volt az első, simán ment az első hónap, a fiammal nem volt egyszerű, a szemeit nem is láttam másfél hónapig, mert vagy aludt, vagy sírt, (rettentő hasfájós volt)a lányom meg pont a hisztis korszakát élte, mondanom se kell már sokszor azt hittem fejbe lövöm magam :D :D de most már nagyon jó :) hajrá, szurkolunk, hogy fogják hívni?
HÁt szia és mindenkine!
Ki hogy van? Végre tél van....nem szeretem a hideget, de ez a normális, pusztuljanak a bacik:)
Hát sok örömet a terhesség hátralévő részére, én végig élveztem, igaz az utolsó két hónapban ágynyugalomra voltam itélve, de ennek ellnére szerettem, de nem hiányzik a nagy pocak az tuti:) Mi egy hete csináljuk a kilófalóságot, a férjemnek is tetszik és ez hatalmas lelkesedést ad, mellette norbizok, rékázok, bár azt már olyan másfél hónapja. Félbarna kenyeret csinálok ma, először. Remélem sikerül. A napraforgómagos kenyére az milyen? Sütiket sináltam már, és főételeket úgy variálom hogy jó legyen. De bízom benne hogy ez valóban átformál minket...mind a szemléletünket mind a testünket:)
Lányok a xilitet én is preferálom... meg rákaptam a hamis tejbegrízre.
Most Norbit és Rékát felváltva csinálom egyenlőre nap fél óra fér bele, de ha a pici már 4 óránként eszik majd jöhet a 40 perces blokk is. A kenyérreceptért köszi Béka:)
Sziasztok, én is Kilófalózok mert terhességi cukrom van és most mindent számolgatnom kell. Nekem a kelt pite jött be a legjobban, mert azt csak összekeverem és jóformán rögtön mehet a sütőbe. Nekem elég drága a xilit, és amúgy sem ehetek semmilyen cukrot sem most, tehát én folyékony édesítőt és S...ina porédesítőt használok. Nekem nagyon bejött. Még fogyok is, pedig az most nem cél ugyebár csak majd a szülés és szoptatás utáni időszakban.Örülök, hogy ti is elégedettek vagytok. Én magam kevertem a lisztet és eddig nagyon bevált.
Kenyérrecept 1 kisebb kenyérhez:
30 dkg kilófaló kelt tészta lisztkeverék
kb. 2 dl víz (a tészta állagától függően adagolom)
2 ek. olívaolaj
1/2 cs. porélesztő
csipet porédesítő (vagy aki xilitet használ, szerintem az is jó)
só (én Na-szegény sót használok, abból 1 kiskanál kell)
Én kenyérsütőben dagasztom és kelesztem, legutóbb lenmagot is szórtam a tésztába. Kelesztés után kivettem, kenyér formájúra formáztam, bevagdostam a tetejét, meleg vízzel bekentem kicsit körbe és úgy sütöttem, hogy a sütő aljába egy kis jénai tálba kb 1 dl vizet tettem. Nagyon guszta és finom lett a kenyér, napokig is eláll. Mondhatni tökéletes, már csak arra szeretnék rájönni, hogy lehet olyanra megsütni, hogy kívül kicsit ropogós legyen a héja. Na ha azt sikerülne elérnem, akkor mondanám azt, hogy ez a kenyér tökéletes. Ami viszont hatalmas öröm volt számomra hogy a párom is eszi, aki alapból elutasít minden mást mint a bolti fehér kenyér.:-) Sok sikert mindenkinek! :-)
A réginek mondták igen,de azóta finomítottak rajta, próbáld ki! Majd eldöntöd. Annyit róla, hogy karácsony óta hiánycikk volt, ez a legkeresettebb.
Mi a neve a xilitnek? Elküldöd privibe? Végül is egy ár a Norbiéval...
Kingi, azt hallottam, hogy mellékíze van.
Egyébént én a Xilitet 1350 Ft-ért veszem kilóját egy helyi "diétás" boltban.
Sajna nálunk nincs "madaras tesco", pedig a csoki tényleg jó árban van.
Tegnap kipróbáltam Tatarek Rezső zsírégető tornáját, brutál volt.
szeszil74:
Milyen rosszakat hallottál a zéróról? olcsóbb,mint a többi édesítő és nagyon finom :) mig 1 kiló xilit 2000.- addig ez 1500.-
Akkor nem érdemes bajlódni vele, egyszerűbb megvenni a lisztet.
A madaras teszkóban láttam norbi csokit 235 forint környékén, majdnem fél áron.
A ZERÓ:
"Az Update Zéró 99%-a az eritrit nevű cukoralkohol. A cukoralkoholok természetes úton képződnek egyszerű cukrokból. A többi cukoralkoholtól abban különbözik az eritritol, hogy szinte 100%-a továbbhalad a bélrendszeren, nem képes a szervezet megemészteni. Így kalória és szénhidrátmentes, glikémiás indexe ezáltal 0. Nem növeli a vércukorszintet és nem igényli a szervezet inzulin kibocsátását. Fogszuvasodás ellen nagyobb védelmet biztosít, mint a xylit. Hashajtóhatással az eritrit nem rendelkezik, mert a vékonybélből szívódik fel, a vastagbélbe csak elhanyagolható százaléka jut. Candidásoknak ez a legjobban ajánlható cukor, mert igen erőteljes a gombaölő hatása. Az ételek eltarthatóságát növeli, ha eritrollal édesítjük." végül is ugyan az,mint a xilit.
kapiannacka:
Tornából dicsérik a kiképzést, én még nem tartok ott :) Ja és üdv a Klubban :D
További ajánlott fórumok:
- Szólánc ételekkel, süteményekkel
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Milyen húsvéti ételeket, süteményeket készítetek? Mi lesz a húsvéti menü?
- Szipogás, puki és egyéb finomságok...
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- Használta már valaki Szoó Judit kilófaló lisztkeverékét?