Szomszédi együttélés (beszélgetés)
Én se bírom az ilyen szomszédot.
esetleg időben is összeszedhetted volna a szemetet és akkor nem színezte volna el a füvet.
Magyarázkodni nem kell. Mond meg neki, hogy a múltkor nem akartad feszegetni a témát, mert más is volt ott, de valóban nem voltál elégedett a munkájával. Mivel ez közös rész, így jogod van véleményt formálni.
És én azt is hozzátenném, hogy örülnék neki, ha ő is nem csak célozgatna mások előtt, hanem odajönne, ha problémája van.
Néhány lakásos társasházban élünk.
Az egyik lomtalanításkor a ház előtti füves részre pakolt a szomszéd, amit aztán a lomisok szétszórtak. Elvitték a lomot, takarított a kerület, valószínüleg a szomszéd is. Legkönnyebben mindenkinek az aszfeltozott területen sikerült. A gyér fűben maradtak rohagombok, vízfesték- idővel az eső szinesre festette a földet. Egy darabig néztem, aztán összetakarítottam.
Idén kértem a szomszédtól, hogy az aszfaltozott területre pakoljon. Sajnos elsőre nem voltam egyértelmű, csak a kocsifeljárót emeltem ki, a parkoló részt nem. Mindenki odébb éllt, a kocsijával.
Amikor láttam, hogy újra a fűre pakolnak, szóvá tettem, most ekkor említve a konkrét régebbi esetet.
Mindig csak az egyik tulajdonossal beszéltem. Most a másik szurkáló megjegyzést tett, hogy ugye most jól összetakarított..., mert hallotta, hogy a multkor nem tetszett nekem a munkája. Az adott helyzetben nem szóltam semmit, mert egy idegen is jelen volt.
A kérdés:
Ha legközelebb találkozunk, szóba hozzam újra és magyarázkodjak, vagy hagyjam az egészet?
További ajánlott fórumok:
- Milyen a szomszédi viszonyotok?
- Miért van az, hogy a hölgyek rossz házasság vagy együttélés esetén nem tudnak változtatni?
- Házasság? Együttélés?
- Arabbal vagy indiaival való együttélés, pakisztáni férfiak
- A párom 5 év együttélés után elbizonytalanodott, időt kér..
- Hogyan lehet hivatalos úton eltávolíttatni az együttélésre képtelen szomszéd albérlőket?