Szolnok-Cegléd-Kecskemét környéki PCOS-ok (beszélgetés)
Sziasztok! Ez az elosztot ch-diéta nekem is egy jó támpont lenne, én csak annyit tudok, hogy nagyjából a GI-diéta elveit kell követni, vagyis hogy minél több zöldségféle, és teljes kiörlésű kenyérféle, krumpli és rizs tiltás alatt...
Amennyire tudom ezt alkalmazom, de néha a krumpliimádatom győz. A krumplipürének nem tudok ellenállni sajnos.
Szia! Már naponta 3/4-1 órát tudok ellipszis tréneren mozogni. Csak tájékoztató füzeteket kaptam.Esetleg segítségként:a napi szénhidrát mennyiségem elosztása 6-szori étkezésre: 30-20-60-20-40-10 gramm, 5-szöri:35-20-60-20-45. A hatszorinál benne van egy utóvacsora(keksz,gyümölcs)
Lehet, hogy én is "csak" 5-ször eszem majd.Reggeli 1/2 8-ig, ebéd 1 óra körül. Cukorbetegeknek szóló honlapon kellene szerintem keresgélni,a 2-es típusú diabétesznél.
Szia.
Mozogni elkezdtél már?
A diétáról kaptál valami leírást? El tudnád küldeni privibe? Ha kell megadom az email címemet is.
Sziasztok!
A diétát még nem kezdtem el,de szerintem lehet majd tartani,napi 5-6-szor kell ennem és el van osztva mikor mennyi szénhidrát lehet. Egyszer sem volt cokor és inzulin vizsgálat sem. Azért emelte meg az endokrinológus a met-et, mert erősen szőrösödök az arcomon és hogy könnyebben fogyjak.Kecskeméten a diabetológus doktornő nagyon aranyos volt,kár hogy nem előbb találtam meg. Azt mondta akkor menjek legközelebb, ha teherbe esek- addig a diéta és legalább napi 1/2 óra mozgás.
Sziasztok.
Krisz neked volt inzulin rezisztencia vizsgálat?
Megkérdezhetem, hogy te hány kiló vagy, és miért emelték meg ennyire a met adagodat?
Szerdán voltam hormonvérvételen, mert megint késik a menszeszem, és azt hittem megint rossz a tsh, de az most jó volt, viszont az fsh 5,81 az lh 18,13 volt, és ez az arány nem jó.
Mondtam a dokinak, hogy elkezdtem spinningelni, és megpróbálok diétázni, és nem emelt a meten.
A 180 g-os szénhidrát diéta mit takar?
Én semmi támpontot nem kaptam a diétához, de most nagyon elszánt vagyok, már bármit betartanék, csak javulnának az eredmények végre, és jönne már a baba.
Szia!! Sajnálom, hogy nem a legjobb kezekben kezdted...igen, hallottam én is hogy szedni kell a metet a terhesség alatt is, mert az tudja azt a hormonszintet fenntartani, ami kell.
REméljük hamar rendbejössz, és hamarosan sikerül a bébi! Hogy birod a diétát?
Szia.
Igazából nem járok endó dokihoz, Pestre járok egy meddőségire, ott szoktak hormonokat nézni, és az ottani doki írta fel a metet, meg a Mensmentisbe csináltattam inzulin rezisztencia vizsgálatot, aminél a 120 perces inzulin emelkedettebb volt a kelleténél.
A helyi kórházban sajna senki sincs, aki értene a pcos-hoz.
Gondolkodom rajta, hogy a Mensmentisbe bejelentkezzek e valakihez, ők erre vannak specializálódva.
Még várok kicsit, kérek időpontot a pesti dokimtól, aztán majd meglátjuk.
Pajzsmirigy alulműködésre is szedek gyógyszert, de szeptemberre csökkenteni kellett rajta, mert nagyon levitte a tsh-t, és szerintem ez kavarta be a ciklusomat is.
Most megint nem jött meg, pedig nekem régen elég pontos volt, nem tudom a pajzsmirigy kavar e megint, vagy most a met miatt is lehet.
És hogyhogy reggel kevesebb mg-ot eszel?
Én a diétámban rendesen bűnöztem az ünnepek alatt...Érdekes módon most nem jöttek a rosszullétek. Régebben kis édesség után mindig oda volt a gyomrom.
Szia! Én sokáig nem fogytam, május óta szedem, és csak október körültől indult be a fogyásom.
Igaz a dokim azt mondta, a fogyás onnantól tud beindulni, ha napi 2000 mg fölött van a met adagja. Én most 3x850-et szedek.
Kihez jársz endo dokihoz?
Sziasztok.
Én is Pcos vagyok, és 2 x 500 meforalt szedek.
Krisz te most mennyinél tartasz? elérted már a 3 x 1000 mg-ot? Hogy bírod?
Nekem ez az adag biztos kevés, bár még csak kb 5 hete szedem semmit se fogytam, és hasmenésem is csak az első héten volt tőle.
Ha tudtok valami jó diétát érdekelne.
Boldog karácsonyt kívánok nektek!
Sajnálom, hogy nem foglalkozott veled a nőgyógyi rendesen...És hogy vagy lelkileg, sikerült már feldolgozni?
Neked is Boldog Karácsonyt!!
Szia! No mit mondott a nőgyógyászod??
A diétát hellyel közzel tartom, barna kenyeret eszek, ha eszek, és a rizst/krumplit szinte teljesen elhagyom. MÉg mindig kevés zöldségfélét eszem, de most valahogy becsömörlöttem velük.
Ha tudsz fél órát mozogni, akkor már nagyon jó úton haladsz :)
Szia! Na, akkor meg kell küzdened azt hiszem, ez nem kicsi emelés...én 3x850 mg-ot szedek, és még mindig nem szoktam meg teljesen, de úgy látom én egy extra gyenge gyomrú egyed vagyok :) Remélem nálad hamarabb megy a hozzászokás.
Hány kiló túlsúlyod van?
Na, ennek örülök :) Kérdezd már meg tőle légyszives, hogy ő tud-e vérvételre beutalót írni!
Majd írd meg miket mondott. Negyed óra lesz az egész, úgyhogy nagyon hegyezd a füled :) Pörgős a doki. Nekem nem kellett máshova mennem.
Jó kérdés, én eleve már az eredményekkel mentem hozzá. Nem tudom írhat-e ki vérvételre endo doki.
Nem kecsóra járok nődokihoz.