Szolárium várandósan - szabad vagy nem? (beszélgetés)
ha napozni (meg egyáltalán napra) kimennek a kismamák (ami manapság sokkal kockázatosabb) szerintem nagy baj ne lehet. különösen ha eddig rendszeresen jártál, a szervezeted megszokta.
télen egy kis plusz d vitamin amúgy sem árt
Lehet. Nem vagyok egy szolibolond, napozni is keveset, nem szeretném tönkretenni a bőrömet. Régen csak tavasszal egy picit felkészítettem a bőröm a nyárra évi 5 alkalommal (szerintem évi 10 alkalomig rendben van, attól függ, hogy mennyi napozás van még emellett, akár ki is hagyható).
Egyszer terhesség alattra esett a tavasz és a nőgyógyászom azt mondta, hogy oké, a szoliban nem engedték mert szóltam, hogy terhes vagyok. Így elmentem egy másikba, és ott nem szóltam, hogy az vagyok (pici hasam volt).
A rizikó az, hogy a bőröd érzékenyebb ilyenkor, szóval számíts anyajegyekre vagy terhességi foltokra az arcon (szerintem ez tök csúnya), úgy hívják, hogy melasma. Mivel ősz van, már nem hiszem, hogy szükség lenne a barnaságra, de ha mégis mész, arcot ne mert foltosodhatsz a homlokodon is, egybefüggő barna folt, tök ronda. Nem mindenki hajlamos rá, de ha az alapszíned nem mozzarella, akkor hajlamos lehetsz (minél kreolabb vagy alapjáraton, annál inkább kijöhet a melasma terhesség alatt).
Nem tudom, hogy kell-e ez neked? Ha mégsem akarsz lemondani a szoliról, akkor az arclámpát mindig kapcsold ki és mindig legyen az arcodon magas faktorszámú naptej. Önbarnító esetleg? Az teljesen veszélytelen:)
Én biztosan nem járnék.
Semmi szín alatt. Egy tizedszázaléknyi plusz kockázatot se vállalnék terhesen.
Tegnap voltam nőgyógyásznál, és azt mondta, hogy nyugodtan lehet járni szoláriumba terhesen is. Persze a mértékre ügyelni kell, de én eddig sem égettem agyon a bőrömet. Szerintem 3-4 hetente nyugodtan lehet járni 7-10 percre. Nektek mi a véleményetek?
16 hetes kismama
További ajánlott fórumok:
- Melyik jobb a napozás, vagy a szolárium?
- Szerinted nagyon csúnya a fehér bőr? Szoláriumosok mellett ocsmány vagyok?
- Mit nem szabad várandósan enni?
- Szabad várandósan gyantáztatni? Nem árt a babának a fájdalomérzet?
- Szabad várandósan parfümöt használni?
- Ti bicikliztetek várandósan?Nekem ma ezt mondták hogy egyáltalán nem szabad...:(