Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Szolárium várandósan - szabad vagy nem? fórum

Szolárium várandósan - szabad vagy nem? (beszélgetés)

1 2
2016. szept. 27. 10:28

ha napozni (meg egyáltalán napra) kimennek a kismamák (ami manapság sokkal kockázatosabb) szerintem nagy baj ne lehet. különösen ha eddig rendszeresen jártál, a szervezeted megszokta.

télen egy kis plusz d vitamin amúgy sem árt

6. gribedli*** (válaszként erre: 1. - Marcsyy87)
2016. szept. 27. 10:27

Lehet. Nem vagyok egy szolibolond, napozni is keveset, nem szeretném tönkretenni a bőrömet. Régen csak tavasszal egy picit felkészítettem a bőröm a nyárra évi 5 alkalommal (szerintem évi 10 alkalomig rendben van, attól függ, hogy mennyi napozás van még emellett, akár ki is hagyható).

Egyszer terhesség alattra esett a tavasz és a nőgyógyászom azt mondta, hogy oké, a szoliban nem engedték mert szóltam, hogy terhes vagyok. Így elmentem egy másikba, és ott nem szóltam, hogy az vagyok (pici hasam volt).

A rizikó az, hogy a bőröd érzékenyebb ilyenkor, szóval számíts anyajegyekre vagy terhességi foltokra az arcon (szerintem ez tök csúnya), úgy hívják, hogy melasma. Mivel ősz van, már nem hiszem, hogy szükség lenne a barnaságra, de ha mégis mész, arcot ne mert foltosodhatsz a homlokodon is, egybefüggő barna folt, tök ronda. Nem mindenki hajlamos rá, de ha az alapszíned nem mozzarella, akkor hajlamos lehetsz (minél kreolabb vagy alapjáraton, annál inkább kijöhet a melasma terhesség alatt).

Nem tudom, hogy kell-e ez neked? Ha mégsem akarsz lemondani a szoliról, akkor az arclámpát mindig kapcsold ki és mindig legyen az arcodon magas faktorszámú naptej. Önbarnító esetleg? Az teljesen veszélytelen:)

2016. szept. 27. 10:17
Én nem mennék terhesen. Ha 16 hetes vagy, akkor jövő nyáron már babázol. Addig meg úgyis hideg lesz, úgyhogy sok ruha lesz rajtad, senki nem fogja látni, hogy kifakultál.
2016. szept. 27. 10:15

Én biztosan nem járnék.

Semmi szín alatt. Egy tizedszázaléknyi plusz kockázatot se vállalnék terhesen.

2016. szept. 27. 10:14
én nem terhesen sem járok
2016. szept. 27. 10:07
Én nem járnék, de ha a nőgyogyi azt mondta, akkor biztosan nem veszélyes.
2016. szept. 27. 10:04

Tegnap voltam nőgyógyásznál, és azt mondta, hogy nyugodtan lehet járni szoláriumba terhesen is. Persze a mértékre ügyelni kell, de én eddig sem égettem agyon a bőrömet. Szerintem 3-4 hetente nyugodtan lehet járni 7-10 percre. Nektek mi a véleményetek?

16 hetes kismama

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook