SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
170000
Fogalmam sincs,el lett neki mondva, hogy májustól novemberig ígényelje vissza az adókedvezményt, a laktózintolerancia miatt visszajáró összegget pedig 2 évre visszamenőleg.
Az egy spam volt, a nav nem küld emailt!
Reggel valaki be is linkelt egy cikket, hogy ezzel próbálnak embereket lehúzni.
Mennyi volt a béred ezekre a hónapokra?
És akkor kettő bevallásról van szó, nem egyben akarja intézni a két év személyi kedvezményét, ugye?
Direkt nem vettem semmit igénybe, hogy egybe kapjam vissza, egy gyermekem van akit egyedül nevelek.
Májustól november végéig voltam bejelentve.
220 úgy hogy adókedvezmény, szja +ami a betség miatt 2 évre visszamenőleg jár.
Én ezt a választ kaptama banktol.
Az szja visszatérítésket az érintettek részér emár teljesítette a NAV. Amennyiben a december 31-ig megtett nyilatkozata ellenére az utalást nem teljesítette a NAV, legyen szíves velük egyeztetni.
Akkor most már mindegy. Bízzunk benne, hogy a családi adókedvezményt és az adóvisszatérítést jól írta. Így is meg fogod kapni leghamarabb március 1-én.
De azt írod, hogy nagyon kevés összeg jött ki. Mennyi pontosan, amit visszakapsz? Hány gyerek van és év közben igénybe vetted-e a kedvezményt?
Nekünk sem jött semmi. De tegnap felhivtam a Navot. De leráztak, hogy az csak egy információs vonal. OK!
Írtam emailt a NAv oldalon. Az adataimmal. Illetve megadtam a Visszado minden adatát. Iktatószámot. Érkeztetesi számot.
Erre visszaírták, hogy beazonositási hiba miatt csak általanos infót adnak. De ma még megkaphatjuk. De már lemondtam róla.Azért szeretném tudni, hogy mi volt a hiba.
Szia.
Amiket felsoroltál,az első dolognál,amikor az egyik szülő egyedülálló Csp.t kap ès a másik nem jogosult....ez abban az esetben is így van ha mindketten elváltak vagyunk (mas-mas kapcsolatból) ,van egy vérszerinti közös gyerekünk,de az anyja egyedülálló Csp.-t vesz fel?Igy èn nem vagyok jogosult?köszi
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés