SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Úgy, hogy most jelen pillanatban ugye pl csak gyanús a nav-nak, ha mondjuk valaki olyan gyerek után akart visszatérítést kapni, akire amúgy nem jár (pl simán együtt élnek de nem közös a gyerek, nincs bejelentve semmi vagy egyedülálló szülő a másik szülő).
De akkor, ha beadja az ember a valótlan adattartalmú bevallást, akkor már komolyabban utána tudnak nézni.
Szia!
Szerintem jar emelt csaladai utan is, mert mi is emeltet kapunk es penteken megkaptuk egyikunk utalasat. Igaz a masikat meg varjuk…
Jár igen.
Ezt az emelt családit sokan arra használják, hogy az egyedülállóknak járó 1-2000 forinttal magasabb összegű családit hívják emeltnek és akkor valóban ha valaki egyedülálló, akkor csak ő kaphat vissza, más nem. De ez nem rád vonatkozik.
Sajnos nem értek " még " hozzá, de:
Ha a visszadó nyilatkozat után nem került utalásra az összeg, akkor a bevallás után hogyan fog? Azért is merült fel ez a kérdés, mivel ugyanazokat az adatokat kell megadni.
🤔
Sziasztok!
Én sem kaptam meg. Kaptam Orbán levelét, megkaptam a munkahelyemtől az M30-as nyomtatványt rajta az összeggel. Én kapom a családit és még ennek ellenére benyújtottam a kérelmet.
Most kicsit frászba lettem, mert azt írták a face-en, hogy akik emelt családi pótlékot kapnak azoknak nem ját. Valóban így van? Amiatt mert a fiamra havi 10-essel többet kapok emiatt nem járna? De akkor meg miért jött a levél Orbántól meg a munkahelyemtől.. tudja esetleg valaki, hogy ilyenkor jár e? Semmi infót nem találtam erről.
Nyilatkozat a gyermeket nevelő magánszemélyek adóvisszatéréséhez.
Ha ezen sor feldolgozva akkor ki kell utalniuk az összeget?
Ismét telefonáltam azt mondták még most fogják el inditani az utalást.
Kérdeztem akkor délelőt miért mondtak azt ,hogy folyamatosan megy az utalás.. azt mondta hölgy hogy legyek türelmes mert rengeteg embernek kell még kiutalni.....
De már nem hiszek semmibe..
Lassan kimosnak az irodából, köszönök mindet!
Utalás szempontjából ez a nap is a kutyáé lett.
Nem tudom mennyit kamatozik a ki nem fizetett pénzem de a passzív munkamorálommal a tegnapi meg a mai napon szerintem több kárt okoztam!
De ugye bár "Ki mint vet, úgy arat" :-) :-)
sztem az enyémnél tisztább ügy nem nagyon van...na jó, biztosan sokan vannak még így :-)
szal:
én kapom a családi pótlékot, folyamatosan volt/van munkaviszonyom kb. 20 éve, vonták az szja-t szünet nélkül évek óta...és semmi, CIB-es vagyok
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés