SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Most beszéltem a NAV kollegájával!
Korrekt volt, és elmondta, hogy ma is történik ki utalás az államkincstárnak! Szóval akinek jár az a napokban megkapja. Nem biztos hogy ma, 1-2 nap is eltelhet mire az államkincstár tovább küldi a bankunknak.
Bocsánat még egy kérdés:
Gyest is kapok a fiam után de emelett munkaviszony van. Ugye ez sem lehet akadálya a dolognak?
onya.nav.gov.hu
Ügyfélkapuval belépés-> új nyomtatvány-> kérelmek-> TEL
Milyen irodista?
Ha igénybe vetted a havi 40 ezret és ennyit kerestél, amit írtál, akkor nem maradt szja egy forint sem.
Általános infó a NAVtól:
Az adó-visszatérítést illetően általánosságban tájékoztatjuk, hogy amennyiben a kiutaláshoz szükséges adatok a NAV rendelkezésére állnak (például a családi pótlék folyósítási adatokból vagy a határidőben benyújtott VISSZADO nyilatkozat alapján), és a munkáltatói/kifizetői adatszolgáltatás alapján volt a 2021-es évben levont adóelőleg, továbbá a magánszemély nem nyújt be az előleg kiutalásáig személyi jövedelemadó bevallást, úgy az adó-visszatérítés összegét – legfeljebb 809.000 forint összegig – 2022. február 15-ig utalja ki a NAV az arra jogosultaknak. A kiutalás indításáról, illetve annak összegéről a NAV külön értesítő levelet nem küld.
Azok a magánszemélyek, akiknek nem történik kiutalás február 15-ig és jogosultak az adó-visszatérítésre, a 21SZJA bevallás benyújtásával vagy a NAV által készített bevallási tervezet kiegészítésével igényelhetik vissza az összeget.
Amennyiben Ön benyújtotta a VISSZADO nyilatkozatot, úgy hivatalunk az abban megadott bankszámlaszámra fogja teljesíteni a kiutalást a fenti feltételek teljesülése esetén.
Szóval akkor az exed visszafizeti a jogtalanul felvett adókedvezményt?
Mit szólt ehhez, hogy kap is és el is veszik, esetleg büntetik???
Amúgy a 1819-et felesleges hívni. Általános valamit mondanak. Az alábbi telefonszám sokkal célszerűbb lehet. Bár ehhez igényelni kell kódot, de azt gyorsan kiküldik és következő nap lehet hívni.
06 (80) 20-21-22
Voltam a Navba és az allamkincstarban is
Én kapom saját jogon a fogyatékossági támogatást ezért 13700 a csp mint azoknak akik egyedül nevelik de mi vagyis a férjem azért nem kapta meg a visszaadot mert én úgy vagxok nyilván tartva hogy a fiunkat egyedül nevelem
Na irány a Mák ott kaptam igazolast hogy miért ennyi cspt kapok és vissza a nav
Így még kell csinálni magunknak az adobevallast holnap vagy akár ma és így megkapja a férjem mert ra jönnek hogy nem adocsalo.Ennyi szóval aki szintén így van az inkább induljon el intézni mert kell az az igazolás hozza
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés