SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Van aki a BB számlájára kapott visszatérítést?
Szerintem üres a kassza.
Kizártnak tartom, hogy ennyi hibás nyilatkozat készült.
Sajnos aki nem kaptam meg az adóvisszatérítést. A nav délutáni közleménye szerint már hiába várja. Nem lessz elutalva!!!
Sajnos ők már csak az adóbevallással érvényesíthetik majd.
2021-ben 2 munkahelyem volt.
Május 3-án váltottam.(2-ik munkahely)
De az elsőbe se lett kitöltve.
A második munkahelyen se lett kitöltvei a családi adókedvezmény nyilatkozatot.
Ez gond lehet?
Most találtam a neten…
“a NAV fontos közleményt adott ki kedd délután. Ebben az adóhatóság azt írja, hogy "azok, akiknek a NAV valamilyen okból (például nem nyújtottak be VISSZADO-nyilatkozatot vagy a róluk rendelkezésre álló adatokban olyan ellentmondás tapasztalható, ami alapján az automatikus kiutalás nem lehetséges) nem utalta ki automatikusan az szja-visszatérítést február 15-éig, de jogosultak a visszatérítésre, az szja-bevallási tervezetük kiegészítésével vagy az önállóan benyújtott 21SZJA-bevallásukban igényelhetik a nekik járó összeget."
Sziasztok
Biztosan volt már ilyen téma de nem találkoztam vele ..
Esetleg valaki tudna e választ adni nekem arra hogy,
2021 január után jöttem össze a mostani párommal mondjuk közben voltunk külön is nem a leg szuperebb kapcsolat ..előzőleg egyedül álló voltam s a családit is igy kaptam juniusban hozzám költözött de utánna is voltunk külön szoval nem mondtam le az emelt családit ..most viszont be adtuk decemberben a szja ra a nyomtatványt ebeven ..utálás nem jött nyilván már várnom sem kell ugyanis ez az emelt összeg lehet a gond ..igazam e van? Köszi a választ előre is
Nem a kincstár utal , hanem a NAV
SMS ben is NAV áll
Elméletileg a NAV utálja a kincstárnak...ők a bankoknak....ok pedig nekünk .
Feltéve , ha tényleg utalnak...mert én már azt hiszem elengedtem ezt az egészet !🥺
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés