SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
E szemelyi az mi? Ilyen kártyás szemelyim. Van bocs csak én nem tudom ezt koszi!
Ha van e- személyid, akkor itt lehet a neten:
[link]
Ha nincs, akkor csak a hivatalban személyesen.
Sziasztok csak kérdezni szeretnék ügyfél kaput hogy kell csinálni valaki segítene? Köszönöm
Szia mi az ami neked nullánál áll ?
Nekem is 0-án áll még, meg még sokaknak. Jövő héten mindenki megkapja, nyugalom.
Nyitóegyenleg dátuma?
Uralás vagy posta lesz?
Akkor ezt a 12500 Ft-ot kapod vissza.
Mèg egy kèrdèsem lenne a 65 sorban 760000ft van ezt kellenne vissza kapnom de az adószámlám az meg nullás ezt nem èrtem az ebev oldalon nèztem.
A munkáltató adja az adóbevalláshoz az M30-as nyomtatványt. Azon van rajta a 65. sorban a levont adóelőleg.
Sziasztok meg kèrdezhetem mi az a 65 sor annyit látam már ide írva.köszi
Szia nem volt másik munkahelyem
Igen nem tudok tartozásról
Bár ha lenne szerintem már megkerestek volna főleg ekkora összegnél
Ezt eddig is tudni lehetett. De te azt írtad, nincs tartozásotok és itt azért elég nagy összegről van szó.
Most beszéltem egy önkormányzatiság
NAV hibázott mivel a jelen adó előlegből semmiféle állami vagy magán tartozás sem vonható
Ezt nagy valószínűséggel benéztek
Mert sem adó sem önkormányzati sem semmi más egyéb nem vonható ès nem visszatartható február 15. A kormányrendelet alapján
Az már más ha utánna fizetik ki abból vonható
De aki bankszámlára kapja azt inkasszozhatja a végrehajtó is
De a NAV a teljes 65. Sorban szereplő összeget köteles kipóstazni vagy adott bankszámlára áttutalni
Ezért kell bemenni letiszázni! Ha gondolod küld át az M30-as papírod személyes adatok nélkül ès rakukkantok!
De pl èn nem tudok főleg nem NAV tartozásról
Bár ha lenne azért már hajtottak volna....
Meg is 700 kevesebb amit postán kaptam
Nem is arra gondoltam aki tisztában van vele, hogy mit vár vissza! A tènylegesen levont adóelőleget vissza kell, hogy fizessék! A NAV-hoz be kell menni személyesen, mert telefonon nem adnak mást, csak általános információt!
Teljesen igazad van
De ha az ember postán azt az összeget várja ami a 65. Sorba van
Ami mindenféle kedvezmèny levonása után szerepel az a tényleges levont adó a kedvezmények után is
Ès nem azt kapja hanem jóval kevesebbet az már viszont vicc
Mert akkor nem az ember téved nagy valószínűséggel hanem a NAV
Igen lehet azonnal mondani hogy volt adó tartozásod és levonták
De a kormányrendelet arról szól hogy nem tarthatnak vissza az adóelőlegből sem végrehajtónak sem adó tartozásnak max majd visszakèrheti
Az biztos, hogy sok embert èr most meglepetès! Viszont sajnos vannak olyanok, akik nekimentek a postásnak, hogy miért csak ennyit kapott, majd kiderül, hogy nem is az adóvisszatèrítèst kapta, hanem a GYED-et, ráadásul nem is járt Neki semmi, mert èrvènyesítette az adókedvezményét èv közben..mire az volt a válasz, hogy Neki akkor is jár a 800.000 e, mert a tv- ben hallotta....! Hát könyörgöm, èrtem Èn, hogy nem mindenki könyvelő, vagy adószakértő! De ha pénzt vár, akkor legyen már fogalma arról, hogy egyáltalán mi az amit visszakap...vagy nem kap vissza! A fórumokon ahogy olvasom igyekeznek segíteni, de bizony van akin nem lehet! Milliószor le van írva ugyanazon kérdésekre a válasz, ès bizony sokan alpári stílusban kérdeznek, 1 percet nem szánnak arra sem, hogy esetleg kicsit bele olvassanak az írásokban! Arról meg, hogy meg köszönet sincs, már nem is beszélek! Ès ha valaki esetleg le méri írni a véleményét, azt egyből támadják...tudjátok ez a szomorú!
Mennyi meggondolatlan ember van... aztán csodálkoznak. Van még tanulni való.
Van fent facebook-on egy adóvisszatérítéses csoport. Ott fényképezik be(mellesleg igen bátran, minden személyes adattal) a papírjaikat az emberek.
Ja ès nem tudok arról hogy bármi tartozásom lenne a NAV felé
De ha lenne is a kormányrendelet szerint nem tarthatja vissza az SZJA előleg visszatérítését ès mivel postán kértem mert nem vagyok hajlandó a bankot gyarapítani ezért nem èrtem hol a pènz
Hol kapod ezeket az infókat hogy kinek így kinek úgy kevesebb
Látod, sajnos egyre több ilyen van. Nagyon kíváncsi vagyok az okára. Majd számolj be kérlek, hogy mire jutottál velük!
Ez igaz de ha postán kapod akkor ami a 65 . Sorba van azt kellene kapnia. Èn is sokkal kevesebbet kaptam megyek is be hètfőn
Mivel lazított 700 amivel kevesebb
Sőt, azóta van egy újabb.
650.000 Ft-ot vártak és 82.000 érkezett.
Izgi.
A hölgy azóta válaszolt erre a kérdésre is, nem volt érvényesítve évközben semmilyen kedvezmény. Szóval a rejtély továbbra is fennáll.
További ajánlott fórumok: