Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Szezámmagos keksz recept

Szezámmagos keksz recept

Elkészítési idő 40 perc

A Szezámmagos keksz hozzávalói:
12 dkg tönköly búzaliszt,
10 dkg kristálycukor (vagy 3 ek. méz),
15 dkg szezámmag,
5 dkg vaj,
1 dl habtejszín


A Szezámmagos keksz elkészítési módja:
A vajat, a cukrot, tejszínt és szezámmagot lábasban kevergetve kis lángon összeolvasztottam Levettem a tűzről, és amikor kihűlt belekevertem a lisztet, majd pár percig állni hagytam. Utána a masszából vizes kézzel kisebb diónyi gömböket formáztam és a két tenyerem között kb. 2 mm vastagságúra lapítottam. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem és 180 C fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütöttem. Akkor jók, amikor a szélük aranybarna színt kapott.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szezámmagos keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook