Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Vörösboros, tejfölös babgulyás recept

Vörösboros, tejfölös babgulyás recept

Elkészítési idő 90 perc

A Vörösboros, tejfölös babgulyás hozzávalói:
30 dkg csont nélküli tarjaszelet,
1 szál füstölt kolbász,
1 szelet füstölt szalonna,
25 dkg tarkabab,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
½ db zeller,
½ db karalábé,
1 db csípős hegyes zöldpaprika,
1 db paradicsom,
1 db vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
liszt, vörösbor, étolaj, tejföl
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, fűszerpaprika


A Vörösboros, tejfölös babgulyás elkészítési módja:
A babot éjszakára beáztattam. Másnap a tarját zsírban elősütöttem mindkét oldalról pár percig, majd félretettem. A kockára vágott szalonnát lábasban kevés olajon megpirítottam a felaprított vörös- és fokhagymával. Beletettem a feldarabolt zöldségeket és a babot, felöntöttem vízzel és befűszereztem. Mielőtt a bab teljesen megpuhult, hozzáadtam a kolbászkarikákat, a tarját és vörösbort löttyintettem rá. Tálaláskor a tányérokba mert levesre tejfölt tettem és felkarikázott csípős hegyes zöldpaprikával díszítettem. Barna vagy rozskenyérrel a legfinomabb.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A vörösboros, tejfölös babgulyás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook