Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Csirkemellel töltött karalábék recept

Csirkemellel töltött karalábék recept

Elkészítési idő 90 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Csirkemellel töltött karalábék hozzávalói:
8 db zsenge karalábé,
40 dkg csirkemellfilé,
4 szál újhagyma,
3 dl tejföl,
3 ek. étolaj,
1 ek. liszt
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, petrezselyemlevél


A Csirkemellel töltött karalábék elkészítési módja:
A karalábékat meghámoztam, a húst ledaráltam. Az újhagymát felkarikáztam és serpenyőben kevés olajon aranysárgára dinszteltem. Hozzáadtam a húst, fűszereztem és kb. 15 percig pirítottam. A karalábék közepét kivájtam, belsejüket kicsit megsóztam, beléjük töltöttem a pirított húst, majd tejföllel meglocsoltam. A kivájt belsejükkel együtt lábasba helyeztem, kevés vizet öntöttem alájuk, és lefedve puhára pároltam őket, majd kivettem a főzőléből. A főzőléhez a maradék tejfölt a liszttel hozzákevertem, fűszereztem és beforraltam. Végül a szószt a töltött karalábékhoz tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A csirkemellel töltött karalábék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook