Szerintetek összetartók még a családok? (beszélgetés)
Nekem mondjuk jo a kapcsolatom a szuleimmel, mi rengeteg MINOSEGI idot toltottunk egyutt gyerekkoromban, de ha elnezem az unokaik es a testvereim kapcsolatat, az mar egeszen mas... vagy a nagyszulo-unoka kapcsolat; es en nem is okolok senkit, nem arrol van szo, hogy nem szeretik egymast! Egyszeruen csak nagyon megvaltozott a vilag az utobbi evtizedben es felborultak az ertekrendek bizonyos teruleteken.
SAJNOS A PÉNZ A KULCS SZÓ!
Régen sem voltunk pénzesek,sőt!Mégis összejárt a nagy család!Ma már mindenki rohan,és nem érdekli,hogy mi van a másikkal!
Régen még tudta mindenki,ki kinek a testvére,unokája stb.Ma meg már unokatestvérek elmennek egymás mellett azt sem tudják rokonok-e.Sajnos ma már oda érünk mint amit a filmekben is látunk,hogy a temetésekre is csak a leges leg közelebbi hozzátartozók mennek el mert nem ismerik egymást,nem akarják ismerni egymást.
Én a pénz dolgot arra értettem hogy sokan azért nem tartanak már nagy névnapi,szülinapi összejövetelt,azért nincs közös kirándulás.A szűk család nálunk is nagyon összetartó szerencsére.
Nekünk nincs pénzünk!Nem is volt soha!Attól még szeretem a szüleimet és soha nem hagynám őket cserben!Ha tudnak támogatnak,ha nem tudnak akkor sincs semmi!A pénz csak elrontja a kapcsolatokat!
Jó olvasni,hogy vannak még kivételek.Én hiába neveltem szeretetben a lányom mégis ma mint felnőtt a pénz az első és nem a szeretet számára a fontosabb.
Nálunk is ez van.De még gyerekkoromban is más volt a helyzet.Akkor még összejárt a család.Voltak névnapozások,szülinapozások,közös főzések,kirándulások,de ma már szinte nem is találkozunk.Sajnos sok minden közrejátszik,többek között az is hogy nincs az embereknek pénzük.
De szerintem ez a modern vilag is hozza magaval, pl.regebben TV-nezes es videojatekok helyett a gyerekek a szulokkel/nagyszulokkel jatszottak, olvastak egyutt... hol latni mostanaban ilyen csaladokat?
Masik dolog: a gyerekek nagyon leterheltek az iskolaban (mar aki becsuletesen tanul es meg akar felelni a kovetelmenyeknek - ami mondjuk szerintem keptelenseg, foleg kozep-es foiskolaban), a szulok, csaladtagok kulonbozo idopontokban dolgoznak, ernek haza a munkabol. Mikor van idejuk arra, hogy MINOSEGI idot toltsenek egyutt, mint CSALAD? Ja, szerintem ezek nagy gondok.
Erre a kérdésre szerintem ne lehet konkrét választ adni, mert nem általánosítható a dolog.
A mi családunkban szerencsére még nagy az összetartás. Például minden vasárnap együtt ebédelünk a mamáéknál...nagyszülők, szülők,unokák és az unokák párjai...együtt vagyunk szenteste, húsvétkor, szülinapokon is együtt van az egész nagy család, és bármikor számíthatunk egymásra. De ha pl. a párom családját nézem ott az összetartás jelét se látni....
Nálunk hála Istennek nagy az összetartás.
Nem a pénz számít,hanem,hogy együtt legyünk.
A Nagyfiam is ilyen családcentrikus,aminek NAGYON örülök:)
Sajnos a pénz domonál már mindenhol,és elvész a szeretet ereje.Pedig sokszor és túlzásba esünk nem csak sokszor,hanem mindenkor a szeretet a lényeg.Mert hiába van pénz,vagy nincs a szeretet a lényeg.
A Mi Családunk igen:)Ez nagy KINCS!
nálunk a szeretetet pénzben mérik:(((amíg kölcsön tudtam adni szerettek, mióta nem tudok már nem érdeklem őket, és sajna az unokával sem úgy foglalkoznak.((
Ez annyira igaz!!! Sajnos....
Szerintem,ma már nincs olyan összehúzó ereje a családoknak mint régen.Az én nagyszüleim még összetudták tartaqni a családot,segítették egymást a gyerekek,nagy névnapozások voltak.De ma már minden múlóban van,talán lassan a szeretet is nem azt jelenti amit kellene,hogy jelentsen.Mi a véleményetek?
További ajánlott fórumok: