Szerintetek is megbolondult az idő? (beszélgetés)
Ez nem 87-ben volt? Akkor volt at, hogy napokig havazott, majd hideg viharos szél kezdett el fújni amitől vízszintesen esett az ónos eső vagy mi. Mondtam a nagymamámnak, hogy most tök jó lenne a laposüvegben kis pálinkát vinni az útra:))))
Ahogy kinéztek az embere:)
Télikabátra télikabátot vettek, a csizmájukat is betekerték még valamivel, stb.
az durva lehetett :D Valami rémlik amúgy, hogy volt ilyen hideg akkortájt.
Viszont olyanra is emléxem, hogy egy februári napon kiültem a tetőre fürdőruhában napozni, tanulás közben. Szintén 80-as években.
Nagyszüleink mesélték, hogy március 15-én mezítláb, rövid ujjúban mentek az ünnepségre :D
Emlékszem olyan január 17-18-ra, hogy +18 fok meleg volt; olyan november 7-re, hogy nyári ruhában, harisnya nélkül voltunk; de olyan október 23-ra is, hogy -12 fok hideg volt; szélsôségek voltak, vannak és lesznek. Minél több évet érünk meg, annál kevésbé csodálkozunk rá ezekre.
Sürgősen el kell küldeni a netjogtár linkjét az időjárásnak.
:)
Nem, nem bolondult meg az idő. Máskor is esett a hó ilyenkor, ahogy már írta is valaki 2006-ban. Akkor költöztünk és bizony vacak volt hozzá az idő.
Március 1-től tavasz van, de csillagászati tavasz csak 21-től lesz.
Biztos volt régen is ilyen, hiszen nem véletlenül vannak a fagyos szentek (Szervác, Pongrác, Bonifác, stb).
Egyébként 2006-ban június 10-én is elég érdekes idő volt. Szakadt az eső és olyan hideg volt, hogy pólóban, pulcsiban és tavaszi kabátban megfagyni készültem. Sajnáltam, hogy nem vettem fel télikabátot.
Néha elôfordul... 2 évvel ezelôtt is esett hó, csak nem volt ennyire hideg; a tél utolsó próbálkozása;
esett hó már május elején is; a virágzó szamóca nem látszott ki; május elsô szombatján bokáig érô borsószemnyi jégesô hullott...