Szerinted mennyi IQ kell ahhoz, hogy... (beszélgetés)
Ja, de akkor meg miért gyújtják fel???
Hogyne lenne eszük.
Te fizeted a szemétdíjat, ők meg nem. :)
Szerintem egy kutyát előbb. :(
Jogos. Ugyanakkor alacsony intelligenciájúakat is meg lehet tanítani a helyes viselkedésre. Akár egy kutyát is.
arra gondoltam, (reméltem...)hogy egy bizonyos fokú értelmi képesség esetlegesen a nevelési hiányosságok ellenére is képessé teszi az egyedet a helytelen viselkedés felismerésére és a helyes viselkedés alkalmazására.
Oh igen, az minket is nagyon tud zavarni, pontosabban a férjemet, mikor is a DM-ben, szinte bele liheg a biztonsági őr a nyakunkba.A legjobban az dühít fel, mikor belépek a liftbe és tele van kutyaszarral....Én szeretem a kutyákat, de némelyik gazdi arcát beledörgölném abba a bizonyos szarba.Ez nem csak IQ kérdése...
Naphosszat bosszankodhatnánk, de az ilyesmi nem IQ hanem inkább nevelés kérdése.
Az IQ az adottság, egy életen át, és nemigen lehet rajta változtatni.
Engem az bosszant baromira, amikor a kismamák a ház előtt klikkesednek a gyerekeikkel és alkalmanként a lépcsőn üldögélő, söröző apukákkal. Azzal semmi bajom nincs, hogy társasági életet akarnak élni, de az irritál, hogy max. a ház elé bírják levonszolni magukat, holott minden égtájban 200-300 méterre található játszótér (megjegyzem tök igényesek). Eszükbe sem jut, hogy a gyerek esetleg ott jobban érezné magát és nem az autók között rollerezve kellene eltöltenie a fél napját.
A másik számomra zavaró tényező az a biztonsági őr, aki rám tapad a boltban, vagy fizetés után elkéri a számlámat és belekukkantgat a táskámba. Hiába tudom, hogy ezt a pénztáros ellenőrzése miatt teszi, akkor is utálom.:(
A becsöngető, levakarhatatlan hittérítőktől is ki tudnék rohanni a világból.;)
pontosabban nem mindig annak van pénze, akinek esze is
ld győzike :))
de mégiscsak IQ függő lesz az. A pénz sokszor elveszi az eszet...
Nem IQ-függő: a több tízmilliós autóból kidobott sörösüveg majdnem fejbe talált a falucska főutcáján; és nem 49,5 km-es sebességgel gurult...
Igaz is, azt sem tudom, mikor láttam rendőrt utcán utoljára. Bár ritkán mozdulok ki:)))
Látom más is felháborodik a sok bunkó ember tettein. Én akkor tudnám felrugni az illetőt, amikor a cigi csikket eldobja a kukától 1 méterre. Hogy a keze száradna le...
a magyar rendőr azt se állítja meg, aki padlógázzal hajt át a zebrán, majd biztos pont a szemetelőkkel fognak bíbelődni
szabályok vannak dögivel - csak nincs, aki betartassa
Vajon lehetne tenni ezek ellen? Pl. ha valakit szemetelésen kapnak nem bírság meg ejnye-bejnye, hanem egy napig szedjen szemetet a közterületen.
Ausztriában járva csodáltam az ottani emberek hozzáállását a környezetükhöz. Lenne mit tanulnunk tőlük.
Itt semmi szépet nem tudnak megbecsülni. Minden amit felépítenek, felújítanak egyből tönkre teszik vandál "emberek".
Ennél már csak az jobb, amikor a lépcsőházunkban sz.rnak....
na nálunk eltörnék a gyerek kezét az tuti :)
Mondjuk én külön választom a lebomló, és nem lebomló dolgokat.. Pl a kaja maradékot, ami megromlik a hűtőben, vagy nem fogy el.. simán kiöntöm az udvarunkon. :)) Még azt is szoktam figyelni, hogy bomlik le, hány nap.. :) Érdekes ahogy a csiguszok elviszik. A tejtermékeket, húsféléket egy külön tálkába szoktam rakni, mert a kóbor, szomszédok macskái eltüntetik egy éjszaka alatt. :) Örülök, ha ezek nem a szeméttelepen bomlanak le.
Engem is elszomorítanak az általatok írtak. A napokban én azon bosszankodtam, hogy miért kell összetegelni (a falfirkások signójával ellátni) a frissen festett, felújított dolgokat.
kedvencem az autóból kihajigálós fajta
egy banyára már egyszer rászóltam, de nagyon csodálkozott. Szerintem el sem jutott a tudatáig, hogy ami neki nem kell, azt esetleg más kiválasztja..
Ezek engem is nagyon felháborítanak! Már az is, ha egy üveget, dobozt, zacskót, bármit eldobnak az utcán.. és a szép zöld fűben, vagy a parkban a fák között díszeleg, a csodás szemét. Miért kell eldobni?? Miért nem lehet eltenni a táskába, vagy az útba eső kukába dobni? Barátomra is mindig rászólok, ha látom, hogy mozdulna a keze.. :D Nála sem értem hogy jön ez.. :S
Ezt én sem értem, mire jó. Nincs kukája? Rengeteg ilyet látok, ha sétálni megyek. Szerencsétlenek...
Sajnos ez annyira általános, hogy néha már fel sem háborodok rajta, és csak a szépet látom meg a természetben. No, nem mindig sikerül
ők környezetvédők. nem folyatnak annyi vizet :D
További ajánlott fórumok: