Szerinted melyik könyvet kötelező elolvasni? (beszélgetés)
Egyébként kötelezően semmit, mert a kötelező mindig ellenszenves.
Az a jó, ha van lányoknak,fiúknak ajánlott és habitusuk, hangulatuk szerint válszthatnak a halmazból.
Na én pont ezzel nem tudtam mit kezdeni.
Igaz, csak a felét olvastam el, mert elveszítettem, lehet pont onnét kezdődött a kibontakozás.
Mitch Albom : Keddi beszélgetések életről és halálról. Egy megható igaz történet a tanítvány és tanára közötti utolsó közös hetekről, és az élet valódi értékeiről.
egy megható, igaz történet, amely a szerző és egykori egyetemi tanára, Morrie Schwartz utolsó hónapjait örökíti meg.
Miután Morrie halálos ALS-betegségben szenved, Mitch, aki addigra már elfoglalt, munkamániás újságíróvá vált, újra felveszi vele a kapcsolatot. Innentől minden kedden meglátogatja, és beszélgetnek az élet legfontosabb kérdéseiről:
– szeretetről,
– megbocsátásról,
– halálról,
– kapcsolódásról,
– az idő értékéről.
A könyv egy mély, mégis egyszerű nyelven megfogalmazott életlecke sorozat, ami segít visszatalálni a valódi értékekhez. Szívhez szól, elgondolkodtat, és sokak életét megváltoztathatja.
Ha csak egy könyvet kellene ajánlanom, ami minden korosztály számára elérhető és mélyen humanista, akkor az talán ez a könyv lenne.
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg – minden életkorban mást és mást jelent, de mindig igaz.
Aiszóposz meséi
Egyértelműen ez ugrott be elsőre. Rövid, egyszerű, könnyen érthető történetek, melyek szórakoztatnak, tanulságosak. Úgy tanítanak, hogy közben szórakoztatnak, így is írhatnám. Bár régen íródtak a mesék, mégis örökérvényű igazság van bennük.
További ajánlott fórumok:
- Melyik könyvet ajánlanád elolvasni?
- Ismeritek a nemrég közzétett "mérgező táplálékkiegészítők" listáját? Hol lehet elolvasni?
- Könyvek, amiket illik elolvasni?
- Megvettem a Dan Brown - A Da Vinci-kód című könyvet. Aki olvasta, az mit mond, érdemes elolvasni? Jó könyv? :)
- Hol tudom online elolvasni Suzy Almonds - 101 dolog, amit jó lett volna tudni a férfiakról könyvét?
- Melyik Nora Roberts könyvet érdemes elolvasni?