Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szerinted melyik könyvet kötelező elolvasni? fórum

Szerinted melyik könyvet kötelező elolvasni? (beszélgetés)

1 2
16. PöttyösPanka (válaszként erre: 14. - Enissa)
ápr. 25. 11:51
Azt értem, hogy a Zabhegyező a maga korában miért számított korszakalkotónak. De nekem sem volt semmi extra.
15. Enissa
ápr. 25. 11:32

Egyébként kötelezően semmit, mert a kötelező mindig ellenszenves.

Az a jó, ha van lányoknak,fiúknak ajánlott és habitusuk, hangulatuk szerint válszthatnak a halmazból.

14. Enissa (válaszként erre: 12. - Violet18)
ápr. 25. 11:25

Na én pont ezzel nem tudtam mit kezdeni.

Igaz, csak a felét olvastam el, mert elveszítettem, lehet pont onnét kezdődött a kibontakozás.

13. levarosbukta (válaszként erre: 7. - Enissa)
ápr. 25. 11:18
Hát a fene tudja! Szerintem túl van hypeolva a kis herceg. Vannak benne értelmes mondatok, de jobbára csak betűk halmaza.
ápr. 25. 11:12
Zabhegyező
11. Ruslan
ápr. 25. 11:10
Abramov -Fivérek és nővérek
10. globus
ápr. 25. 10:56
Kötelező nincs, úgy általában ajánlott a napi sajtón kívüli anyag...
9. Enissa (válaszként erre: 7. - Enissa)
ápr. 25. 10:46

Mitch Albom : Keddi beszélgetések életről és halálról. Egy megható igaz történet a tanítvány és tanára közötti utolsó közös hetekről, és az élet valódi értékeiről.

egy megható, igaz történet, amely a szerző és egykori egyetemi tanára, Morrie Schwartz utolsó hónapjait örökíti meg.

Miután Morrie halálos ALS-betegségben szenved, Mitch, aki addigra már elfoglalt, munkamániás újságíróvá vált, újra felveszi vele a kapcsolatot. Innentől minden kedden meglátogatja, és beszélgetnek az élet legfontosabb kérdéseiről:

– szeretetről,

– megbocsátásról,

– halálról,

– kapcsolódásról,

– az idő értékéről.

A könyv egy mély, mégis egyszerű nyelven megfogalmazott életlecke sorozat, ami segít visszatalálni a valódi értékekhez. Szívhez szól, elgondolkodtat, és sokak életét megváltoztathatja.

ápr. 25. 10:41
Dallos Sándor: A Nap szerelmese és az Aranyecset. Kétszer is elolvastam, 20 évesen és 60 fölött, annyi nyomot hagyott bennem.
ápr. 25. 10:33

Ha csak egy könyvet kellene ajánlanom, ami minden korosztály számára elérhető és mélyen humanista, akkor az talán ez a könyv lenne.

Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg – minden életkorban mást és mást jelent, de mindig igaz.

ápr. 25. 10:30
Dr. Joe Dispenza bármelyik könyvét, de ha egyet kellene választanom: A placebo te magad légy!
5. Bársonytappancs (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
ápr. 25. 10:07
Charles Duhigg - A szokás hatalma
ápr. 25. 09:46
Gary Chapman: Az 5 szeretetnyelv
3. hottie (válaszként erre: 1. - Szeretekolvasni)
ápr. 25. 09:44
Edith Eva Eger: A döntés
ápr. 25. 09:14

Aiszóposz meséi

Egyértelműen ez ugrott be elsőre. Rövid, egyszerű, könnyen érthető történetek, melyek szórakoztatnak, tanulságosak. Úgy tanítanak, hogy közben szórakoztatnak, így is írhatnám. Bár régen íródtak a mesék, mégis örökérvényű igazság van bennük.

ápr. 25. 08:41
Ha választanod kellene egy könyvet, amit szerinted mindenkinek el kellene olvasnia, mi lenne az?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook