Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Szénhidrátszegény zöldséges ételek fórum

Szénhidrátszegény zöldséges ételek (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Szénhidrátszegény zöldséges ételek

2012. aug. 19. 19:50
De jó!Köszi a recepteket,amint tudom,kinyomtatom :)
2011. márc. 7. 10:20
sziasztok..én az 5 éves csepplányom vérukor szintjét szeretném beállitani,kicsit eltér az eredménye az előzően átesett calici virus(hányás-hasmenés)után..szénhidrátszegény diétát szeretnék,olyasmit amit egy 5éves gyermek is szivesen fogyaszt..
2010. júl. 20. 15:40
Nagyon jók!
2010. júl. 20. 15:37

Sziasztok!

Valaki!!!!

Még több ilyen receptet légyszi!!!!!!

17. klárcsi (válaszként erre: 9. - Mókica)
2009. máj. 29. 18:36
recepted legjobb része: " hamm bekapni" ezért ki is próbálom!
16. NOA
2009. máj. 5. 15:28
Irjatok még recepteket!!!!!!
15. NOA
2009. jan. 16. 15:43

Fetasajtos rakott padlizsán


A padlizsánt meghámozod, négyfelé vágod, majd vastagabb mint ujjnyi szeletekre, ezt tepsibe fekteted, kicsit megszórod húsfűszerrel (sóval nem kell!). Raksz rá vastagra vágott paradicsomszeleteket és megszórod fetasajt-kockákkal. Nem kell semmit sózni és olaj sem kell alá!!! Addig sütöd, míg a keletkezett folyadék el nem tűnik és a padlizsán teljesen puha nem lesz. Húsok mellé kinálják, nagyon finom!!

14. NOA
2009. jan. 16. 15:43

Grillezett zöldségek


Egy személyre: fél uborka, negyed cukkini, negyed padlizsán, 2db gomba, egy kisebb paradicsom, egy kisebb sárgarépa, negyed lila vagy vöröshagyma, kb 5 cm póréhagyma


A hagymát vékonyra, a gombát szeletbe, a póréhagymát négybe, a többit olyan háromszögformára sréhen vágjuk (héjával együtt). A paradicsom kivételével mindent serpenyőben felraksz nagyon kevés olajjal és sütöd (ha lehet, lapáttal forgasd, ne törjön össze). Sózod és húsfűszerrel megszórod. Kifőzől egy maréknyi fussili tésztát (ez csavart tészta) vagy háromszínű tésztát, leszűröd és a grillzöldséghez kevered. A tetejére tegyél reszelt sajtot!

13. dundy
2007. szept. 13. 08:37

Tepsis cukkíni


Cukkínit meghámozom,ubigyalun lereszelem kicsit sózóm, állni hagyom. Majd tepsibe kevés olaj,szétteríteni a cukkínit. Tejfölbe só, bors,kurkuma( szép sárga lesz) a tetejére sajt. forró sütőben fél óra. Akár natús is eheted.

12. Mókica (válaszként erre: 3. - Subszi)
2006. márc. 5. 15:21

Hú, ezt a receptet még csak most vettem észre...nagyon,de nagyon jól hagzik!:P

Köszike!

Megfogom csinálni tuti ;)

Puszika

2006. márc. 5. 15:08

Kapros cukkini:


- fél kiló cukkini

- fél csomó kapor

- 2 evőkanál vaj vagy oliva

- 1 evúkanál édesitő (por)

- só

- bors


A cukkiniket meghámozzuk és 5-6 cm--er darabokra vágjuk, majd ezeket is negyedelem.

Egy tálban felhevitem a zsiradékot és 3-4 percig párolom benne a cukkinidarabokat. Cukrozom és még párolom egy kicsit. Sót,borsot és az apróravágott kaprot is hozzáadom és készre párolom.


Megjegyzés:

Tegnap ezt ettem vacsira, valami isteni finom...nyamika!:)MIndenképpen próbáljtok ki ha szeretitek a cukkinit ;)


Puszó Mókica :P

2006. jan. 28. 13:20

Szokatlan rakott karfiol


Főzz meg egy kis karfiolt sós vízben. Utána törd össze villával és keverd össze tejföllel, amit előtte egy kis piros paprikával pirossá varázsolsz. Ezután nagy lyukú sajtreszelőn reszelj bele egy kis sajtot és párizsit, keverd össze jól, ezután tedd jénai tálba, szórd meg jól a tetejét sajttal és süsd össze.

2006. jan. 28. 13:19

Kefíres padlizsánsaláta: UD1


1 padlizsánt összekockázunk (mosás után , én a héját sem szedem le)

serpenyőbe tesszük, minimális olívával meglocsolva pirítjuk, néha hagyjuk, hogy a kockák "odasüljenek". vegetával, sóval szórjuk. ha kész (kb. 5-8 perc) , kis tálkába kitenni, hűteni kicsit. közben 1 natúr kefírbe 1-2 gerezd fokhagymát nyomni, sót tenni, megkeverni, és a padlizsánra ráönteni. hamm bekapni!

2006. jan. 18. 11:41

Kelbimbó főzelék

40dkg kelbimbó

3dl tejszín

1 tojás sárgája

szerecsendió

A kelbimbókat félbe vágom, enyhén sós vízben nem túl puhára főzöm,majd jól lecsepegtetem.

A tejszín felét sóval és egy csipet szerecsendióval felforralom és hozzá keverem a megfőtt kelbimbót.Jól összeforralom.A maradék tejszínt elkeverem a tojássárgával és ráöntöm a kelre,de ,már nem főzőm mert a tojás összekapja a főzelék levét.Jól elkeverem.Sült debrecenivel virslivel tálalom.Kb 3 adag lesz belőle.Őssz ch az egészben 33gr.

2005. dec. 26. 15:43

Töltött paradicsom:


6-7 paradicsom

1/4kg túró

2 főtt tojás fehérje

4-5 vékony szelet sonka

2 újhagyma

3-4 ekanál tejföl

reszelt edami sajt

só, bors, bazsalikom


A tojásokat, sonkát, újhagymát apróra vágom és az áttört túróhoz keverem, hozzáadok még 2 ek tejfölt és a fűszereket ízlés szerint. A paradicsomok kalapját levágom, belsejét kikaparom ( ez kiegészítve, jó lehet egy finom salihoz). Beletöltöm a túrós masszát, tetejére a maradék tejföl, forró sütőbe rakom. Amikor már puhul a paradicsom ráhalmozom a sajtot és addig sütöm, míg rá nem pirul.

2005. dec. 26. 15:30

Rakott cukkini

Hozzávalók:

3 db vékony közepes cukkini, 6 szem nagyobb paradicsom, fél liter light tejföl, 1 közepes fej hagyma reszelve, de lehet vagdosva is, 1 light joghurt, 2 tojás, só, bors, 4 evőkanál olívaolaj, 15-20 dkg füstölt sajt (1-esek közül valamilyen, ha nem füstöl, az sem baj) reszelve, 1 csomag kapros salátaöntet por (ezt nem tudom, hogy lehet-e, én kihagytam)zabkorpa

Elkészítés:

Öntetet készítünk: A tejfelt, a joghurtot, az olívaolajat,2 tojást, csipet borsot, ízlés szerint sót, a reszelt hagymát és a reszelt sajtot simára összekeverjük habverővel.

Egy tepsit kikenünk, zkorpával megszórjuk. Beleszeletelünk 1 cukkinit, kicsit sózzuk, majd erre a 2 szem pradicsomot szeljük rá. Evőkanállal meglocsolgatjuk az öntettel, (de ügyeljunk, hogy maradjon a többi rétegre is), és 2 evőkanál zkorpával megszórjuk. Ezután ezt ismételjük a továbbiakban a másik 2 cukkinivel ugyanígy. A végén a tetejére zkorpát szórunk. Alufóliával letakarjuk, és 25 percig sütjük 200 fokon , majd a fóliát levéve addig sütjük, míg a nedves lé elpárolog teljesen, és szép piros ropogós lesz a teteje.

2005. dec. 26. 14:37

Itáliai spenót pie:

Update 1-es kód

Souch Beach 1-2-3 fázis


-500g light túró

-500g fagyasztott spenót

- 2.5 dl light reszelt mozzarella sajt

-4 tojás

-fél californiai piros paprika( apróra felkockázva)

-1dl reszelt parmezsán sajt

-1 teáskanál szárított oregánó

- só

-bors

-fokhagyma por ízlésszerint


Olvaszd ki a spenótot, és jó csöpögtesd le, még ki is paszírozhatod a levét, a lényeg, hogy ne legyen alatta folyadék.

Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.

Majd keverj össze minden alapanyagot!

Egy kisebb tortaformát vékonyan kenj ki olivával, majd ötsd bele a masszát és süsd kb 40 percig.


Én már megcsináltam nagyon finom!

2005. dec. 11. 13:08

Brokkolipástétom


Hozzávalók: 40 dkg brokkoli, 1/2 dl víz, 1/2 teáskanál tengeri só, 15 dkg túró, 1 teáskanál Vegeta, 1/2 teáskanál szerecsendió, 6 dkg reszelt sajt.


Elkészítése:

Megtisztítjuk a brokkolit, rózsáira szedjük. A szárát vékonyan meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és 2 cm-es darabokra szeleteljük.

Enyhén sós vízben kb. 18 percig főzzük.

Jól lecsepegtetjük, hozzáadjuk a túrót és összeturmixoljuk.

Ízesítjük Vegetával és a szerecsendióval.

Elsimítjuk egy tűzálló edényben, megszórjuk a sajttal és 10 percig sütjük előmelegített sütőben 200 °C-on.



Karfiolos sonka tepsiben

(4 személyre)


Hozzávalók: 15 dkg gépsonka, 1 kg karfiol (tisztán mérve), 2 dl kefir, 1 evőkanál liszt(vagy helyette étkezési keményítő), 1 csapott evőkanál ételízesítő, késhegynyi őrölt borókabogyó; a tepsihez 2 evőkanál olaj.


Előkészítése: közepes tepsit olajjal kikenek. A karfiolt kis rózsira szedem, megmosom, lecsepegtetem. A sonkát vékony csíkokra vágom. A kefirbe beleszórom a lisztet, a borókát meg az ételízesítőt, s egy deci vízzel simára keverem.


Elkészítése: a kikent tepsiben egyenletesen elterítem a karfiolt, majd rászórom a sonkacsíkokat, végül lelocsolom a lisztes kefirrel. Alufóliával befedem s az előmelegített, forró sütőben 25 percig párolom. Végül a fedőt levéve kissé megpirítom.

2005. nov. 17. 16:13

Karfiolpürét én is csináltam múltkor. Rákentem elôsütött hússzeletekre, egymás mellé pakoltam ôket egy tepsiben. Majd rákentem tejfölt, amibe kevertem reszelt füstölt sajtot. Mindezt bedobtam a sütôben. Nagyon finom volt, és még laktató is.

Mi a párommal rengeteg zöldséget eszünk. Sôt, a gombapörkölt is nagyon finom sülthússal! Rakott dolgokat is szoktunk csinálni. Persze rizs nélkül kell a darálthúst elkészíteni, nagyon jó.

2005. nov. 17. 11:19

Hoxa!


En kiprobaltam a karfiolt. Nagyon jo. Sajna csak ritkan tudom, mert itt nem tul nepszeru zoldseg, plussz, ha veletlenul van akkor kokain arban(csak a kolumbiai szosszenet miatt) merik. Pedig hihetetlenul fini es tenyleg megtevesztesig burgonya. Na jo lehat, hogy az "oreg krumplisokat" nem lehet ilyen konnyen atverni, de en majd egy eve nem ettem a nevezett zolibol, tehat nekem nagyo bejott.

Koszonom.

1. Hoxa
2005. okt. 24. 15:45
Sok téveszme szerint a szénhidrátszegény diétákban (pl. atkins) csak húst kell hússal enni.

Ez nagy tévedés!

Mellékelek néhány "atkinses" zöldséges receptet, amivel fel lehet dobni a fehérjedús táplálkozást. Különösen ajánlom a krumplipürét helyettesítő karfiolpüré receptjét!!

Ugrás a teljes cikkre: Szénhidrátszegény zöldséges ételek

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook