Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Székelykáposzta, ahogyan én készítem recept

Székelykáposzta, ahogyan én készítem recept

Elkészítési idő 90 perc

A Székelykáposzta, ahogyan én készítem hozzávalói:
60 dkg sertéslapocka,
10 dkg füstölt húsos szalonna,
40 dkg füstölt csülök,
2 dl tejföl,
1 kanál teljes kiőrlésű liszt,
1 kg savanyú káposzta,
2 db nagyobb vöröshagyma,
fél fej fokhagyma,
1 db csípős zöldpaprika,
1 kanál sózott darált paprika (édes),
3-4 kanál étolaj (lehetőleg repce vagy olíva),
1 kanál sült sertésszír (vagy libazsír),
2 teáskanálnyi morzsolt majoránna,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt csemege pirospaprika, babérlevél


Székelykáposzta, ahogyan én készítem

A Székelykáposzta, ahogyan én készítem elkészítési módja:
Először a sertéslapockát felkockáztam 2x2x2 cm-es darabokra. A füstölt sertéscsülköt kb. 1 óráig megkuktáztam. A zsiradékokon megpirítottam a felkockázott szalonnát, és pörköltalapot készítettem a felaprított hagymákból és fokhagymákból. Utána beletettem a felszeletelt paprikát. Fűszereztem és a darált paprikát is hozzáadtam. Kb. 10 percig néha megkevergetve fedő alatt pároltam kis lángon. Majd beletettem a felkockázott sertéshúst. Pár perc pirítás után egy pohár vizet löttyintettem alá és fedő alatt kis lángon néha megkevergetve kb. 1 óra hosszáig pörköltem. Ezalatt a savanyú káposztát váltott vízben kétszer is kiáztattam. Majd a pörkölthöz adtam a felkockázott főtt csülökkel együtt és kb 20 percig továbbfőztem. Végül egy habverővel a tejfölt elkevertem egy kanál teljes kiőrlésű liszttel és a pörkölthöz adtam. Az újraforrástól számítva pár perc múlva el is készült ez a tartalmas és nagyon finom egytálétel.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A székelykáposzta, ahogyan én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook