Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Töltött káposzta, ahogy én szeretem recept

Töltött káposzta, ahogy én szeretem recept

A Töltött káposzta, ahogy én szeretem hozzávalói:
10-15 dkg savanyított káposztalevél
20+10 dkg vágott savanyú káposzta
40 dkg darált sertéslapocka
10 dkg füstölt szalonna kis kockákra vágva
20 dkg füstölt tarja egészben (el is maradhat)
5-10 dkg rizs (ízlés szerint)
hagyma, apróra vágva

bors
csemege fűszerpaprika
pici olaj
tejföl


A Töltött káposzta, ahogy én szeretem elkészítési módja:
A darálthúst, kevés nagyon apróra vágott savanyú káposztával, szalonnával, hagymával, leöblített rizssel és a fűszerekkel jól összekeverjük. Egy tűzálló tálat (én római tálat használok),fele vágott káposztával kibéleljük, a káposztalevelekbe belegöngyöljük a tölteléket. Középre kerül a jól lemosott, esetleg előzőleg beáztatott tarja és az egészet betakarjuk vágott káposztával. Felöntjük káposztalé és víz keverékével (egy kis olaj is mehet :)) Sütőben 2 óráig sütjük.
Ha kész, tányéron a tölteléket és a felszelt tarját szépen elrendezzük és tejföllel bőven meglocsoljuk.


A sóval vigyázat, mert a káposzta is sós...
Nem éppen fogyókurás kaja, de nagyon finom :)
Ha ezt főzöm nem számolom a kalóriákat, inkább utána "ledolgozom" :)


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. dec. 27. 16:30
A töltött káposzta, ahogy én szeretem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook