Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kolbászos, virslis lecsó bográcsban recept

Kolbászos, virslis lecsó bográcsban recept

Elkészítési idő 90 perc

A Kolbászos, virslis lecsó bográcsban hozzávalói:
1-2 szál füstölt kolbász, 1-2 szál főző kolbász ízlés szerint, 5-6 szál virsli,1 fakanál disznózsír, 25-30 dkg házi füstölt szalonna, 4 kg zöldpaprika, 2 kg paradicsom, 3-4 nagy fej vöröshagyma. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors, pirospaprika.


A Kolbászos, virslis lecsó bográcsban elkészítési módja:
A zöldségeket megmossuk, majd valamennyit feldaraboljuk. A paprikákat karikára vágjuk, a hagymákat vágjuk félfőre vágjuk, de semmiképpen ne apró kockára. A paradicsomot lehéjazzuk és kockára vágjuk. A füstölt szalonnát apró darabokra vágjuk, majd megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Ha már eléggé megpirult, hozzáadjuk a füstölt kolbászt felkarikázva, de pár perc múlva a tűzről levesszük és megszórjuk a pirospaprikával. Jó alaposan összekeverjük majd visszarakjuk a borácsot a tűz fölé. Folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. Kis idő múlva hozzáadjuk a felkarikázott paprikát, majd ha a paprika összeesett a paradicsomot is. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és lassú tűzön átkevergetve főzzük. Később belerakjuk a virslit, a főzőkolbászt és felrottyantjuk. Friss kenyérrel kínáljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 12. 19:02
A kolbászos, virslis lecsó bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook