Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kolozsvári rakott savanyúkáposzta recept

Kolozsvári rakott savanyúkáposzta recept

Elkészítési idő 90 perc

A Kolozsvári rakott savanyúkáposzta hozzávalói:
Izlés szerint burgonya
3/4kg savanyú káposzta (ízlés szerint kimossuk)
35dkg sertéslapocka, (de más sertés is lehet)
15dkg kolbász (el is hagyható)
10dkg füstölt szalonna (én a kolozsvárit szeretem)
paprika

bors
babérlevél(elhagyható)


A Kolozsvári rakott savanyúkáposzta elkészítési módja:
Tepsibe rétegezzük a következő képen: -burgonyakarikák, -káposzta, -hús, -szalona,kolbi, -káposzta, -burgonyakarikák, Minden sort megsózunk,borsozunk, kicsit paprikázunk, kivéve a tetejét. kevés vizet öntünk alá. és fólia alatt elöbb nagyobb majd alacsonyabb hőfokon megpároljuk,mikor kész fóliát levéve megpiritjuk a burgonyát.

Egyedül a húst szoktam picit elősütni.
Tetejére önthetünk tejfölt, de elhagyható.
Én kicsit savanykásan szeretem.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kolozsvári rakott savanyúkáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook