Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Telkibányai raguleves recept

Telkibányai raguleves recept

A Telkibányai raguleves hozzávalói:
1 kg sertéslapocka,
10 dkg füstölt szalonna,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
5 db sárgarépa,
2 db petrezselyemgyökér,
3-4 csiperke gomba felszeletelve,
4 dl tejföl,
ecet,
2 tk. tárkony,
csipetnyi őrölt bors,
kevés liszt,
olaj,
só,
1 tk. fűszerpaprika

A levesbetét galuskához:
2 db tojás,
kb. 4 ek. liszt.


A Telkibányai raguleves elkészítési módja:
A finomra vágott vöröshagymát üvegesre dinszteljük. Hozzáadunk 1 tk. tárkonyt,
ezzel még egy percig pirítjuk, majd rádobjuk az apró kockákra vágott húst, a szalonnát,
a fokhagymát. Addig kell a hússal pirítani, míg az kifehéredik és levet ereszt.
Ekkor sózzuk, fűszerezzük, felengedjük kevés vízzel, fedő alatt pároljuk. Amikor a
hús már majdnem puha, beletesszük a felkockázott zöldségeket, felengedjük vízzel,
ízlés szerint újra sózzuk, fűszerezzük. Fedő alatt főzzük, és ha a zöldségek is megpuhultak,
kevés olajból és lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát
és a tejfölt a maradék 1 tk. tárkonnyal, az egészet a leveshez öntjük. Jól összeforraljuk,
és annyi ecettel savanyítjuk, hogy kellemesen pikáns legyen. Pár percig
forraljuk, majd beleszaggatjuk a galuskatésztát.


Tartalmas, nagyon finom leves.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , 2009. nov. 23. 21:57
A telkibányai raguleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook