Szed valaki Yasminelle fogamzásgátlót? Mik a tapasztalatok? (tudásbázis)
Szia!
Pulcsis időszakban én mindig tunikában megyek, amit ráérek akkor felhajtani, amikor beülök a székbe, és utána rögtön le is húzhatom, így nem látja a doki a fenekemet, és nincs olyan hülye érzésem, amíg az öltözőbe érek, hogy "olyan fehéren villog a fenekem, mint az őzbaké"! :)
Szia!
Így már nem lehet eltolni. Úgy lehetett volna, hogy ha a bogyók mondjuk csütörtökön fogynak el, akkor pénteken előveszed az új levelet, és folytatod a szedést egészen a következő levél végéig.
Amúgy nekem nagyon bevált ez a gyógyszer, a Belara után főleg: azt 4 hónapig szedtem, nem jött meg tőle, de a 4. levélnél meg még a bogyók szedése alatt megjött, szóval kész káosz volt. Ráadásul a PCOS-om miatt nem lehet túl sokmindent felírni, úgyhogy én örülök, hogy ez bevált.
Sziasztok! Amit szeretnék kérdezni egyáltalán nem fogamzásgátlással kapcsolatos, de gondolom aki szedi a gyógyszert az jár nőgyógyászati vizsgálatokra és esetleg tud segíteni nekem:
Már többször voltam nőgyógyásznál, azzal nincs gondom, de eddig csak tavasszal és nyáron, amikor ugye szép lezseren, kis szoknyácskába, papucskába tudtam menni. . .
De most: 2 hét múlva megint kéne mennem, és egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy hogy is kéne felöltöznöm, mert ugye már azért nincs olyan meleg, hogy kis szoknyába meg papucsba flangáljak az utcán. :) (vagyis 2 hét múlva valószinű, hogy nem lesz):S
Erről szeretném a segítségeteket kérni, mindenki ötletét, tapasztalatát, bevállt módszerét várom, mert tényleg nagyon tanácstalan vagyok!!!:(
Lehet, hogy sokan azt gondolják, hogy ez hülye kérdés, de nagyon felvilágosulatlan vagyok ilyen téren, nem tudom, hogy ilyenkor mi a módi. :D
Előre is köszönöm szépen!
Egyébként én is Yasminellet szedek, nekem nagyon bevállt, nincs semmi mellékhatása (kop-kop-kop), rendbetette a ciklusomat és a vérvétel eredményeim is tökéletesek! Ja, és a mellem is nőtt egy picit. :)))
Szép hetet mindenkinek!
Szia Reni, igen, a túlzott érzékenységet és a többi tünetet is okozhatja a tabletta, sajnos.
Annyit tudsz tenni hogy visszamész a dokihoz és íratsz másikat, vagy mivel még csak 16 vagy, megpróbáltok még legalább egy-két évig óvszerrel védekezni.
A nők hormontermelése és ciklikus egyensúlya a 18. életév körülre lesz annyira stabil, hogy elbírjon ilyen durvának mondható beleavatkozásokat mint pl. a fog. gátló.
Nem úgy értem a durvát hogy ártana, félre ne érts, hanem úgy hogy drasztikusan beavatkozik a természetes hormontermelésbe azzal hogy gyakorlatilag "kilövi" a petefészkek természetes hormontermelését, ezzel pedig "álterhességet" hoz létre, becsapva a szervezetet.
Ha csak 16 vagy, nagyon gondold meg hogy éppen ezt a módszert szeretnétek-e huzamosabb ideig használni, főleg ha a barátod is benne lenne abban, hogy Ő védekezik egy ideig.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,h ha a tabimentes héten voltam együtt a párommal,abból lehet baj?
Sziasztok!
Nekem remekül bevállt a gyógyszer, semmi gondom vele.
Azt szeretném kérdezni h van e valakinek tapasztalata a menstruáció eltolásáról? Elvileg holnap kéne megjönnie, de a barátom jövő7en utazik és szeretném ha a héten még zökkenőmentes legyen minden. Lehet különösebb bajom, ha nem holnap kezdem a gyógyszermentes hetemet, hanem eltololom kb. szombatig? Egyik ismerősöm azt mondta h akkor megint vérezni fogok egy hónapig!!! Segíííííítsééég!
Ilyen ritkán ugyan, de elő szokott fordulni, valamikor valamiért nem volt tökéletes egy-két tabletta felszívódása és leesett a hormonszinted.
A következő havit rendes időben kezd el, és ha mégegyszer is így jársz, meg kéne mutatni Magadat dokinak.
hello. én ma kaptam meg az első fogamzásgátlomat. a kövi menstruáciotol fogom szedni. kérdésem: mennyi idő után fog hatni a gyógyszer? szoval kell egy-két hét, vagy azonnal hat és nem kell mással védekezni?
Előre is köszi a választ
Szia, ha nem erős a vérzésed, akkor előfordulhat ilyesmi a tablettaszedés első hónapjában, nem kóros, a Doki is csak türelemre intene.
Ha viszont 2 hónap múlva is lesznek pecsételgetéseid, akkor érdemes váltani, addig nem.
További ajánlott fórumok:
- Corenelle fogamzásgátló! Szed valaki ilyet? Tapasztalat?
- 3 hete szedem a yasminelle fogamzásgátlót és kb két hete folyton úgy érzem mintha pisilnem kellene, mi lehet a baj?
- Ha fogamzásgátlót szed valaki, mégis mitől lehet, hogy rendszertelen a menstruációja?
- Esett valaki teherbe fogamzásgátló szedése mellett?
- Váltott már valaki Tri-regol fogamzásgátlóról Yasminelle fogamzásgátlóra?
- Elfelejtettem bevenni a Yasminelle fogamzásgátlót - 1. héten