Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szecsuáni sertés kaliforniai paprikával recept

Szecsuáni sertés kaliforniai paprikával recept

A Szecsuáni sertés kaliforniai paprikával hozzávalói:
50 dkg sertés szűzpecsenye
2 ek kukoricakeményítő
5 ek szójaszósz
1 ek fehérborecet

2,8 dl víz
4 ek mogyoróolaj
2 póréhagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 cukkíni
1 sárgarépa
1 csipet csilipehely


A Szecsuáni sertés kaliforniai paprikával elkészítési módja:
1. A húst felkockázzuk és összekeverjük 2 evőkanálnyi szójaszósszal és a csilipehellyel. Fél órára hűtőbe tesszük. 2. Azalatt összevágjuk a zöldségeket: a cukkínit, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát vékony csíkokra szeleteljük; a póréhagymát vékony szeletekre karikázzuk. 3. Egy tálban simára keverjük a vizet, fehérborecetet, 3 evőkanál szójaszószt és a keményítőt. Állni hagyjuk. 4. Egy wokban vagy egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál mogyoróolajat felhevítünk. Beletesszük a húst és keverve, rázva megsütjük benne. (10 perc) 5. Ha kész, kiszedjük a húst és félretesszük. Ismét olajat hevítünk, belerakjuk a póréhagymát és a kaliforniai paprikát. 2-3 percig rázogatva sütjük. 6. Beletesszük a cukkínit, a sárgarépát, a sót és további 2 percig sütjük. 7. Hozzárakjuk a húst és a keményítős lét. Addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. Rizzsel azonnal tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A szecsuáni sertés kaliforniai paprikával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook