Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Kínai szezámmagos rántott karfiol (vegan) recept

Kínai szezámmagos rántott karfiol (vegan) recept

A Kínai szezámmagos rántott karfiol (vegan) hozzávalói:
1 fej karfiol
1 csésze csicseriborsó- vagy fehérliszt
1 csésze szójatej
2 ek. sütőpor
2 ek. fokhagymapor
8 dl étolaj
2 ek. szezámolaj
4 gerezd fokhagyma
1 csésze szójaszósz
4 ek. rizs- vagy fehérborecet
2 ek. barnacukor
4 ek. chiliszósz
2 ek. kukoricakeményítő
2 ek. szezámmag
4 szál zöldhagyma


A Kínai szezámmagos rántott karfiol (vegan) elkészítési módja:
A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, és pár percre enyhén sós forró vízbe tesszük, vigyázva, hogy ne főjön túl puhára. A lisztet, szójatejet, sütőport és a fokhagymaport egy tálba öntjük, és csomómentesre keverjük. A lecsöpögtetett karfiolokat megmártjuk a tésztában, ezután forró olajban kisütjük. Egy edényben szezámolajat melegítünk, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. Pár percig pároljuk, majd beletesszük a szójaszószt, az ecetet, a barnacukrot és a chiliszószt, majd miután jól összekevertük, elkeverjük benne a kukoricakeményítőt. Ha besűrűsödött, hozzáadjuk a kisütött karfiolt, és alaposan összeforgatjuk a szósszal. Szezámmaggal és vékonyra vágott zöldhagymával díszítjük, rizzsel fogyasztjuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A kínai szezámmagos rántott karfiol (vegan) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook