Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szezámos-mézes csirkefalatok pirított tésztával recept

Szezámos-mézes csirkefalatok pirított tésztával recept

A Szezámos-mézes csirkefalatok pirított tésztával hozzávalói:
1 csirkemell csíkokra vágva

A páchoz:

őrölt fehérbors (én ötfűszer-keveréket használtam helyette)



cukor

1 evőkanál fehérbor

1 evőkanál szezámolaj

A bundához:

1/2 csésze liszt

1/4 csésze keményítő

csapott teáskanál sütőpor

1 felvert tojás

2 evőkanál olaj

2/3 csésze víz

kevés só

A mézes mázhoz:

1/8 csésze méz

1/4 csésze cukor

1/8 csésze ketchup

1 evőkanál fehérborecet

A pirított tésztához:

1-2 evőkanál sötét szójaszósz

1 kávéskanál chiliszósz

1 kávéskanál kristálycukor

1 kávéskanál borecet

1/2 kávéskanál só

1/2 kávéskanál kukoricakeményítő

6-7 evőkanál langyos víz


A Szezámos-mézes csirkefalatok pirított tésztával elkészítési módja:
A csirkecsíkokat bepácoljuk, néhány órára hűtőbe tesszük. A bunda alapanyagaiból sűrű palacsintatésztát készítünk, a csirkedarabokat megmártjuk benne, majd wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat, és beleforgatjuk a kisült, lecsepegtetett húst, megszórjuk szezámmaggal. A pirított tésztához spagettit vagy kínai tojásos tésztát főzünk, leszűrjük, wokba öntjük, majd a többi hozzávalóval ízesítjük, és kicsit átsütjük.


Kategória: Húsételek receptjei


A szezámos-mézes csirkefalatok pirított tésztával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook