Szavak, amitől feláll a szőr a hátadon!! (beszélgetés)
Egyre gyakrabban hallom: "Egy szónak is száz a vége."
Nem tudják mit beszélnek?
Akár az asszem is lehet, vagy a bizonyára, alighanem, valószínűleg, esetleg, elképzelhető, hogy... Biztos még mindig van több is.
De mindenki úgygondolja, még akkor is, ha hirtelen kapta a kérdést.
Annak a tárgynak van személyisége, amelyet meg kell becsülni, mert nem naponta veszünk ilyet.
Az első automata mosógépünk Artúr volt, mert nálunk nem egy Marcsa mos, hanem egy elegáns Artúr! :D
A többi nem személyesítődik meg. :D
Nálunk a bolti eladó így kérdez rá a felvágottra: Ő akciós, tetszik vinni belőle?
biztos tul gyors hasmenes...
:DDD
reggel óta azonm vagyok kiakadva, ez volt az első hir cime, amit megláttam .
Már egy napja folyik a szar a Dunába -
most kerestem vissza, de már úgy látszik, hogy levették. Hol van az ujságirói morál, hogy ilyen ordenáré cimet adnak, ráadásul cimet !
engem nagyon utálnál, én még genderizálom is a tárgyakat amellett hogy személyesítem és még nevet is adok :D
az autóm pl lány, és Ő mert Ő Csillag! :)
ha eszközt adok el (telefon pl vagy tv) akkor is
Másik agyrém az Ő, mint tárgyak vonatkozásában.
Kérdezi az eladó táskákat emelgetve, na és hogy tetszik ő? Vagy ő? Vegye meg őt, nem jár rosszul vele!
Eddig úgy tudtam, hogy "ő" személyes névmás. A táska személy? Miféle oktatás van abban az iskolában, ahol ezt tanítják?
Olyan is van, hogy "magasabb tőlem".
Engem egyre jobban zavar az "úgy gondolom".
Alternatívája pedig lenne, elég sok.
Szerintem; az a véleményem, hogy..; véleményem szerint; én úgy látom; azt hiszem; ha engem kérdezel; ...és biztosan van még több is.
De nem, mindenki csak "úgy gondol", egy mondatban akár többször is.
Fiatalabb a feleségemtől...
Idősebb tőlem...
Nyááá!!!!
További ajánlott fórumok:
- Ha felállsz a gép mellől mit fogsz csinálni?
- Összetett szavak szólánca
- Van olyan szó, amit ha meghallasz, a szőr feláll a hátadon?:D
- Személyek, akiktől feláll a szőr a hátadon...
- Ki az a híres vagy hírhedt ember, Celeb, akitől feláll a szőr a hátadon és miért?
- Van olyan szó, amit ha meghallasz, a szőr feláll a hátadon? - de jó értelemben!