Szavak, amitől feláll a szőr a hátadon!! (beszélgetés)
Menő... Kontextusba téve:
"Nagyon mencik leszünk" ez így elhangzott. Mondjuk nem zavar csak valahogy megütötte a fülem :D
Kinek mi a negatív élmény.
Én egy bizonyos régi vita emléke miatt nem bírom azt a szófordulatot, hogy "ha nem tudnád". De nem csodálkozom, ha ezt valaki nem tudja rólam, mert mégis honnan lehetne tudni?
Az együttjárás más. Van viszont olyan helyzet, hogy együtt éltek, és valahol szóba kerül ez. Hivatalban, vagy valami nyilatkozatban "kötelezően" élettársat kell írni például.
Ha valahol beszélni kell a személyről, akivel együtt élsz, de nem vagytok házasok, erről indult a polémia, de van, akinek egyik lehetséges megjelölés sem tetszik.
Olvastam.
Én nem tudnam a "paromra"asszociálni.
z " ember, emberem" megnevezéstől én azért vagyok rosszul mert olvastam egy könyvet, amiben nagyon negativ élmény társul ehhez a megnevezéshez..
( akit érdekel, de nem ajánlom senkinek: I. Andric, Hid a Drinán, a karóbahúzás részletes leirásakor titulálták az áldozatot "embernek" )
Igy 20-30 éve az ember elnevezéstől mindig ez ugrik be.
További ajánlott fórumok:
- Ha felállsz a gép mellől mit fogsz csinálni?
- Összetett szavak szólánca
- Van olyan szó, amit ha meghallasz, a szőr feláll a hátadon?:D
- Személyek, akiktől feláll a szőr a hátadon...
- Ki az a híres vagy hírhedt ember, Celeb, akitől feláll a szőr a hátadon és miért?
- Van olyan szó, amit ha meghallasz, a szőr feláll a hátadon? - de jó értelemben!