Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szalonnás-sonkás töltött burgonya recept

Szalonnás-sonkás töltött burgonya recept

A Szalonnás-sonkás töltött burgonya hozzávalói:
8 nagyobb burgonya
20 dkg sonka
10 dkg szalonna
1 hagyma
6 tojás
2 dl tejföl
10 dkg sajt
1 teáskanál kakukkfű
olaj

bors


A Szalonnás-sonkás töltött burgonya elkészítési módja:
A burgonyát sós vízben félig megfőzzük (vele együtt főzzük a tojásokat is), lecsepegtetjük, a tetejét levágjuk, és talpat is vágunk a burgonyára. Egy karalábévájóval kivájjuk a burgonyát, vigyázva, hogy az oldala el ne törjön. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és az apró kockákra vágott sonkát, a burgonyák kivájt belsejét, valamint a villával összetört főtt tojásokat. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. Levesszük a tűzről, megszórjuk reszelt sajttal, és a tejföllel összekeverjük. A tölteléket az előkészített burgonyákba töltjük, majd sütőbe tesszük, és 160 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A szalonnás-sonkás töltött burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook