Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Kacsamell sajttal, almával recept

Kacsamell sajttal, almával recept

A Kacsamell sajttal, almával hozzávalói:
2 kacsamell,
2 alma,
1 evőkanál cukor,
5 dkg vaj,
20 dkg natúr krémsajt,
1 dl édes fehérbor,
1 evőkanál olívaolaj,
só,
frissen őrölt fekete bors


A Kacsamell sajttal, almával elkészítési módja:
A cukrot kevés olívaolajba szórjuk, és állandóan kevergetve karamellizáljuk. A folyékony karamellbe beletesszük a kacsamellet, és puhára pároljuk. Szükség esetén egy kis vizet is adunk hozzá. Hozzáöntünk egy kevés bort, sóval, borssal fűszerezzük, és a húst megsütjük benne. Ha már minden oldala megsült, kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A visszamaradt lébe beletesszük a magházától megszabadított, meghámozott és kockákra vágott almát, puhára pároljuk, majd tálra szedjük. A natúr krémsajtot összekeverjük a maradék mártással, és egyet forralunk rajta. A kacsamellet felszeleteljük, tálra tesszük, párolt almával és sajtmártással körítjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A kacsamell sajttal, almával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook