Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Szalonnás macok (harula, tócsi, tócsni ) recept

Szalonnás macok (harula, tócsi, tócsni ) recept

Elkészítési idő 80 perc

A Szalonnás macok (harula, tócsi, tócsni ) hozzávalói:
1 kg
tisztított burgonya
15 dkg
húsos füstölt szalonna
10 dkg
sima liszt
1 db
tojás
5-6 dkg
tisztított vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
őrölt fekete bors
2 evőkanál sertészsír
só.


A Szalonnás macok (harula, tócsi, tócsni ) elkészítési módja:
A vöröshagymát egészen apróra vágjuk, a szalonnát kis kockákra. A szalonnát kisütjük, majd belerakjuk a vöröshagymát és aranysárgára pirítjuk.A tisztított burgonyát finom reszelőn lereszeljük (jobb, ha daraboljuk és bormixerrel eldolgozzuk), a masszát megsózzuk, őrölt fekete borssal megszórjuk,hozzáadjuk a felvert tojást, a szétzúzott fokhagymát és a szalonnazsírban megfonnyasztott vöröshagymát a szalonna pörcökkel együtt, végül a lisztet, és az egészet alaposan összekeverjük. Egy nagyobb tepsit kikenünk sertészsírral, belesimítjuk a tésztamasszát, a tetejét kevés zsírral megkenjük és kemencében ( sütőben) készre sütjük.

Ízletes étel, amit hideg savanyú káposztával és borral kínáljunk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A szalonnás macok (harula, tócsi, tócsni ) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook