Szalagavató-felesleges pénzkidobás? (beszélgetés)
Szép emlék lesz, én is remélem.:)
Én nem voltam oda érte, de alapvetően az egyenruha gondolata nem tetszik :) Sztem itt kezdődik a felesleges pénz szórás.
Az én időmben is volt bécsi keringő,de csak aki akart,az táncolt.Én azt hittem lesz szép báliruhánk,ehelyett gagyi matyóhímzéses népi ruha volt,volt aki még pártát is húzott,v mi a szöszt a hajára...na ők mint a veresegyházi asszonykórus úgy néztek ki.Az osztályból kb 7-en csináltunk egy táncos éneklős műsort,na az jó volt,de a többiek nem voltak hajlandóak részt venni benne.Utána elmentünk inni valamit egy kis vendéglőbe,ahol nem volt semmiféle lehúzás.Aki akart elment bulizni utána,ahol belépő se volt.
A ballagás már más tészta,oda lehet csalához hívni a rokonokat,lehet ajándékozni is,meg hatalmas ebédet-vacsorát adni,bár az is felesleges:D
Nálunk 1.500 ft az osztálypénzt. Na de az töredékére nem lesz elég. A báli ruha kölcsönzése 10.000 ft, a ballagói ruha varratása 20.000 ft lesz.
a tööbi osztálynak egyszerü helyen,de a mi osztályunkban elitek vannak,akik azt hiszik mindenki megteheti,mert ők megtehetik,hogy hetente Szlovákiából feljárnak Bp-re az Operettszínbházba,és ezzel teszik a nagyot
nálunk 8 éve...akkor kb fejenként 12-13 ezer ft volt a ruha...de ugye ez volt balalgásra is , és hát utána is horható alkalmi ruha...az este meg max családonként 10ezer volt a belépőkkel mindennel...de akkor is szép emlék...jó közösségünk volt
Azért szépek a lányok az abroncsos ruhákban, a fiúk meg esetlenül szmokingban-frakkban botladozva keringőznek... Lehet, hogy soha többé nem lesz rajtuk ilyen.
nekünk inkább esküvőre fog hasonlítani,és egy gagyi tánc lesz ovisoknak való dalra
Igen..., nekem mindig is tetszett, a többség persze utálta.
10 euró spórolás havonta,ráadásul ez a dáridó karácsony előtt egy héttel lesz,semmi kedvem hozzá,éjfélkor elhúzok,és kész
Ez van sajnos..., mi mást tehetnék. Kimaradni nem lenne ildomos belőle, meg nem is szeretné a lányom.
de jó buli volt, mi csajok kánkánt aldtunk elő- a fiúk aerobikot:) utána meg átöltözés után közös ének+ gyertyás bevonulás...és megköszöntöttük az ofőt...megvan videón is:) az eleje vicces, a vége megható volt!
az évfolyamon 5 osztály volt, mindnek műsor...szóval hosszú volt!
Ó, a jó kis matrózblúz :)
Nálunk az iskolában lesz.
Akkora nagy rongyrázásra valóban nem lenne szükség. A mi időnkben is egyszerű volt, és úgy is jó volt. Nekünk még ballagói ruhánk sem volt. Igaz varratunk egy blúzt, de nem engedték felvenni. Matrózblúzban ballagtunk.
nálunk pl a keringő az apukákkal-anyukákkal volt, és a ballagós ruhában..vagyis februárra minden osztály megvarratta az az öltönyt, kosztümöt, és abban volt a szalagavató is. nem volt külön báliruha...
jaj,alig várom a májust,vége a rémálomnak
nálunk csak estályi ruha van,mert egy puccos szállodában lesz
csak a miénk nem ilyen lesz,rongyrázás-ez megy első év óta,legdágább kirándulások,most meg itt ez a szalgavató,3 előhang
Amúgy meg kit érdekel, ha cikiznek amiért kihúzol. Pár hónap múlva vége az egésznek, és látnod sem kell őket többet.
Nekem tudjátok mi a legintenzívebb emlék szalagavatóról??? Amíg a keringőt táncoltuk,az öltözőből mindenkinem ellopták a pénzét a táskákból! Csak a papírt,az aprót nem. Tőlem 3 ezret nyúltak le.
A bécsi keringőhöz nálunk is estélyi ruhát vesznek fel a lányok. Utána meg felveszik a ballagói ruhát, mert úgy tudom arra kötik fel a szalagot.
Ez is egy "élmény". Az más kárdés, hogy rongyrázás a vége, pedig nem erről kellene szólnia. De azért olyan aranyosak, ötletesek tudnak lenni...
remélem,mire az én gyerekem ennyi idős lesz,már kimegy a divatból
nálunk estélyi ruha kell,meg flancolás,puccos lesz az egész,mint egy Operabál
Én sem örülök neki, de egységeset akartak. Remélem kitudja majd használni a lányom később is egyetemen vizsgák alkalmával, mert egy csinos kosztüm lesz.
További ajánlott fórumok: