Svédországi magyarok topicja! (beszélgetés)
A gyerekek sokkal jobban veszik az akadályokat, mint mi felnőttek.
Kisebbik lányunkkal voltunk Németországban rokonoknál. Ő akkor másfél éves volt. Az ottaniaknak is kb. ugyanilyen korú kislányuk volt akkoriban.
Együtt játszottak. Egyikük a szőke német mondta németül, a mi ki barna lányunk magyarul, aztán mindketten vegyesen.
Ők "értették" egymást! :)
Annyira felkeltettétek az érdeklődésem, hogy a végén még elkezdek svédül tanulni.
Egy ismerősöm mondta magában, mikor nyugdíjba vonult, mint pedagógus, hogy most már ráér, egy nyelvet igazán lesz ideje megtanulni.
Azt mondta magában, miért ne lehetne ez a finn nyelv?
Biztos nem lehet olyan nehéz, hiszen minden gyerek képes 2-3 éves korára elsajátítani. (Finnországban)
Akkor ez gyerekjáték lehet.
Sikerült is neki olyan szinten, hogy tolmácsként működött közre nem egyszer. (Finnországban vagy 8-szor járt már)
Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítségedet virag32!
Milyen kinn az óvoda vagy a bölcsödei rendszer? Mivel a kisfiam 4 éves és még nem beszél, megkésett beszédfejlődés miatt, de más gyógypedagógusnak más a véleménye...Mennyire toleránsak a "más" gyerekkel? Netán ha kimennénk párom után, akkor szeretném tudni, hogy milyen lehetőségeink vannak. Mi júniusban vagy júliusban mennénk apa után, kb. úgy, mint babuci83. :)
Szép napot mindenkinek!
Ha ti örültök, akkor én is! :)))
Ígérem, többé nem üldözök el senkit! :))
(Csak azt, aki "rászolgál" erre) :)))
illetve:
tack! :)
kedves eva1951, mi is jobban erezzuk itt magunkat, lehet normalisan beszelgetni , tanacsot kerni, es segitseget kerni...
neked is szep napot
Visszatért minden a rendes kerékvágásba, így kell müködnie egy topicnak.
Mindenkinek szép napot kívánok!
nagyon szivesen, itt is az abc-vel kezdodik, de en nagyon szeretek innen tanulni..
amikor megnyitod az oldalt, akkor a job oldalon van egy oszlop, alul az:A felette a B es a
C es D es igy tovabb, ahogy nehezedik az anyag, es oda kattints az A beture, de ha valami nem vilagos, szolj
BOCSANAT!!!!
baromsagot irtam, nem csiko:DDD
hanem csilo-nak ejtik.
allandoan kapkodok,es rosszul irtam, bocsiiiiiiii
na, es a k betu :)))))
valamikor cs, valakmikor k ..
ez sem kutya:)))
kilo = csiko -nak ejtik...
megvan mikor melyik betu mellett van, akkor cs, maskor k
van sok tesztem,de azok ugye csak papirok,es ott nem hallom ugye a kiejtest, ezert jobb a hang anyag, a neten amit a suliban is hasznalnak.
megvan neked az az oldal???
elkuldom szivesen,ha akarod
amugy tenlyeg fontos hallani is, mert en is sokmindent rosszul tanultam meg,mert nem tudtam, hogy a g=j
pl:
gifta =hazas,
es ugy ejtik jifta
ja, es a Goteborg Joteborj
erdekes....vagyis nekem az volt..
szia, en is ugy tanultam, es ugy is hallottam mikor svedben voltunk, hogy a Jag, az Jag.
a 9 meg niu-nak hallottam:)
de majd jon aki pontosan tud valaszolni, ne irjak hulyeseget...
Sziasztok!
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a hasznos információkat!!! Nagyon rendesek vagytok!!! Minden jót kívánok mindannyiótoknak!
Köszönöm a hozzászólásodat!!!
Én tisztában voltam azzal amit leírtál. Mint írtam az ismerősnek érdeklődök. Én hiába vázoltam fel neki a tényeket, hogy el van tévedve stb...stb...DE talán jobban elhiszi ha olyan emberek is leírják akik kint élnek.
Amúgy ma reggel ezeket elis mondtam neki és elkeseredett.:((
Mégegyszer köszi.