Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Sváb kovászos uborka. recept

Sváb kovászos uborka. recept

A Sváb kovászos uborka. hozzávalói:
1 nagy uborkás üveg!
1 csokor kapor.
Karikára vágott nyers burgonya.
Friss uborka.
Só.
Víz.


A Sváb kovászos uborka. elkészítési módja:
Végy 1 nagy uborkás üveget! Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott, fel hasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor lesz ropogós. Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit rakosgatok .Legfelülre jön még 1 csokor kemény szárú kapor,amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt. Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a családjának. Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. Ha egyszer kipróbálják, nem bánják meg.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A sváb kovászos uborka. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook