Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Sült savanyú káposzta recept

Sült savanyú káposzta recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sült savanyú káposzta hozzávalói:
50 dkg savanyú káposzta
10 dkg töpörtyű
1 fej vöröshagyma
2 ek. étolaj
Ízlés szerint: patikasó, őrölt fekete bors, morzsolt majoránna, őrölt fűszerpaprika


Sült savanyú káposzta

A Sült savanyú káposzta elkészítési módja:
A savanyú káposztát vízben kiáztattam, majd kinyomkodtam belőle a vizet és kicsit összeszeleteltem. Az étolajon megdinszteltem a felkockázott vöröshagymát, majd a töpörtyűt is hozzáadtam. Pár percig együtt pirítottam, ezután beletettem a kiáztatott káposztát. Fűszereztem és néha megkevergetve tovább pároltam kb. 20-25 percig amíg a káposzta szép közepes barnára pirult. Főtt vagy sült krumpli köret illik mellé tálaláskor. Én ezúttal sült tarja feltéttel kínáltam, de remek sült hurkával és sült kolbásszal is.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Köretek receptjei


A sült savanyú káposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook