Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Babos káposztaleves kolbásszal recept

Babos káposztaleves kolbásszal recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Babos káposztaleves kolbásszal hozzávalói:
50 dkg savanyú káposzta,
25 dkg vegyes mirelit leveszöldség,
1 doboz vörösbab konzerv,
30 dkg lecsókolbász,
1 db nagyobb vöröshagyma,
3 ek napraforgó olaj,
1 ek. kacsazsír,
2 ek finomliszt,
2 dl tejföl,
ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors, fűszerpaprika, morzsolt majoránna


A Babos káposztaleves kolbásszal elkészítési módja:
A megpucolt és felkockázott hagymát a zsiradékokon megdinszteltem. Hozzáadtam a leveszöldséget és pirítottam pár percig. Majd meghintettem a fűszerpaprikával és azonnal rátettem a kiáztatott savanyú káposztát. Ízlés szerint fűszereztem és felöntöttem kb. 1,5 liter vízzel. Majd kis lángon fedő alatt főztem kb. 30 percig. Ekkor hozzáadtam a felkarikázott kolbászt, és a babot lével együtt. Újraforrás után besűrűsítettem a liszttel elkevert tejföllel. Ezt követően már csak pár perc és el is készült ez a finom és pikáns leves.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , febr. 16. 18:08
A babos káposztaleves kolbásszal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook