Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Az én töltött káposztám recept

Az én töltött káposztám recept

Elkészítési idő 150 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az én töltött káposztám hozzávalói:
50 dkg darált sertéshús,
12 dkg főtt barnarizs,
2 nagyobb tisztított vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
4 ek. sertészsír,
10 dkg húsos szalonna,
30 dkg főtt füstölt csülök,
1 szál füstölt parasztkolbász,
1 ek. tönkölyliszt,
80 dkg vecsési savanyú káposzta,
6 db vecsési savanyúkáposzta-levél,
1 db tojás,
2 dl tejföl
Fűszerek ízlés szerint:
patikasó, piros őrölt paprika, őrölt színes bors, szárított majoránna, csombor, friss kapor, őrölt kömény, babérlevél


Az én töltött káposztám

Az én töltött káposztám elkészítési módja:
Először elkészítjük a tölteléket. A darált sertéshúst keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a főtt rizst, a finomra vágott és zsíron megpirított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és az apró kockára vágott, kisütött húsos szalonnát. Beletesszük a felvert egész tojást és fűszerezzük. Az egészet lazán összekeverjük, és a savanyúkáposzta-levelekbe töltjük. A savanyú káposztát hideg vízben kétszer kiáztatjuk, kicsavarjuk. Majd egy nagy edény aljára szórunk belőle egy keveset, amire még dobunk pár babérlevelet. Erre a rétegre még jöhet pár szelet kolbász is. Ezután a savanyúkáposzta-levelekbe töltött tölteléket sorban egymás mellé fektetjük. Erre jöhet egy újabb káposztás kolbászréteg. Majd a feldarabolt füstöt főtt csülkök következnek. Amennyiben maradna a töltelékünkből, amit már nem tudunk betekerni a káposztalevélbe, azokból csináljunk gombócokat, és tegyük az egész tetejére. Egy utolsó réteg káposztával fedjük be az egészet, majd öntsük fel annyi füstölt lével, amiben a csülök főtt, hogy ellepje a káposztát. Sütőbe helyezzük és 180 C fokon 2 órán át pároljuk. Majd a végén rántást készítünk. Egy evőkanál zsírt olvasszunk fel egy kis lábosban, erre szórjunk egy evőkanál lisztet és keverjük jól össze. A tűzről levéve, egy teáskanál fűszerpaprikát keverjünk még hozzá, és öntsük a töltött káposzta tetejére. Egy fakanál segítségével óvatosan eloszlatjuk a rántást a káposztán. Tányérba merünk egy adagot, meglocsoljuk kevés tejföllel és ezután azonnal fogyaszthatjuk is az elkészült ételt. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


Az én töltött káposztám elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook