Struvit vesekő....tapasztalatok? (tudásbázis)
Értem, szóval hosszúkás, az más:-) (Amikor a másfél centit írtad, nem írtad, hogy átmérő-e vagy mi.)
Tágulat? Sajnos nem hallottam még róla, de ezt találtam: [link]
Hát nem tudom, milyen alakú (hosszúkás vagy golyóalakú). A másfél centi nagyon sok, elzárná teljesen szerintem. A lényeg, hogy nem zárta el:-)
Szerintem előbb vagy utóbb valamilyen formában ki fog jönni. De az orvos nem mondott semmit?
Ugy hogy moindkét oldalról folyik avizelet a hugyhólyagba.Ez a spriccel:)Orvosilag:)
Azt mondta avesevezetékben van,nézzem meg,hogy majdnem 1.5centire összerakódott sok sok kicsike.Azt se tom hol van a vesevezeték:(Most van a vese,és alatta már a húgyvezeték,nem???vagy mivan?
Hogy mit csinál a vizelet?:-) Spriccel? Ezt hogy kellene elképzelnem?
Szóval akkor halad le a vesevezetékben?
Ha a vesevezeték szájánál van, az azt jelenti, hogy mindjárt a húgycsőben van.
Nem vagyok orvos, de szerintem túl fogod élni, ha követed az orvosi utasításokat:-)
A fertőzésre még mindig nem írtál. Ezt vizsgálták?
Igen, akkor ez az ureter (a vese előállítja a végleges vizeletet, ami a két - egyik az egyik veséből, másik a másikból jön - ureteren keresztül lemegy a húgyhólyagba).
A jobb ureterben nincs? A balt teljesen elzárták a kövek? Valamint kivizsgálták a kő okát? Struvitkő tudtommal csak úgy maga nem szokott keletkezni.
Úgy látszik, már elakadt. Az orvost kellene megkérdezned, mi ilyenkor a teendő. Lehet, Rowatinex és bő folyadék segíthet, de ezt az orvostól kellene megtudakolni.
Azt mondta,hogy a vesevezetékben van,egymás után felsorakozva.Tehát nem egymás mellett,egymás felett,hosszúságra,nem szélességre.Vyalahogy ugy volt az ultrahangon,hogy jobb oldalt volt szinte tök egyenesen,de alulról Uh.ozta,majdnem a gerincem mellől..ez mond igy valamit?
És mit tegyek hogy kijöjjön???mivan ha beAKAD?
Szia, Lexi!
A vesevezetékben? Az alatt mit értesz? Az "ureter"-t (ami húgyvezeték - nem húgycső, utóbbi neve urethra)?
Az 1,5 cm-es átmérő elég nagy, az túl nagy ahhoz, hogy a húgycsövön ki tudjon jönni.
Mit ír az orvos, hol akadt el?
További ajánlott fórumok:
- Egyszer már volt vesekövem, és most feszítő, nyomó fájdalmat érzek a derekamnál. Lehet, hogy újra kő lesz?
- Valaki tud valami jó gyógymódot vesekőre?
- Mi a legjobb mód arra, hogy megszabaduljak a vesekőtől?
- Van 5 mm-es vesekövem...és ma kicsit véres volt a vizeletem. Mit tegyek? Ez a kő miatt van vagy esetleg más?
- Erős hasi görcseim voltak, lehet vesekő?
- Vesekő zúzás utáni tapasztalatok