Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Spórolni az ételen, de hogyan? fórum

Spórolni az ételen, de hogyan? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
115. gard
2009. márc. 4. 20:41
Megveszel a kiscsibét. Mennyi ideig kell tartani, hogy levágd a húsáért, és mit adsz neki enni
114. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 113. - Gard)
2009. márc. 4. 20:39
Saját használatra tartunk,szóval nem eladásra,de van mostmár tojásom rendesen amennyi nekünk kell,husi is mert vágtunk le belőle és már vannak saját gyártmányu kiscsibék is igaz a kakasok a hűtőben:)szerintem megéri
113. gard
2009. márc. 4. 20:37
Csirkét tartani mennyire éri meg?
2009. márc. 4. 16:08
Husos nokedli: Darálthúból pörkölt kb 15 perc,közben kifő a nokedli. Összekeverni,salival:-)
111. *minerva* (válaszként erre: 104. - Alexa77)
2009. márc. 4. 16:06
Alexa ha vendég jön panirozd be a palacsintát Lásd 101
110. Alexa77 (válaszként erre: 109. - *minerva*)
2009. márc. 4. 16:03
Köszi!:-)
109. *minerva* (válaszként erre: 108. - Alexa77)
2009. márc. 4. 16:02

+1tojás és kész a gölödin( lefagyasztható egy tálcán és ha megkérgesedett zacskó)

Vagy nagyobb gombócok pörkölt mellé is isteni

108. Alexa77
2009. márc. 4. 15:03
A főtt krumplit szétnyomkodom, addig adom hozzá a lisztet, hogy gombóccá gyúrható legyen.
107. g1977g (válaszként erre: 104. - Alexa77)
2009. márc. 4. 14:53
hogyan csináltad a krumpli gombócokat a levesbe? én is mindig ugy főzök, hogy az átalakítható legyen, és a 10 hónapos kisebbik fiam is ehessen belőle.
106. Alexa77
2009. márc. 4. 13:38

Mivel az idő is pénz, ráadásul 7 hónapos baba, délben ebédelni hazajáró férj, lakásrendbentartás, egy kutya, két macska, változó számú tengerimalac, lovak és gyakori fellépések mellett sem szeretnék megbolondulni, igyekszem mindig úgy főzni, hogy a lehető legkevesebb időt vegye igénybe.

Pl. ha csinálok pörköltet, nem igazán számít, hgy mennyit csinálok egyszerre. Szóval nagy adagot szoktam főzni, egy részt már teszek is a fagyasztóba, legközelebb csak krumpli vagy nokedli kell hozzá, egy részből csinálok azonnal rizses húst (párom imádja), a harmadik részből pedig másnap lesz gulyásleves, csak be kell zöldségelni. A gulyásleves mellé meg elég valamilyen tészta, ami pár perc alatt kész. De mindig igyekszem úgy főzni, hogy ha van maradék, azt felhasználhassam a másnapi kajákhoz.

105. Alexa77 (válaszként erre: 103. - Sena)
2009. márc. 4. 13:31
A világ legegyszerűbb szendvicskrémje, de mi szeretjük: Egy vagdalthús konzervet összekeversz egy pohár tejföllel, jól összemelegíted lábasban, már kenheted is kenyérre és nagyon finom!
104. Alexa77
2009. márc. 4. 13:30
Nem tudom, a mai ebédünk mennyibe került pontosan, de tuti nem volt sok és finom! Főztem levest némi zöldségből(3 szál sárgarépa, 1 petrezselyem, egy darabka karfiol - nyáron fagyasztottam le - egy maréknyi zöldborsó) és a tegnapról maradt krumplipüré felhasználásával gombócokat raktam hozzá. Megbolondítottam egy kis tárkonnyal, egy félpohárnyi tejföllel, pár csepp citromlével, isteni volt! Ja és kettőnknek (a lányom még csak 7 hós, nem eszik ilyesmit) kétszerre elég. Másodiknak csináltam kb. 30dkg darált húsból pörköltet, ezt töltöttem palacsintába, de ha már úgyis sütöttem, hát desszertnek lett néhány édes palacsinta is (lekváros). Szóval 3 fogás, kb. félóra főzőcskézés (amíg a lánykám a délelőtti álmát aludta)és egy elégedett férj, aki hazaugrott az irodából ebédelni és jól megtömhette a hasát. :-)
103. Sena
2009. márc. 4. 13:21

A krumplistészta is kijön 500-ból. Vagy a grízes tészta. Bár igazából nem is tudom mennyibe kerülnek mostanában a tészták.

Én szendvicskrém ötleteket kérnék, lehetőleg osztriga, kaviár, kecskesajt és egyéb megfizethetetlen hozzávalók nélkül. :)

102. g1977g
2009. márc. 4. 13:06
A vasárnapi húslevest szoktam marhahúsból főzni(nyak vagy oldalas), ezt nem esszük a leveshez, hanem beleteszem egy tepsibe, szórok rá valamilyen húsfűszert, fokhagymát, és a sütőben átsütöm. főtt krumplival, paradicsomszósszal finom, és egy nagy fazéknyiból nekünk 2 napra elég. a leves laktatóbb grízgaluskával.
101. *minerva* (válaszként erre: 96. - Jkiacz)
2009. márc. 4. 08:26

Nem rossz ötlet:-)


Eszembe jutott még valami: Ha marad egy kis pörkölt ledarálom,fűszerezem és palacsintákba töltöm hasonló módon mint a töltöttkápi gombócait levélbe. Ezután panirozom és kisütöm. Rizzsel tartárral isteni.:-)

100. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 99. - E71af41436)
2009. márc. 4. 07:14
Köszönöm,ki fogom próbálni:)Bár én tegnap megfogadtam hogy nem eszek tojást egy darabig de a család szereti:)
99. e71af41436 (válaszként erre: 98. - 9ea67a7a1c)
2009. márc. 4. 07:06
megfőzöd keményre a tojásokat,majd négy cikkre szétvágod őket. 2 fej vöröshagymát felkockázol apróra,két ek.zsíron alaposan megfonnyasztod,beleteszel két kiskanál pirospaprikát,felöntöd vízzel és így főzöd a hagymát addig amíg visszasül zsírjára .borssal sóval és egy babérlevéllel ízesíted.ekkor beleteszed a tojást,forralsz rajta párat és kész.
2009. márc. 4. 06:58

A tojáspörköltet hogy csináljátok?

Nincs túl sok ötletem tojásos kajcsikra pedig most van sok tojásom:)

97. e71af41436 (válaszként erre: 47. - Gard)
2009. márc. 4. 06:32

a kedvencem a tojáspörkölt kenyérrel.

10 tojás maximum 300 ft.a zsír az fűszerek és a hagyma max 100 ft.nekünk negyed kiló elég bőven,az 70ft.ha tésztát főzök mellé,akkor azt saját magam gyúrom,az sem kerül többe 70 ft-nál. :) és akkor itt a kaja 3 fő simán jól lakik belőle. :)

96. jkiacz (válaszként erre: 79. - *minerva*)
2009. márc. 4. 00:30

Nevetni fogsz!

A páromnak felolvastam a leírásodat és ő még plussz mondott egy jó ötletet a pörköltre,ha megmaradt egy kevés!

Igazából,ez egy hétvégi reggelinek megfelel!

Pörkölt 3-4 tojás ,kis póréhagyma,só bors.Összerottyintod és kész a reggeli.

Ő szokta csinálni ,nagyon finom és kiadós!

Csak ajánlani tudom.:)

95. bared (válaszként erre: 92. - Zizisicc)
2009. márc. 3. 23:19
szia)) nem néztél ma felénk((
94. Zizisicc (válaszként erre: 87. - Fortuna79)
2009. márc. 3. 23:18

Ez a sok minden szerintem sem ugyanaz az étel. :o))


Variációk egy témára. :oD

93. bared
2009. márc. 3. 23:17
én meg sok néven ismerem ugyanazt))
92. Zizisicc (válaszként erre: 89. - Bared)
2009. márc. 3. 23:17
Dögös?????????? Kikérem magamnak, még élek! Szia! :o))
91. 40163fd81d (válaszként erre: 87. - Fortuna79)
2009. márc. 3. 23:16

:))))Jópárat ismerek belőle,de Én még mindig azt mondom,hogy a Tócsi és a rósza nem ugyanaz!

Akrumli és a lisz a közös bennük,azon kívül semmi:))

90. Zizisicc (válaszként erre: 86. - 40163fd81d)
2009. márc. 3. 23:15
Tudom, hogy nem kötelező, a múltkor sem Te raktad bele! :o)))))))))))))
89. bared (válaszként erre: 84. - Zizisicc)
2009. márc. 3. 23:14
hééé te hűtlen dögös! minket meg hanyagolsz???((
88. 40163fd81d (válaszként erre: 62. - Gard)
2009. márc. 3. 23:14
Azért ez az 500 Ft/4 fő étel kérdés megfogott.Gondolkozni fogok rajta:)
2009. márc. 3. 23:13

ezt nézzétek mit találtam,mennyi neve van :) Lehet válogatni :)


babagudovica, bëre, beré, berét, borzaska, bramborák, bujka, cicedli, cicege, cinege, egérke, enge, enge-menge, gánica, göre, görhe, görhöny, hadifasírt, hadipecsenye, harula, hemzli, huszárrostélyos, istérc, kremzli, krumplibaba, krumplifasírt, krumplihús, krumpliprósza, lapcsánka, lapotyka, lapótya, lepcsánk, lepcsánka, leppalacsinta, mackó, macok, marcafánk, matutka, málé, pacsa, pacsni, placsni, plecsni, prósza, recsege, röstiburgonya, röszti, rösztike, tapsikolt, terc, tisztviselő pecsenye, toksa, tócsi, tósni, tótlángos

86. 40163fd81d (válaszként erre: 84. - Zizisicc)
2009. márc. 3. 23:12
Az nem feltétlen szükséges,Én nem szoktam bele rakni!:))))
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook