Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Spórolni az ételen, de hogyan? fórum

Spórolni az ételen, de hogyan? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6 7 8
175. margareta51 (válaszként erre: 172. - 40163fd81d)
2009. márc. 25. 21:40
Nyugodtan neki kezdhetsz nem nehez de sose nagy mennyiseget tegyel el,ezt sajat tapasztalapbol mondom.
2009. márc. 25. 21:38
Marinata alap le. A vizet felforralom a sóval, cukorral, borssal , ecettel,baberlevelelel ,fokhagymaval es az olajjal.
2009. márc. 25. 21:20

Ciprusi modra muszaka


Hozzavalok:

-2 nagy tojasgyumolcs-vineta friss

-2 kozepes fiatal tok

-2 nagy burgonya-krumpli

-oaj a suteshez


-600-700 g daralt serteshus

-1 nagy hagyma

-1 evokanal paradicsompaszta vagy paradicsomle izle szerint

-so,oroltbors izles szerint

-egy csokor petrezselyem zoldje aprora felvagva.


Bessamel cremet csinalni

-1 l felforralt tejbol

-1/3 vaj

5-6 kanal liszt

-2 tojas

-2/3 sajt

so,oroltbor izles szerint


a tojasgyumolcsot,tokot es a burgonyat miutan megpucoltuk hoszaba felszeleteljuk es mindket oldalukat megsutjuk,itatos papira rakni hogy a felesleges olajat szivja fel.

A daralt hust a hagymaval megparolni ha lefot a husleve lehet izesiteni so,oroltbors petrezselyemzolddel.

egy 35-40 cm tepsit elokesziteni eloszor egy keves bessamel szoszt tenni majd egy sor zoldseget majd a daralt hust ra lehet szorni reszelt sajtot es 2-3 kanal bessamel szoszt utan ujbol zoldseget es vegul a tobbi bessamel szoszt ra onteni vegul reszelt sajtot rakni 170-175*fokon 40-45 percig sutni/aszosz megkell kemenyedjen/


Kerlek irjatok at a receptet nekem nincs hajlamom szepen erthetoen elmagyarazni.

172. 40163fd81d (válaszként erre: 171. - Margareta51)
2009. márc. 25. 21:14

Igen ,leírhatnád a páclevet,köszi!

Már kacsingattam az elrakás,savanyúság készítés felé,de még nem mertem nekiállni:))

171. margareta51 (válaszként erre: 169. - 40163fd81d)
2009. márc. 25. 21:08

Szia,Sziasztok!


A vinetet fakessel darabosra vagjak de lehet blenderrel finom kremet csinalni/a vejeim kimondotan a kessel darabolt vinetet szeretik/A vinetet sok fele kepen keszitik itt Romaniaba.En aluminium foliaba csomagolom es ugy sutom meg a gazra teve vagy a grill suton,gyonyoruen megmarad a feher szine megpucolom a keseru levet lecsorgatom.A vinetat pepesited vagy darabolod nyerhagymat aprora vagod ossze vegyited a vinetevel olajat adsz hozza,kikevered izesited so es orolt borsal/van akik fokhagymat is tesz/ez a bojtos valtozat.

A hagymat dinsztelni olajba majd a vinetevel pepesiteni es utana majonezt hozza kavarni a so es oroltbors izles szerint tenni.

A vinete kremet friss kenyerrel kenni reggelire vacsorara nagyon jo.

A vinete kremmel lehet tolteni paradicsomot hideg talhoz.

A vinete a zakuszka elkeszitesenel nagyon fontos meg az ajvarnal.A vinetet miutan megsutottem es lepucoltam egeszben vagy pepesitve szoktam najlon zacskoba a melyhutobe tenni telire.Az egesz vinetet hosszaba fel szeletelem ujjnyi vastagsara es rantom erdemes kiprobalni.A vinetet meghamozod es ujjnyi vastagsagra szeleteled/nem hosszaban/meg sozod a keseru leve lefolyik utana olajban mind ket oldalat meg sutod hulni teszed,kozben elkeszited a marinat levet es a pritaminpaprika /

4 be vagva/ meg abarolod a marinata leben,

420-as befotes uvegbe retegezve rakod a vinetet es pritamin paprikat vegen a marinata levet ra ontod jol lezarod az uveget kb.20 percig dunszolni a vizben huljon ki majd a kamraba tenni.Magara is lehet fogyasztani/bojtos idoben/.Van muszaka is amit vinetaval csinalnak ha erdekel elkuldom a receptet.

Tudod mi a marinata?pacle,ha nem tudod jelezd le irom a pontos adagokat.Ha valamit nem ertettek meg irjatok meg es megprobalom megmagyarazni.Van skypem.

2009. márc. 24. 19:51
Én a vinettát(padlizsánt) sütés,tisztitás után simán berakom a fagyasztóba.Télen,mikor jó drága,csak elő kell kapni,és kiolvasztani.Kiolvasztás után botmixerrel pépesitem,és lehet izesiteni,ki hogy szereti.Én majonézzel és pici rezselt hagymával szeretem.
169. 40163fd81d (válaszként erre: 168. - Margareta51)
2009. márc. 24. 19:38

Tudom kuka vagyok de nem értem?


Most vagdaljuk darabokra és azt olajjal turmixoljuk?


...és milyen ételekhez szoktad használni?:)


Én nagyon szeretem a padlizsánt.

2009. márc. 24. 19:22

Vineyard=Padlizsan


VINETE ELTEVÉSE BEFŐTTES ÜVEGBE


A teljesen ép vinetéket parázson megsütjük,hideg vízben lehámozzuk,egy ferdén állított deszkára téve a vizet lecsurgatjuk róluk . Fakéssel megvagdaljuk,minden közepes nagyságu vinetére 1 kanál olajat számítva jól kikavarjuk,gyengén megsózzuk,és üvegekbe rakjuk. Vigyázzunk arra hogy a masszába ne maradjon hézag.A vinetére egy ujjnyi olajat töltünk,légmentesen lekötjük,és 1 órát gőzöljük.


Margit2-O.Rozalia/Gyergyocsomafalva/

2009. márc. 19. 21:33

Sziasztok!


Ezt a receptett a grocceni.com-rol masoltam ki.



Vörösáfonyalekvár (fojminc)

1 kg vörösáfonya, 60 dkg cukor.

Az áfonyát megmosom és a cukorral felfõzöm. Mintegy tíz percet követõen elõmelegített tiszta üvegekbe töltöm. Másnapig szárazdunsztban hagyom kihûlni.


Gondolom ismeritek a fekete afonya testvere a fojminc,sult husokhoz kinaljak.Ha elmegyunk kirandulni tudunk szedni es igy csak a munkat szamoljuk fel meg a cukrot.Van egy masik valtozata az eltevesenek de en nem tudom az anyatarsamtol megkerdem es azt is leirom.Az anyatarsam szovatai.

166. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 165. - Alexa77)
2009. márc. 18. 07:50
:)
165. Alexa77 (válaszként erre: 164. - 9ea67a7a1c)
2009. márc. 18. 07:48
Én mindjárt meg is nézem!-))
164. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 162. - One85)
2009. márc. 18. 07:38
Szia!A receptjeim között van egy rizsfelfujt recept,szokott izleni mindenkinek.Igazán nem tudom ugyanaz e a kettő:)
163. Alexa77 (válaszként erre: 160. - Erikpipi)
2009. márc. 18. 07:27
Egyszer én is elgondolkodtam ezen a megoldáson, mert kényelmes nagyon és valóban nem drágák az ilyen menük. Viszont elég kínosan ügyelek arra, hogy ne akármit együnk, ha tehetem, inkább biodolgokat használok a főzéshez is, amit meg rendelek, azt nem tudom, miből van... Szóval én ezért nem csábultam el. Bár néha jó lenne, ha nem kellene azzal foglalkoznom, hogy most mit is főzzek...
162. one85
2009. márc. 17. 21:13
Szisztok meg tudnátok adni a rizykoch(remélem helyesen írtam)receptjét?Előre is köszi
2009. márc. 17. 21:07

Ma rakott káposztát főztem,kb 1800 forintba jön ki,viszont kicsit besokalltam a mennyiséggel,szerintem kb 12 -13 adagnyi lett.

Szóval leosztva egy adagra 4 személyre simán benne van az 500 forintba.Laktató és finom.

2009. márc. 17. 21:05
Nekünk a rendelt menü jött be. Nem kell gázt. villanyt használni a főzéshez. Boltba a fiamat küldöm, ő garantáltan azt veszi amit kérek:))
2009. márc. 17. 20:56

Sziasztok!


Vendegeim erkeztek ma Gyulafehervarrol igy a recept iras csak a jovoheten lesz.

158. minerva223 (válaszként erre: 156. - Margareta51)
2009. márc. 17. 10:45

Szerintem ide mert úgy csak egyszer kell és többen látjuk:-)

Előre is köszönöm.

2009. márc. 17. 10:07
Szia margaréta! Én is szeretném megkapni az elrakos recepteket. Köszi. gyorki.m@freemail.hu
156. margareta51 (válaszként erre: 155. - Princes47)
2009. márc. 17. 09:58

Sziasztok!


Szivesen kuldom a recepteket csak annyi a keresem ide rakjam fel vagy pedig megadjatok az email cimeteket?

155. princes47 (válaszként erre: 148. - Margareta51)
2009. márc. 17. 06:58

Szia margaréta !


én is szeretném az elrakós recepteket.

2009. márc. 14. 10:05
Meg én is:-) Ha nem jelent gondot.
153. Alexa77 (válaszként erre: 148. - Margareta51)
2009. márc. 14. 10:03
Ha nem probléma, azoknak az elrakós recepteknek én is örülnék!
152. Alexa77 (válaszként erre: 147. - Margareta51)
2009. márc. 14. 10:01

Szia! Köszönöm!:-)

Amúgy - bár ez nem az étellel való spórolás - mi gázt sem használunk. Nagyon gyorsan rájötünk, hogy a fűtőértéke egyre alacsonyabb, az ára egyre magasabb... A fa viszont ingyen van a tanyán anyuéknál, csak vágni kell... Kényelmetlenebb, mert reggel kelnem kell korán begyújtani, hogy mire ébred a kismanó, meleg legyen, de tulajdonképpen nem bánom. A begyújtásnak, a pattogó tűznek hangulata van. Amint tudunk építeni a tanyán, megyünk ki mi is, oda kandallót is tervezünk. Meg udvari kemencét. Még talán a nagyanyám emlékszik, hogyan sütötték régen a kemencés lángost... Szeretnék ilyeneket megtanulni.

2009. márc. 14. 09:39

Gyertek enni!!!:-)

Feltettem a gyerekek naplómba a Hot-panes képeket. Mártikám nem akarom a szivedet fájdítani, csak néhány ötlet. Szerintem 4 adag simán belefér. Jó étvágyat!:-))

2009. márc. 12. 18:03
én erre még nem jöttem rá
149. bared (válaszként erre: 148. - Margareta51)
2009. márc. 12. 17:49
kedves margaréta! a recepteket én is kérem szépen, ha nem gond)))
148. margareta51 (válaszként erre: 33. - Gard)
2009. márc. 12. 17:32

Szia Gard!


Nagyon szivesen segitek elrakasokhoz receptekkel.

147. margareta51 (válaszként erre: 32. - Alexa77)
2009. márc. 12. 17:28

Szia Alexa!


Nagyon tetszik a beosztasod es ahogyan gondolkozol.Szerintem az etelnel lehet sporolni a legjobban.Gondoljatok el a nyugdijam kozel 100 euro.

2009. márc. 12. 16:06

mai menü: babgulyás és burgonyás palacsinta.

ez ahogy számoltam 900-1000 ft és két napig ez a vacsi.

sőt a leves nagyon sok,abból szerintem két adagot le is fagyasztok.

1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook