Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Spórolni az ételen, de hogyan? fórum

Spórolni az ételen, de hogyan? (beszélgetés)


1 2 3 4 5 6 7 8
2011. jún. 26. 14:16

Gulyásleveshez pogácsa vagy lángos. A gulyást készítheted maradék pörköltből. A lángosból meg pogácsából dupla adagot gyúrj, a felét fagyaszd le. A pogit kelesztetten, a lángos megkel, mire felolvad. Így nem kell annyit maszatolni a konyhában, egy kosszal megvan. Riadókajának is jó. :)

A húsleves maradékot is le lehet fagyasztani.

204. bnedora
2011. jún. 26. 14:15

pulyka felső comb:

- kicsontozni, lebőrözni, ezekből gezemice levest főzni (tele zöldséggel, tészta),

- a tiszta húsból pörkölt, ha marad, abból gulyásleves, bableves.

203. katus3 (válaszként erre: 201. - Geranna7)
2011. jún. 26. 14:13
Hagymás máj: 3 nagy fej hagymát megpirítasz, teszel bele sót,borsot, sok majorannát,fokhagymát, és pirospaprikát,erre dobod a felcsíkozott csirkemájat. Kevés vizet tehetsz alá,és így sütöd meg.
2011. jún. 26. 14:10
párom igen...ezt azt én is megeszek
201. geranna7 (válaszként erre: 195. - Katus3)
2011. jún. 26. 14:10
Írhatod a hagymás májat is..nem biztos,hogy én is úgy csinálom ..mint te...Kösz a virslit...Elvittem a "szakácskönyvembe"..♥♥
200. katus3 (válaszként erre: 198. - Szuszuek)
2011. jún. 26. 14:08
Kínait szeretitek?
199. katus3 (válaszként erre: 198. - Szuszuek)
2011. jún. 26. 14:07
Nincs mit.:-) Májat tudod?
2011. jún. 26. 14:04
köszi
197. katus3 (válaszként erre: 196. - Szuszuek)
2011. jún. 26. 14:02

Paradicsomos virsli: 3 pár virsli, 1 nagy sűrített paradicsom ,1nagy fej hagyma.


A hagymát kockára vágod,megpirítod olajon, arra dobod a felkarikázott virslit. ha ez is megpirult,megy rá kevés só,bors,majoránna,és ráöntöd a parit. teszel bele 2-3 evőkanál cukrot,hogy ne legyen savanyú,és összeforralod. Friss kenyérrel,tarhonyával és rizzsel is finom.


Hagymás májat gondolom tudod...

196. szuszuek (válaszként erre: 195. - Katus3)
2011. jún. 26. 13:56
aham,minden jól jön :D
195. katus3
2011. jún. 26. 13:54
Szoktam hagymás májat is készíteni,filléres kaja,és 15 perc alatt megvan,másik a paradicsomos virsli... Érdekel recept?
2011. jún. 26. 13:54

arra gondoltam,nagyjából 1 hónapra ki kéne találni mit főzzek!


ha előre kitalálom,és összeírom mi kell,akkor nem megyek annyit boltba,és már egy csomót spórolok!


csakhogy 1 hóra nem olyan egyszerű összeállítani :(


leves nekünk 2-3 napra elég szokott lenni(foghagyma ,pari ilyesmi 2 napra,franfurti,borsó,bab 3 napra)

2011. jún. 26. 13:54
Én is várom az ötleteket engem is érdekelnek,ki hogyan mit csinál!
2011. jún. 26. 13:52
Most itt az ideje a lecsónak ilyenkor mikor szezonja van 2x er biztos meg főzöm egy héten egyre olcsóbb lesz a paprika is,és ha már a dinnye ára is lent lesz azt szoktunk utána enni!
191. Noricica1987 (válaszként erre: 188. - Szuszuek)
2011. jún. 26. 13:50
Ezt én is így gondolom!
2011. jún. 26. 13:49
Borsó leveshez palacsinta,Frakfurti leveshez szintén palacsinta,Grízes tészta,Lebbencs leves Lepcsánka,Bab leveshez lángos,
2011. jún. 26. 13:48

egyszerű ételekre gondoltam!


semmi csiri-csáréra!

2011. jún. 26. 13:47

köszi!de nem címet kértem :D


egyébként régebben beleolvastam,de már átment egy kicsit személyesebbé a fórum!kialakult egy lékkör!

2011. jún. 26. 13:45
Fórum - Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink:
2011. jún. 26. 13:40

sziasztok!


tudom sok olyan fórum indult már,ahol spórolási ötletek vannak....


engem mégis az érdekelne,hogy 1 hónapra mit érdemes főzni!


milyen leveshez ti mit főztök?


ami olcsó,és nem ráz.....

185. t.Ili (válaszként erre: 183. - 8c73a5832e)
2010. máj. 13. 06:48
Vajjal nem annyira krémes.
2010. máj. 12. 20:39

még van egy jó módszer.Nem szabad bemenni a boltba:)))

Nálam bejön.

183. 8c73a5832e (válaszként erre: 188. - T.Ili)
2010. máj. 12. 12:34
Biztos jó lehet,mert a fiam a májkrém alá mindig ken vajat....én nem, csak magában.
182. mommy
2009. máj. 18. 14:06
Ne csak a főzésre gondoljatok!Hanem például,ha ránk szárad néhány kenyérsarok nem dobjuk ki, hanem diódarálón ledarálva remek prézli lesz belőle.Ezért sem kell pénzt kiadni! Apró de hasznos praktikák.Nagyanyáink ezekhez nagyon értettek.Érdemes lenne ezeket visszahozni!Minden jó ötletre vevő vagyok!! Osszuk meg egymással!!!!......
181. cipa
2009. ápr. 19. 22:00
Aki szereti a fokhagymát: a krumplit megpucolom, kis kockákra vágom, majd egy serpenyőben, kevés olajon szép pirosra sütöm. Közben feltöröm a tojásokat, sót (ill.Vegetát), őrölt borsot és jó pár gerezd összetört FOKHAGYMÁT teszek bele. Jól felverem és ráöntöm a krumplira. Tulajdonképpen egy sült krumplis, jó fokhagymás rántotta. Mi imádjuk! Salátával akár kenyér nélkül is finom.
180. cipa
2009. ápr. 19. 21:50

Ez is nagyon finom és nem drága!

A kelkáposzta levelét megpárolni. Ha kihűlt belerakni egy (vagy fél) virslit, egy ujjnyi, kb. fél virsli hosszúságú sajtot. Feltekerni, csinos kis batyut kell belőle csinálni. Majd panírozni (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és sütni. Körete lehet krumplipüré, vagy rizs.

179. cipa (válaszként erre: 100. - 9ea67a7a1c)
2009. ápr. 19. 21:16
Én még teszek a tojáspörköltbe (pörköltalapra a tojás) majorannát és a végén egy doboz (illetve mennyiségtől függ) tejfölt. Mi sült krumplival szeretjük. Isteni finom!!!
2009. ápr. 9. 22:26

Fenyo szirup hidegen


A fiatal fenyo hajtasokat leszedni megmosni,uvegedenyben rakni egy reteg fenyo hajtast majd egy reteg cukrot ezt ismetelni amedig van a fenyo hajtasbol cukor legyen a tetejen egy nehany napot allni hagyni.Amikor mar levet eresztett leszurni es kipreselni.Ezt a szirupot uvegekben onteni es dugoval vagy celofannal lekotni.Mivel ez koncentrat egy kanalal teaba kell fogyasztani hules,kohoges ellen.

2009. márc. 28. 14:46
Köszönöm Margaréta:)))
2009. márc. 28. 14:44
nagyon nehéz, de ha hozzáfogsz, nem kell a diétázás
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook