Spórolni az ételen, de hogyan? (beszélgetés)
Gulyásleveshez pogácsa vagy lángos. A gulyást készítheted maradék pörköltből. A lángosból meg pogácsából dupla adagot gyúrj, a felét fagyaszd le. A pogit kelesztetten, a lángos megkel, mire felolvad. Így nem kell annyit maszatolni a konyhában, egy kosszal megvan. Riadókajának is jó. :)
A húsleves maradékot is le lehet fagyasztani.
pulyka felső comb:
- kicsontozni, lebőrözni, ezekből gezemice levest főzni (tele zöldséggel, tészta),
- a tiszta húsból pörkölt, ha marad, abból gulyásleves, bableves.
Paradicsomos virsli: 3 pár virsli, 1 nagy sűrített paradicsom ,1nagy fej hagyma.
A hagymát kockára vágod,megpirítod olajon, arra dobod a felkarikázott virslit. ha ez is megpirult,megy rá kevés só,bors,majoránna,és ráöntöd a parit. teszel bele 2-3 evőkanál cukrot,hogy ne legyen savanyú,és összeforralod. Friss kenyérrel,tarhonyával és rizzsel is finom.
Hagymás májat gondolom tudod...
arra gondoltam,nagyjából 1 hónapra ki kéne találni mit főzzek!
ha előre kitalálom,és összeírom mi kell,akkor nem megyek annyit boltba,és már egy csomót spórolok!
csakhogy 1 hóra nem olyan egyszerű összeállítani :(
leves nekünk 2-3 napra elég szokott lenni(foghagyma ,pari ilyesmi 2 napra,franfurti,borsó,bab 3 napra)
egyszerű ételekre gondoltam!
semmi csiri-csáréra!
köszi!de nem címet kértem :D
egyébként régebben beleolvastam,de már átment egy kicsit személyesebbé a fórum!kialakult egy lékkör!
sziasztok!
tudom sok olyan fórum indult már,ahol spórolási ötletek vannak....
engem mégis az érdekelne,hogy 1 hónapra mit érdemes főzni!
milyen leveshez ti mit főztök?
ami olcsó,és nem ráz.....
még van egy jó módszer.Nem szabad bemenni a boltba:)))
Nálam bejön.
Ez is nagyon finom és nem drága!
A kelkáposzta levelét megpárolni. Ha kihűlt belerakni egy (vagy fél) virslit, egy ujjnyi, kb. fél virsli hosszúságú sajtot. Feltekerni, csinos kis batyut kell belőle csinálni. Majd panírozni (liszt, tojás, zsemlemorzsa) és sütni. Körete lehet krumplipüré, vagy rizs.
Fenyo szirup hidegen
A fiatal fenyo hajtasokat leszedni megmosni,uvegedenyben rakni egy reteg fenyo hajtast majd egy reteg cukrot ezt ismetelni amedig van a fenyo hajtasbol cukor legyen a tetejen egy nehany napot allni hagyni.Amikor mar levet eresztett leszurni es kipreselni.Ezt a szirupot uvegekben onteni es dugoval vagy celofannal lekotni.Mivel ez koncentrat egy kanalal teaba kell fogyasztani hules,kohoges ellen.