Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Specifikus, kevert zavar: olyanokat keresek, akik érintettek ebben. Tapasztalatokat, tanácsokat kérnék! fórum

Specifikus, kevert zavar: olyanokat keresek, akik érintettek ebben. Tapasztalatokat, tanácsokat kérnék! (beszélgetős fórum)


9. Mocori (válaszként erre: 5. - V.kler)
2013. jan. 15. 12:59
Elhiszem, hogy félted, én is így vagyok a kislányommal, nem tudom, hogy mehet-e suliba, vagy sem, ez márciusban döl el a Nev.Tanácsadóban, de külön foglalkozást nem javasoltak neki - azt mondták "átlag" gyerek. De otthon a játék során mindig kerülnek kis feladatok - foglalkoztatókönyv, kis számolás.
8. v.kler (válaszként erre: 7. - Ircsi73)
2013. jan. 15. 11:55

Szia!

Köszi!!! Olvastam, de most nincs időm válaszolni! Ebédfőzés, kicsi lányom eszik, utánna irány az ovi kicsi fiamért! Du. mikor alszanak megpróbálok írni!

2013. jan. 15. 11:36
Szia!Írtam neked privit, az én fiaimmal is ez a helyzet.Ne hagyd semmiképp sem, sokat számit minden év!
2013. jan. 15. 11:16

A logopédus kell, rossz a nézet, hogy 5 évesen kell csak. Sok esetben az már késő. Ha mi us várunk 5 éves koráig 10 évesen se mehetne suliba, olyan súlyos pösze.

Enyém mozgékony nagyon, kudarcot szintén nem bírjs, pl társasozni szinte lehetetlen, ha nem ő nyer.

Mondjuk oviba nincs baj, minden foglalkozásban partner

5. v.kler (válaszként erre: 4. - Mocori)
2013. jan. 15. 10:14
Magánrendelésre megyünk logopédushoz. A pszichológus szerint a beszédjét kell először helyre tenni, aztán a többi magától rendeződik...Próbálok benne hinni, de közben nagyon féltem a kisfiam...
2013. jan. 15. 10:03

Szerintem még kicsi, ahogy írtad, most lesz 4 éves. A logopédia legalább is még korai ilyenkor, nem? Még sokat fejlődhet, hivatalosan 5 évesen hallgatja meg a gyerekeket logopédus.

Az én kislányom sem tud sokáig "egy helyben" maradni, most lesz 6 éves. Vszínű, hogy nem is megy idén suliba...

3. v.kler (válaszként erre: 2. - Gabi0630)
2013. jan. 15. 09:56

Szia!


Óvó nénivel egyeztetve döntöttünk így. Végülis inkább az a probléma, hogy a közösségbe az a zavaró, hogy nem tudja huzamosabb időre lekötni. Mondjuk ha mesét olvasnak, akkor kicsi fiam nem hajlandó mindig végig hallgatni. Beleszól, vagy feláll, hogy ő megy játszani, ha pedig nem engdeik neki, akkor megsértődik, és sír. Ezzel az is a gond, hogy ha Ő feláll, akkor a többiek is úgy gondolják, hogy akkor ők is megtehetik. Ha fel akarja magára hívni a figyelmet, akkor ennek hangot ad. Ez akkor alakult ki nála, amikor a kicsi huga megszületett. Akkor ugye már nem csak Ő volt a figyelem középpontjában. Egy több mint 20 fős óvodai csoportban, egy kicsike teremben lehett igazán észrevenni, hogy alán szakember tudna segíteni. Most már tudjuk, hogy mi lehet a gond, de sokkal okosabbak nem lettünk. Én injább olyanra is kíváncsi vagyok, hogy hogy lehetne Őt fejleszteni, hogy fel tudjuk készíteni a sulira Tudom ez még sokára lesz, de idejében el akarom kezdeni.

2013. jan. 15. 09:48

Ehhez nem értek, de mintha az én fiamról írtál volna, de sose merült fel, hogy pszichológusnak kellenne látnia.

Mégis mi volt az a pont, hogy vitted? Miért?


Az enyém 6 lesz.

2013. jan. 15. 09:43

Sziasztok!!Van egy kisfiam, aki márciusban lesz 4 éves. Szeptembertől jár óvodába. Voltunk vele pszichológusnál, mert a közösségbe tünt fel igazán, hogy más mint a többiek. A pszichológus véleménye: specifikus kevert zavar. Viszont ezt nem látja súlyosnak, hogy ezt kezelni kelljen. Várni kell vele, hogyha 5-6 éves korára ez nem enyhül nála, akkor kell lépni. Viszont van egy olyan félelmem, hogy mi van ha még sem növi ki, és az iskolában ez még nagyobb gondot fog okozni!

Röviden az én kicsi fiamról: nehezen lehet lekötni, ha pl. elkezdenek valamit csinálni az oviban, ő hamar megunja, feláll, és megy a maga kis feje után. Beszédben is le van maradva egy kissé(most készülönk logopédushoz), de egyre többet, és tisztábban beszél, és mindent megért! Neki a lételeme a mozgás. Ami pesrze nagyon érdekli azzal sokáig eljátszik. Nagyon szeret rajzolni, és a csoporttársaihoz képest nagyon jól is rajzol. Értelmes, okos kisfiú, pl. a memórikártyákban verhetetlen! Makacs, és dacos néha, de nem rosszabb a helyzet, mint az ebben a korban lévő társai. (pl. soha nem volt olyan jelenetünk, hogy a boltban hisztizett valamiért, megérti, hogy nem kaphat meg mindent.) A kudarcokat viszont nem szereti, ha nem sikerül valami akkor sokszor sírásba tör ki. Miután sokszor mondtuk neki, hogy ilyenkor szóljon és segítünk, ezt szerencsére mostanában egyre többször teszi meg.

Nekem az a félelmem első sorban, hogy 2,5 év múlva elvileg jön a suli. Félek, hogy ha nem változik meg, akkor nem fogja bírni a sulit(főleg a mai követelmények mellett). Gondolkozom, hogy elvinnénk korai fejlesztésre, kíváncsi vagyok, hogy más szakember mit mondana rá. Viszont a Párom nagyon félti ettőlé, mondván, hogy csak "megbélyegeznék" a kisfiunkat, és mindenki máhogyan viselkedne vele, mondván, hogy Ő "beteg".

Hasonló helyzetben lévők tapasztalatait, tanácsait várom. Beszélgessünk erről! esetleg ha van olyan valaki, aki szakember, az ő véleményüket is nagyon megköszönném!


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook