Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csülkösbab-1 recept

Csülkösbab-1 recept

Elkészítési idő 240 perc

A Csülkösbab-1 hozzávalói:
Egy füstölt csülök
fél kg
hazai tarkabab
1 fej fokhagyma
örölt
vagy szemes bors (kihagyható)
2-3 répa és ugyanannyi petrezselyem gyökér
6 liter víz (lehetőség szerint kemény víz)
Szükség lesz még 1 evőkanálnyi lisztre és egy mokkáskanálnyi piros paprikára a fokhagymás rántáshoz.


A Csülkösbab-1 elkészítési módja:
Előre beáztatás nélkül egyszerre mindent bele a bográcsba. Hagyjunk meg 2-3 gerezd fokhagymát a fokhagymás rántáshoz. Karvastagságú akác, vagy tölgyfa darabokkal alágyújtunk, majd elmegyünk sörözni 4 óra hosszára. Mire visszaérünk, éppen jó lesz. Ekkor elkészítjük a fokhagymás rántást és még néhány perc rottyanás erejéig hozzá főzzük a babhoz.

A sót szándékosan hagytam ki, mert a füstölt csülök rendszerint eléggé sós.

Tejfölt tegyünk az asztalra a tálaláshoz, mert azzal az igazi!

Csipetkével ne bajlódjunk, teljesen felesleges.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csülkösbab-1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook