Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Sonkás sült paprika recept

Sonkás sült paprika recept

Elkészítési idő 30 perc

A Sonkás sült paprika hozzávalói:
8 db szép TV paprika
20 dkg gépsonka
1 tojás
1 szelet (teljesôrlés?) kenyér
0,5 dl tej
1 evôkanál tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
só és törött fehérbors
olaj a sütéshez
A tetejére: 1 tejföl
1 csokor kapor vagy petrezselyem


A Sonkás sült paprika elkészítési módja:
A zöldpaprikákat megmossuk, a szár felôli oldalon levágjuk a "kalapot", és az ereket kiszedjük belôle. Kiöblítjük és lecsöpögtetjük. A töltelékhez a kalapokon lévô paprikát leszedjük, apróra összevágjuk, félretesszük. A kenyeret és a sonkát kis kockákra aprítjuk, majd a tojással elhabart tejjel jól összekeverjük. Hozzátesszük a nagyon apróra összevágott, a tejfölt, a zúzott fokhagymát és sóval, borssal ízesítjük. Még hozzátesszük a félretett paprikadarabkákat és az egészet jól összekeverjük. Megtöltjük a paprikákat. Háromujjnyi olajat forrósítunk, s egyenként nagyon óvatosan beletesszük a paprikákat. 5 percig sütjük az egyik, majd 5 percig a másik oldalát is. Kiszedjük, papírtörlôre tesszük, hogy a felesleges olaj felszívódjék, melegen tálaljuk. Ki-ki megöntözi a kaporral (vagy petrezselyemmel) és sóval elkevert tejföllel. Párolt rizst vagy sült burgonyát kínálunk hozzá.

Egyszerű, nagyon jóízű étel, könnyen elkészíthetô. ha nem teszünk bele fokhagymát, akkor brindzával vagy fetasajttal is ízesíthetjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A sonkás sült paprika elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook