Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Sonkás rakott zöldbab recept

Sonkás rakott zöldbab recept

Elkészítési idő 40 perc

A Sonkás rakott zöldbab hozzávalói:
80 dkg zöldbab
6 db tojás
15 dkg sonka
1 pohár tejföl
reszelt sajt
só és vaj


A Sonkás rakott zöldbab elkészítési módja:
Szép, széles vajbabot (de más zöldbab is jó) megtisztítunk, 2 centiméteres darabokra vágjuk és forrásban levő sós vízbe dobjuk, puhára főzzük, majd leszűrjük végül pedig lecsepegtetjük. Négy tojást keményre főzzünk, meghámozzuk és karikára vágjuk, ezt követően szeletekre vagdaljuk a sonkát. Vajjal kikent tűzálló tálba lerakjuk rétegenként a bab egyharmad részét, arra a kemény tojást, ezt megsózzuk, ismét babot teszünk, majd sonkát és beborítjuk babbal. A tejfölt elhabarjuk két tojással, megsózzuk, ráöntjük a babra, behintjük reszelt sajttal és 15 percre forró sütőbe tesszük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A sonkás rakott zöldbab elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook