Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kemencében sült oldalas recept

Kemencében sült oldalas recept

Elkészítési idő 120 perc

A Kemencében sült oldalas hozzávalói:
1 kg oldalas
8-10 szelet hajszálvékony füstölt szalonna
magyaros fűszerkeverék
4-5 gerezd fokhagyma
kevés olaj


A Kemencében sült oldalas elkészítési módja:
A húst megmossuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és úgy 2 órán át állni hagyjuk benne. Egy tepsibe kevés olajat öntünk, lerakjuk a szalonnákat, rá a húst, és arra szórjuk a karikákra vágott fokhagymát. Kevés vizet öntünk alá, lefedve pároljuk kb. másfél óráig. Ezután fedés nélkül, a saját levével locsolgatva sütjük, míg szép piros, ropogós lesz (csak a külseje - belül porhanyósnak, puhának kell lennie).

Köretnek ízlés szerint bármit kínálhatunk, de friss kenyérrel, savanyúsággal az igazi!


Kategória: Húsételek receptjei


A kemencében sült oldalas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook